SERIE A

Μίλαν - Φιορεντίνα: Ο 15χρονος Καμάρντα έγινε ο νεαρότερος που έκανε ντεμπούτο στην Serie A

Ο Φραντσέσκο Καμάρντα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μίλαν απέναντι στην Φιορεντίνα | 25 Νοεμβρίου 2023
Ο Φραντσέσκο Καμάρντα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μίλαν απέναντι στην Φιορεντίνα | 25 Νοεμβρίου 2023 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Φραντσέσκο Καμάρντα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 83ο λεπτό του Μίλαν - Φιορεντίνα και έγραψε ιστορία αφού σε ηλικία 15 ετών, 8 μηνών και 5 ημερών έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που παίρνει μέρος σε αγώνα της Serie A.

Στην αναμέτρηση της Μίλαν με την Φιορεντίνα για την 13η αγωνιστική της Serie A γράφτηκε ιστορία στο τελευταίο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα στο 83' όταν μπήκε αλλαγή ο Φραντσέσκο Καμάρντα αντί του Λούκα Γιόβιτς, με τον 15χρονο Ιταλό επιθετικό να γίνεται αυτόματα ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίζεται σε ματς για την κορυφαία κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Και αυτό γιατί πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ηλικία 15 ετών και 260 ημερών, παίρνοντας έτσι το απόλυτο ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότινος ο Γουίσντομ Αμέι, έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Serie A σε ηλικία 15 ετών και 274 ημερών, με τη φανέλα της Μπολόνια στο εκτός έδρας ματς με την Τζένοα στις 21 Μαΐου 2022.

Σημειώνεται πως στην τρίτη θέση αυτής της αυτής της ξεχωριστής κατάταξης βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές που έκαναν αμφότεροι το ντεμπούτο τους σε ηλικία 15 ετών και 278 ημερών: οι Πιέτρο Πελέγκρι (Τορίνο - Τζένοα στις 22 Δεκεμβρίου 2016) και Αμεντέο Αμεντέι (Ρόμα - Φιορεντίνα την 1η Μαΐου 1937).

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ