ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μικρά-μικρά από την Λεωφόρο

Μικρά-μικρά από την Λεωφόρο
Μπεργκ INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης καταγράφει 15 στιγμές από την τεσσάρα του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο απέναντι στον Πανθρακικό. Από τα συνθήματα για πρωτάθλημα μέχρι την αγκαλιά στον Μπούρμπο.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας την καλύτερη εντός έδρας φετινή του εμφάνιση νίκησε με 4-0 τον Πανθρακικό και διατηρήθηκε σε απόσταση πέντε πόντων από τον πρώτο ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι της Λεωφόρου είχε διάφορες έντονες στιγμές που κατέγραψε ο Γιάννης Σερέτης και σας μεταφέρει σε "μικρά-μικρά".

  • Το γκολ του Καρέλη «γράφτηκε» πια ότι επιτεύχθηκε στα 14’’, αλλά αν «παγώσει» κάποιος την εικόνα της Nova τη στιγμή που περνά η μπάλα τη γραμμή, ρο χρονόμετρο γράφει 00:13.

  • Το 1-0 έχει επιτευχθεί με πέντε πάσες μετά τη σέντρα Καρέλη – Μπεργκ. Η μπάλα περνά από τα πόδια των Πράνιτς – Λαγού – Ζέκα – Πέτριτς –Μπεργκ προτού καταλήξει στα δίχτυα από την προβολή του Κρητικού επιθετικού.

  • Aμέσως μετά το χαμένο τετ α τετ του Μπεργκ με τον Αθανασιάδη στο 60’ (για το 3-0), τρεις παίκτες πηγαίνουν και του χτυπούν την πλάτη για το «δεν πειράζει» ή του κάνουν «χάι φάιβ». Πρώτος ο Μλάντεν Πέτριτς.

  • Μετά το γκολ του Σουηδού στο 90’ + 1’ και κατευθυνόμενος προς τη σέντρα, πηγαίνουν όλοι πλην του Στιλ να τον αγκαλιάσουν, αντιλαμβανόμενοι τη χθεσινή γκίνια του. Ο ίδιος το πανηγύρισε τόσο έντονα όσο και το πρώτο μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση, εναντίον του Παναιτωλικού. Και τότε, είχαν «πέσει» όλοι πάνω του, για άλλο λόγο…

  • Στα μέσα του β΄ μέρους ο Πέτριτς είχε τσαμπουκά με τον Μεχία (στον οποίο είχε κάνει και «ποδιά») μετά από μαρκάρισμα του μέσου του Πανθρακικού, αλλά γενικά το ματς ήταν ήρεμο. Μια από τις σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες φιλοξενούμενος δεν δέχεται κίτρινη κάρτα.

  • Ο Στιλ είναι ο μοναδικός που πήγε και… χάιδεψε στο κεφάλι τον Μπούρμπο που ακόμη ήταν πεσμένος στο έδαφος όταν ο συμπαίκτης του απέκρουσε επί της γραμμής το πλασέ του Μπαϊκαρά (που είχε «αδειάσει» Ζέκα και Σίλντενφελντ) στο 74’, αποσοβώντας το 2-1.

  • Θερμός εναγκαλισμός Αναστασίου – Ρόκα πριν την έναρξη του αγώνα και... μπλακ άουτ του προπονητή του Παναθηναϊκού όταν κατά την αποχώρησή του από τη Λεωφόρο μπήκε κατά λάθος στο πούλμαν του Πανθρακικού! Γενικά, γελούσαν και τα μουστάκια που δεν έχει, μετά το χορταστικό θέαμα της ομάδα του.

  • Από τους παίκτες που είχαν μείνει εκτός αποστολής, ο Σωτήρης Νίνης έφυγε τελευταίος από τα αποδυτήρια. Υποχρεούνται όλοι να πηγαίνουν στο παιχνίδι και να περνούν από τα αποδυτήρια μετά τη λήξη του ματς στο οποίο δεν αγωνίζονται.

  • Μετά από πολύ καιρό έμεινε εκτός 18άδας ο Ουασίμ Μπούι. Στην κερκίδα και ο Γιώργος Κουτρουμπής (ίσως λόγω του λάθους του στο ματς με την Εστορίλ) και (ως είθισται) ο Σπύρος Ρισβάνης με τον Τάκη Σπυρόπουλο. Και ο Βαλμίρ Μπερίσα!

  • Πρώτη φορά που σχεδόν όλο το γήπεδο και όχι μόνο το πέταλο των «οργανωμένων» φώναζε και τραγουδούσε για πρωτάθλημα.

  • Ο Πέτριτς πρόλαβε να πανηγυρίσει (κι αυτός!) ως… τοξοβόλος το γκολ του, πανηγυρισμό που είδαμε πέρυσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Αμπέντ, εφέτος και από τον «Κλάους» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

  • Ο Ζέκα στον δικό του πανηγυρισμό πρόλαβε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να κάνει τα… πάντα: φίλησε την καράφλα του Πέτριτς, χτύπησε στην καρδιά το Τριφύλλι, έκανε και «καρδούλες» και «πιπίλα», προφανώς αφιερώνοντας την επιτυχία του στη σύζυγό του και στην νεογέννητη κόρη του.

  • Στη συγκεκριμένη φάση ο Πορτογάλος προλαβαίνει να διανύσει την απόσταση σέντρα – μεγάλη περιοχή με σπριντ, όσο ο Παναθηναϊκός αναπτυσσόταν από αριστερά με Πέτριτς και Νάνο, που έκανε και τη σέντρα – ασίστ!

  • Παρόμοια η πρωτοβουλία του Μπεργκ στο τέταρτο γκολ καθώς ο Σουηδός ξεκινά από δεξιά, πασάρει στον Δώνη και κάνει τη διαγώνια κίνηση στο χώρο για να υποδεχθεί και πάλι τη μπάλα από τον νεαρό μέσο.

  • Για πρώτη φορά σε τόσο έντονο βαθμό εφέτος, ειδικά στο β΄ μέρος, ο Νάνο έπαιρνε μέτρα επί της γραμμής και ο Πράνιτς έμενε πίσω του στην αριστερή πλευρά, καλύπτοντας τα νώτα του Ισπανού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ