MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022: Ο Μέσι έκανε τον Τζόρνταν σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Λιονέλ Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι JACK GUEZ/AFP

Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε ακόμη μια παράσταση, πήρε από το χέρι την Αργεντινή και την έστειλε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στα 35 του, ο Pulga έκανε τον Τζόρνταν στο τρίτο γκολ κόντρα σε έναν 20χρονο αμυντικό που κάνει τρομερό τουρνουά και πέτυχε ιστορικές πρωτιές που γιγαντώνουν τον μύθο του.

Ο Μέσι έφυγε με δεύτερο άγγιγμα στην μπάλα, την πέταξε μπροστά και άφησε ένα μέτρο πίσω του τον Γκβάρντιολ. Ο "παλιός" Μέσι θα τον άφηνε ακόμα πιο πίσω με τις επόμενες 2-3 επαφές και θα έφτανε φάτσα με την εστία.

Όμως, εκείνος ο "παλιός" Μέσι, αυτός που έκανε 10 πετυχημένες ντρίμπλες δύο φορές σε τελικό Champions League, δεν υπάρχει πια. Η ταυτότητα λέει 35 ετών, το κοντέρ γράφει "ματς Νο 1.002".

Έριξε τον ώμο και έκανε τον Τζόρνταν

Ο Γκβάρντιολ τον έφτασε λίγο πριν τη γραμμή της περιοχής. Ο Μέσι κράτησε, γύρισε πλάτη προς την τελική γραμμή, πλέον το αριστερό του "κοιτούσε" προς την περιοχή, προς το κέντρο του γηπέδου, εκεί που εμφανίστηκαν οι συμπαίκτες του. Πάσα;

Όχι. Ο κοντός "έριξε" τον ώμο και γύρισε με το εξωτερικό από την άλλη και μπούκαρε στην περιοχή. Ο Γκβάρντιολ κράτησε, έσπρωξε, ο Μέσι δεν ενδιαφέρθηκε να πέσει και να κερδίσει το πέναλτι.

Γύρισμα με το δεξί, Άλβαρες, γκολ, 3-0.

Κάτι σαν την αλλαγή κατεύθυνσης του Τζόρνταν στην baseline πριν το κάρφωμα στα μούτρα του Γιούιν μέσα στο Garden. Αλλά με την μπάλα στα πόδια, όχι στα χέρια. Αλλά στα 35, όχι στην ακμή του.

Πέντε ντρίμπλες σε ημιτελικό στα 35

Ο Μέσι εδώ και χρόνια δεν συνδυάζει την απαράμιλλη τεχνική του με την "παράνομη" επιτάχυνση που είχε. Και; Η τεχνική είναι ακόμα εκεί, μαζί με την τέλεια γνώση του παιχνιδιού.

Μπορεί ακόμα "να το κάνει". Απλώς το κάνει αλλιώς, όχι πετώντας, όχι κατά πρόσωπο, όχι περνώντας 3-4 παίκτες στη σειρά, όπως έκανε πχ στον τελικό του 2015 με την Μπιλμπάο. Τώρα θα φρενάρει και θα περάσει δύο φορές τον ίδιο.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Μέσι κόντρα στην Κροατία
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Μέσι κόντρα στην Κροατία

Ένα γκολ, μία ασίστ, 63 ενέργειες με την μπάλα, έξι στην περιοχή και 5/7 πετυχημένες ντρίμπλες. Πέντε πετυχημένες ντρίμπλες σε ημιτελικό Μουντιάλ στα 35. Όχι με έκρηξη, όχι με ταχύτητα. Με τέχνη και γνώση.

Οι πάσες και οι επιδόσεις του Μέσι κόντρα στην Κροατία
Οι πάσες και οι επιδόσεις του Μέσι κόντρα στην Κροατία

Έφτιαξε δύο μεγάλες ευκαιρίες, πιστώθηκε άλλη μία μαγική ασίστ, έκανε μόλις έξι λάθος πάσες.

Ιστορικές πρωτιές

Να κάνουμε τη σούμα και να προσθέσουμε και τα καινούργια ρεκόρ. Ο Μέσι πλέον είναι μαζί με τον Ματέους στο Νο1 της λίστας των παικτών με τα περισσότερα ματς σε Μουντιάλ.

Είναι ο παίκτης που έχει φτιάξει τις περισσότερες ευκαιρίες στην ιστορία των Μουντιάλ, αυτός που έχει κάνει τις περισσότερες ντρίμπλες και μαζί με τον Μαραντόνα αυτός που έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ.

Είναι επίσης ο μοναδικός στην ιστορία των Μουντιάλ που έχει γκολ και ασίστ σε τέσσερα παιχνίδια. Είναι επίσης ο παίκτης που έχει δώσει περισσότερες φορές το προβάδισμα στην ομάδα του σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συγκλονιστικό τουρνουά

Είναι ο Μέσι και στα 35 του οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ. Με τον φοβερό 22χρονο Άλβαρες συμπαραστάτη, με σωματοφύλακα τον Ντε Πολ, με εργάτη τον Μακ Άλιστερ, με σταθερό τον Μαρτίνες, με αναμορφωτή τον Σκαλόνι.

Θα το πάρει; Η απάντηση είναι η ίδια με αυτήν που δώσαμε μετά τον αγώνα με την Ολλανδία. Αλίμονο σε όποιον προβλέψει μ'αυτά που βλέπουμε στο Κατάρ, ειδικά χωρίς να ξέρουμε καν τον αντίπαλο στον τελικό.

Οπότε, ας μείνουμε στα σίγουρα. Ο Μέσι κάνει στα 35 του ένα συγκλονιστικό τουρνουά.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

Δείτε την Game Night:

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ