ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Μετά το 70' δεν παίξαμε"

"Μετά το 70' δεν παίξαμε"

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν εκνευρισμένοι με την αδικαιολόγητη ανοχή που επέδειξε ο Δελφάκης στις καθυστερήσεις και στους θεατρινισμούς των παικτών του Εργοτέλη.

Εκνευρισμός, θυμός και αγανάκτηση κυριαρχούσαν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά τη λήξη του αγώνα με τον Εργοτέλη, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1.

Οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού τα είχαν με τον διαιτητή Δελφάκη και με τις «θεατρικές» καθυστερήσεις των αντιπάλων. «Μετά το 70’ δεν παίξαμε μπάλα, έπεφταν όλο στο έδαφος. Στο 70' έληξε το ματς» σημείωναν χαρακτηριστικά στις μεταξύ τους συζητήσεις για τις… νεκραναστάσεις των φιλοξενούμενων.

Αν οι αντιδράσεις των Κρητικών ήταν αναμενόμενες ως ένα βαθμό, η ανικανότητα του Δελφάκη να περιορίσει τα φαινόμενα αυτά ήταν εξοργιστική. Οι πράσινοι υποστήριζαν ότι μπορούσε να είχε δείξει κίτρινες κάρτες για τις προκλητικές καθυστερήσεις, ενώ αντί να αφήσει εκτός αγωνιστικού χώρους τους υποτιθέμενους τραυματίες για παραδειγματισμό, τους επέτρεπε να επιστρέψουν αμέσως στο παιχνίδι.

«Κάθε φορά πρέπει να ξεπερνάμε και τον διαιτητή» τόνιζαν με απογοήτευση οι παίκτες στα αποδυτήρια. Αναγνώριζαν ότι δεν ήταν καλοί, αλλά ήθελαν να εξαντλήσουν τα περιθώρια να νικήσουν έστω και αν δεν βρέθηκαν σε καλό βράδυ.

Η απορία του Πέτριτς

Στα... τελευταία λεπτά που παίχτηκαν ποδόσφαιρο γύρω στο 70', ο Μλάντεν Πέτριτς ήταν ο μοναδικός ο οποίος δεν είχε χάσει την αυτοκυριαρχία του. Αντίθετα, οι συμπαίκτες του δεν είχαν ηρεμία και κατέφευγαν στις χειρότερες δυνατές επιλογές όταν είχαν τη μπάλα.

Η αιτία για τη διαφορά έγκειται στο ότι ο Κροάτης στράικερ είναι φρέσκος στη Superleague και δεν έχει αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά. Για αυτό οι αντιδράσεις των συμπαικτών του προκάλεσαν την έκπληξη του και δεν μπορούσε να τις εξηγήσει. Διότι όσο κακός και αν ήταν ο Δελφάκης, ο Πέτριτς τον θεώρησε ως την εξαίρεση και όχι ως τον κανόνα στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

Όταν εξέφρασε την απορία του στα αποδυτήρια, τον κατατόπισαν σχετικά με το τι συμβαίνει και τον ενημέρωσαν ότι πήρε μία μικρή γεύση από όσα θα συναντήσει στα ελληνικά γήπεδα...

Προσπάθεια για ηρεμία

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει διακρίνει ότι η ομάδα κινδυνεύει να αποπροσανατολιστεί εν όψει του ματς με τον Ολυμπιακό, αντί να προσηλωθεί. Για αυτό από τη Δευτέρα θα επιχειρήσει να τους επαναφέρει στο αγωνιστικό σκέλος του ντέρμπι και να τους πείσει να ξεχάσουν τον Εργοτέλη.

Σίγουρα, το έργο του δεν είναι εύκολο, αφού καλείται να αφήσει πίσω και τον δικό του εκνευρισμό, που ήταν έκδηλος στις δηλώσεις του δευτερόλεπτα μετά το ματς. Γενικότερα, το ποδοσφαιρικό τμήμα οφείλει να συγκεντρωθεί στο ντέρμπι των αιωνίων καθαρίζοντας το μυαλό του από τα υπόλοιπα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ