ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό

Η ποδοσφαιρική πορεία του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο από την Τερθέρα στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Μιλάει για τον "πολύτιμο εργάτη" του γηπέδου, ο Ασιέρ Γκαριτάνο, προπονητής του την τελευταία διετία στη Λεγανές (pics & videos)

Ο Ολυμπιακός, θέλοντας να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, που τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίστηκε στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τη Λεγανές. Ο 28χρονος Ισπανός σέντερ φορ έφτασε πριν λίγες ώρες στην Ελλάδα, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο Γκερέρο ήταν πολύ κοντά στο να ανανεώσει με τους "πεπινέρος", όμως οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν "σφήνα" στην υπόθεση και ανέτρεψαν τα δεδομένα. Ο παίκτης προορίζεται ως εναλλακτική λύση στη δύναμη κρούσης της ομάδας του Μαρτίνς, κυρίως λόγω της αναχώρησης του Τζούρτζεβιτς, αλλά και επειδή προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει αν ο Ανσαριφάρντ θα συνεχίσει στον σύλλογο. Πριν δούμε τί έχει κάνει μέχρι σήμερα στην καριέρα του ο "πολεμιστής" (αυτό σημαίνει στα ισπανικά το Γκερέρο), ας περάσουμε πρώτα σε αυτά που μας είπε ο Ασιέρ Γκαριτάνο, προπονητής του τα δυο τελευταία χρόνια στη Λεγανές.

ΑΣΙΕΡ ΓΚΑΡΙΤΑΝΟ: "ΓΡΗΓΟΡΟΣ, ΟΜΑΔΙΚΟΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΣ"

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό

Γκαριτάνο και Γκερέρο σε προπόνηση της Λεγανές (15/9/2016)

Το Sport24.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γκαριτάνο, θέλοντας να έχει ένα σχόλιο από τον άνθρωπο που γνωρίζει όσο λίγοι τις ποδοσφαιρικές αρετές του Γκερέρο, αφού πέραν της διετούς συνεργασίας που είχαν οι δυο τους στην ομάδα της Μαδρίτης, ο Βάσκος υπήρξε εκείνος που τον πήρε στη Λεγανές και τον στήριξε σε αυτή την περίοδο, αναγνωρίζοντας κυρίως την "αθόρυβη" δουλειά του μέσα στο γήπεδο. Ιδού τι μας είπε:

"Με αιφνιδίασες τελείως με αυτό που μου είπες, για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και την προοπτική να υπογράψει εκεί ο Μιγκέλ Άνχελ. Και αυτό επειδή θεωρούσα δεδομένο ότι είχε ήδη ανανεώσει για τρία ακόμη χρόνια με τη Λεγανές. Στο ποδοσφαιρικό τώρα, ο Γκερέρο είναι ένας παίκτης με καλή τεχνική και πολλή δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να μην σκοράρει συχνά, αλλά ξέρει να μοιράζει τη μπάλα και να δημιουργεί χώρους για τους συμπαίκτες του. Τα μεγάλα του ατού είναι η ταχύτητα και η ομαδικότητα. Είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, χωρίς όμως να είναι σούπερ. Είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσει, το ίδιο και όταν παίζει με πλάτη προς την εστία. Αν και είναι σέντερ φορ, θα τον δείτε αρκετές φορές να κινείται και έξω από την περιοχή. Επειδή είναι γρήγορος, καλύπτει γρήγορα τους χώρους αυτούς.

Σίγουρα στον Ολυμπιακό τα πράγματα για αυτόν θα είναι καλύτερα, αφού σε αντίθεση με τη Λεγανές που έφτιαχνε λίγες φάσεις και στα περισσότερα παιχνίδια είχε αμυντική φιλοσοφία, θα μπορέσει να αξιοποιηθεί περισσότερο σε μια ομάδα που έχει συνηθίσει να κυριαρχεί και να θέτει η ίδια τον επιθετικό ρυθμό. Επίσης θα πρέπει να προσαρμοστεί σε μια καινούργια πραγματικότητα, αφού τα δυο πρωταθλήματα δεν έχουν την παραμικρή σχέση μεταξύ τους. Σε αυτόν τον τομέα βέβαια, δεν πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί, αφού τα τρία χρόνια που έχει αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβισιόν, είναι ικανό εφόδιο για να τον κάνει να ξεχωρίσει στην Ελλάδα. Να προσθέσω ότι ο Γκερέρο είναι παίκτης του προπονητή, με την έννοια ότι υπακούει κάθε εντολή χωρίς πρόβλημα. Είναι καλός χαρακτήρας, πολύ αγαπητός από συμπαίκτες και φιλάθλους και εύχομαι να πετύχει στην καινούργια του περιπέτεια".

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΕ ΧΕΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΙΜΕΡΑ ΝΤΙΒΙΣΙΟΝ

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό

Σε ηλικία 8 ετών, με τους παμπαίδες της Ατλέτικο. Ο Γκερέρο είναι όρθιος στην άκρη δεξιά, ενώ ο Ντε Χέα είναι όρθιος στην άκρη αριστερά (1998)

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο Μαρτίν γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1990 στο Τολέδο της Ισπανίας, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης. Από πολύ μικρός άρχισε να μαθαίνει τα μυστικά της μπάλας, στην σχολή "Casarrubuelos" της Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία είχε συμπαίκτη τον συνομήλικό του, Νταβίδ Ντε Χέα. Οι δυο τους πέρασαν μαζί τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν, αφού ο μεν Ντε Χέα υπέγραψε στην Ατλέτικο, ενώ ο Γκερέρο πήγε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από έναν χρόνο παραμονής στην περίφημη "La Fábrica" των "μερένγκες", ο μικρός Μιγκέλ Άνχελ βρέθηκε στα εφηβικά τμήματα της Χετάφε και το 2007, σε ηλικία 17 ετών, κατέληξε στην Τολέδο, την ομάδα της γενέτειράς του, η οποία αγωνιζόταν στην Tercera División. Εκεί άρχισε να φορτώνει τις αντίπαλες εστίες με γκολ, προκαλώντας το ενδιαφέρον των "κυνηγών ταλέντων".

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό

Ο Γκερέρο (αριστερά) με τη φανέλα της Αλμπαθέτε Β (31/1/2010)

Ένα φιλικό της Τολέδο με τη Ράγιο, συν δυο προπονήσεις με τον σύλλογο του Βαγέκας, ήταν αρκετά ώστε οι άνθρωποι της Βαγεκάνο να τον πάρουν στη δεύτερη ομάδα τους, που όπως και η Τολέδο, αγωνιζόταν τότε στην Tercera. Έναν χρόνο αργότερα μετακινήθηκε στην Αλμπαθέτε Β, μια ακόμα ομάδα της Τερθέρα Ντιβισιόν, όπου παρέμεινε για δυο χρόνια (2009-11), φτάνοντας τις 60 συμμετοχές με 19 γκολ. Στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα της Μάντσα, είχε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα (Σεγούντα), υπό την καθοδήγηση του Χουλιάν Ρούβιο (του προπονητή της Σεβίγια το 1997, υπεύθυνου για την αγωνιστική "ανάσταση" του Βασίλη Τσιάρτα στην πρώτη του χρονιά στη Σεβίλλη), σε ένα ματς απέναντι στην Ρεκρεατίβο της Ουέλβα. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Ρούβιο τον ξεκίνησε βασικό εναντίον της Τζιρόνα, αλλά στη συνέχεια, ο Γκερέρο επέστρεψε στη θυγατρική ομάδα, με την οποία τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση της Τερθέρα.

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό

Ο Γκερέρο (δεξιά) με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν Β, σε αγώνα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης C (15/1/2012)

Την επόμενη σεζόν (2010/11), ο Γκερέρο βοήθησε την Αλμπαθέτε Β να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας το δικαίωμα της συμμετοχής στα πλέι οφ ανόδου. Τελικά η Αραντίνα (ομάδα του Μπούργος, από την Καστίγια ι Λεόν) σταμάτησε την πορεία των "μαντσέγος" προς την Σεγούντα Β, αλλά ο Γκερέρο άλλαξε και πάλι ομάδα, αφού τον απέκτησε η Σπόρτινγκ του Χιχόν, που τον έστειλε στην "Escuela de Fútbol de Mareo" (τις ακαδημίες του συλλόγου), για να αγωνιστεί με τη δεύτερη ομάδα (Sporting B), που τότε έπαιζε στην Segunda B. Στην Σπόρτινγκ ο Γκερέρο πραγματοποίησε δυο πολύ καλές σεζόν, ξεκινώντας στην πρώτη με 13 τέρματα σε 30 συμμετοχές και βελτιώνοντας τις επιδόσεις του στην επόμενη, φτάνοντας στα 16 γκολ σε 21 συμμετοχές, ανάμεσα στα οποία υπήρχε ένα χατ τρικ εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης C και ένα "καρέ" απέναντι στην Οβιέδο.

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό

Ο Γκερέρο (δεξιά) μονομαχεί με τον Ετσέιτα σε ματς της Αθλέτικ με την Σπόρτινγκ στο "Σαν Μαμές" (26/10/2015)

Οι εμφανίσεις του με την Σπόρτινγκ Β τη σεζόν 2012/13 ήταν τόσο καλές, ώστε ο προπονητής της πρώτης ομάδας (που τότε έπαιζε στη Σεγούντα), Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ, τον πήρε σε 17 παιχνίδια, στα οποία σημείωσε και δυο γκολ. Το καλοκαίρι του 2013, ο Γκερέρο έκανε την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα, όντας πλέον μέλος της, αλλά η παρουσία των δυο Σέρβων επιθετικών στην Σπόρτινγκ, Ντέγιαν Λέκιτς και Στεφάν Στσέποβιτς, σε συνδυασμό με την λίγη εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Σαντοβάλ, τον κράτησαν στον πάγκο στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν (14 συμμετοχές & 1 γκολ). Παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, αποφάσισε να μείνει στην Σπόρτινγκ και να προσπαθήσει να βρει τη θέση του στην ενδεκάδα. Η κακή οικονομική κατάσταση του συλλόγου που έφερε τη λύση της συνεργασίας με το σέρβικο δίδυμο, έδωσε στον Γκερέρο την ευκαιρία που έψαχνε. Ο Αμπελάρδο τον επανέφερε στο αρχικό σχήμα και ο Μιγκέλ Άνχελ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 11 γκολ (πρώτος σκόρερ της ομάδας) σε 36 συμμετοχές, βοηθώντας τα μέγιστα στην άνοδο στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Η ΤΡΙΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΙΜΕΡΑ ΝΤΙΒΙΣΙΟΝ

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό

Ο Γκερέρο πανηγυρίζει το γκολ του εναντίον της Έιμπαρ (2016/17)

Ο Γκερέρο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία στις 23 Αυγούστου του 2015, μέσα στο "El Molinón", στο 0-0 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός, αλλά ένας τραυματισμός και η παρουσία του Παραγουανού Τόνι Σανάμπρια, τον απομάκρυναν από τα αρχικά σχήματα του Αμπελάρδο. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 23 συμμετοχές (συν 2 στο Κύπελλο) και μόλις δυο γκολ, κάτι που οδήγησε στην απόφαση της Σπόρτινγκ να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο και να τον αφήσει ελεύθερο το καλοκαίρι του 2016. Ο Ασιέρ Γκαριτάνο ήταν εκείνος που ζήτησε από τη διοίκηση της Λεγανές (που είχε ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Πριμέρα) να αποκτηθεί ο παίκτης, κάτι που έγινε με την υπογραφή συνεργασίας δυο χρόνων. Στην πρώτη του σεζόν στους "πεπινέρος", ο Γκερέρο έφτασε τις 33 συμμετοχές και πέτυχε 5 τέρματα, με την Λεγανές να εξασφαλίζει τη σωτηρία της, τερματίζοντας στη 17η θέση. Παρά το γεγονός ότι δεν πέτυχε πολλά γκολ, ο Γκαριτάνο σε κάθε ευκαιρία, τον υπερασπίστηκε, λέγοντας ότι η "αθόρυβη" δουλειά του ήταν πολύτιμη για την ομάδα.

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό

Επιθετική προσπάθεια του Γκερέρο μπροστά από τους Βαγέχο και Γιορέντε σε αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λεγανές στο "Μπερναμπέου" (28/4/2018)

Απόδειξη των λεγόμενων του Γκαριτάνο ήταν και το βραβείο "Jugador Cinco Estrellas" (παίκτης πέντε αστέρων) που δόθηκε στον Γκερέρο από τους φίλαθλους της Λεγανές, οι οποίοι τον ψήφισαν ως τον πιο εργατικό παίκτη της ομάδας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο γήπεδο. Στην επόμενη, την περσινή σεζόν, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τον Γκερέρο. Ο ερχομός στην ομάδα των Κλαούντιο Μποβί και Νορντίν Αμραμπάτ, δυσκόλεψαν πολύ τη θέση του Μιγκέλ Άνχελ στην ενδεκάδα. Ο Γκαριτάνο είχε τον παίκτη από τη Γουαδελούπη αναντικατάστατο στο βασικό σχήμα, ενώ και ο Μαροκινός κέρδισε γρήγορα την εμπιστοσύνη του. Έτσι λοιπόν, μοιραία ο Γκερέρο βρέθηκε στον πάγκο, παίζοντας σε 22 παιχνίδια του πρωταθλήματος (έχασε τη θέση του και στο Κύπελλο από τον Χοσέ Ναράνχο), τα περισσότερα εκ των οποίων ως αλλαγή, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ. Παρόλα αυτά, ο Γκαριτάνο, στην έκθεση που άφησε στη διοίκηση, πριν αναχωρήσει για το Σαν Σεμπαστιάν και τη Ρεάλ Σοθιεδάδ, εισηγήθηκε την ανανέωση του συμβολαίου του, κάτι που θέλησε να πραγματοποιήσει η Λεγανές, με τον Ολυμπιακό όμως να μπαίνει "σφήνα" και να αλλάζει τα δεδομένα, φέρνοντας τον παίκτη στον Πειραιά.

Ο ΜΙΓΚΕΛ ΑΝΧΕΛ ΓΚΕΡΕΡΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο με τη φανέλα της Λεγανές

- Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο είναι 28 ετών, έχει ύψος 1.80, βάρος 78 κιλά, διαθέτει και τα δυο πόδια, αλλά το καλό του είναι το δεξί.

- Έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερααποκλειστικά στην Ισπανία, σε όλες τις ημιεπαγγελματικές και επαγγελματικές κατηγορίες: Στην Tercera με τις Τολέδο (2007-2008), Ράγιο Βαγεκάνο Β (2008-2009) και Αλμπαθέτε Β (2009-2011), στη Segunda B με την Σπόρτινγκ Χιχόν Β (2011-2013), στη Segunda με τις Αλμπαθέτε (2009-2010) και Σπόρτινγκ Χιχόν (2012-2015) και στην Primera με τις Σπόρτινγκ Χιχόν (2015-2016) και Λεγανές (2016-2018).

- Έχει αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας την τελευταία τριετία: τη σεζόν 2015-16 στην Σπόρτινγκ Χιχόν και την τελευταία διετία (2016-18) στη Λεγανές.

- Έχει συνολικά 145 επίσημες συμμετοχές στα δυο πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών (69 στη Segunda & 76 στην Primera), συν 6 συμμετοχές στο Copa del Rey.

- Έχει σκοράρει 73 φορές στην καριέρα του από το 2009 που πήγε στην Αλμπαθέτε Β. Από αυτά, τα 11 τα πέτυχε στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

- Έχει δώσει 10 ασίστ στην καριέρα του από το 2011 που πήγε στην Σπόρτινγκ.

- Έχει δεχτεί 22 κίτρινες κάρτες (εκ των οποίων οι 2 οδήγησαν σε 1 κόκκινη).

- Έχει συμπληρώσει 4.679 αγωνιστικά λεπτά στην Πριμέρα Ντιβισιόν, εκ των οποίων τα 1.095 με την Σπόρτινγκ και τα 3.584 με την Λεγανές.

Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας πολεμιστής για τον Ολυμπιακό

Ο Γκερέρο ανάμεσα στους Ουμτιτί και Σέρτζι Ρομπέρτο (19/2/2017)

Πηγές: As, Marca, laliga.es, somoslega.com, vavel.com, leganesactivo.com, capitaldeporte.com

Βίντεο: Highlights του Γκερέρο από την περσινή σεζόν (2017/18)

Βίντεο: Γκολ του Γκερέρο με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν (2012-2016)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ