ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: Πήρε φόρα και κυνηγάει έναν σπάνιο τίτλο, που δόθηκε πρώτη και μοναδική φορά το 1989

Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Αργεντινής στο ματς κόντρα στην Ολλανδία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ | 9 Δεκεμβρίου 2022
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Αργεντινής στο ματς κόντρα στην Ολλανδία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ | 9 Δεκεμβρίου 2022 @2022 ARIET SCHALIT/AP IMAGES

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε το Μουντιάλ και καλπάζει προς την 8η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του ενώ ταυτόχρονα έχει κάνει πολύ κόσμο να απαιτεί να του δοθεί ένα ακόμα τιμητικό βραβείο που το "France Football" το έχει δώσει μία φορά πριν από 33 χρόνια.

Από το 2005 που εμφανίστηκε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τότε, ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί φωτείνο παράδειγμα εκπληκτικής συνέπειας και συνέχειας, με το επιστέγασμα να έρχεται το 2022, όταν βρήκε τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα για να σκαρφαλώσει στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ.

Ήτοι να κατακτήσει το Μουντιάλ με την εθνική Αργεντινής στα γήπεδα του Κατάρ, με τον 35χρονο σούπερ σταρ να είναι άκρως επιδραστικός για την αμπισελέστε, και να ανοίγει η όρεξή του (ενόψει και της επικείμενης νέας συμφωνίας του με την Παρί) για νέες απατητές κορυφές.

Η μία αφορά την Χρυσή Μπάλα, το ετήσιο βραβείο που δίνει ετησίως από το 1956 μέχρι σήμερα το France Football, με τον Λιονέλ Μέσι να έξω από την τελική 30άδα των υποψηφίων για το βραβείο του 2022 που κατέληξε στα χέρια του Καρίμ Μπενζεμά, αλλά να είναι πλέον μέσα στα φαβορί για την επόμενη, του 2023.

Σε περίπτωση που κερδίσει και αυτό το βραβείο θα φτάσει τις οκτώ Χρυσές Μπάλες στην καριέρα του και θα γιγαντώσει ακόμα περισσότερο το μύθο του (δεύτερος στη σχετική είναι ο Κριστιάνο Ροναλντο με 5 κατακτήσεις) ενώ το εντυπωσιακό είναι πως με τα όσα έκανε στα γήπεδα του Κατάρ έχει μπει -δικαιωματικά- μέσα στην κουβέντα για ένα ακόμα βραβείο.

Ο λόγος για ένα σπάνιο και... αραχνιασμένο βραβείο, αυτό της "Σούπερ Χρυσής Μπάλας", την οποία το γαλλικό περιοδικό France Football, έχει δώσει μόνο μία φορά στο παρελθόν το 1989. Η αιτία είναι πως η συγκεκριμένη ατομική διάκριση σχεδιάστηκε για να απονέμεται μία αφορά ανα 30ετία, προκειμένου να την λαμβάνει ο κορυφαίος παίκτης που σημάδεψε μία ολόκληρη γενιά, με τον μοναδικό που την έχει κατακτήσει να είναι ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Ο μυθικός Αργεντινός επιθετικός (είχε ισπανικό διαβατήριο και εκπροσώπησε την εθνική Ισπανίας) κέρδισε πριν από 33 χρόνια στο άτυπο σπριντ τους Κρόιφ και Πλατινί έχοντας ως προίκα τα πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών που είχε πάρει με την Ρεάλ τη δεκαετία του '50, με το φημισμένο και έγκριτο περιοδικό να μην έχει δώσει έκτοτε το βραβείο σε κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή.

Το 2019 που ήταν η επέτειος των 30 ετών από το βραβείο στον Ντι Στέφανο το βραβείο δεν δόθηκε κάπου, ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση πως ενδέχεται να δοθεί στα 40 χρόνια, δηλαδή το 2029, με τους φίλους του ποδοσφαίρου να απαιτούν μαζικά -μέσω των social media- να το πάρει ο Μέσι ώστε να σφραγιστεί με ένα ακόμα εντυπωσιακό τρόπαιο η παραμυθένια καριέρα του στα γήπεδα.

Όσον αφορά στο πώς είναι σχεδιασμένο αυτό το τρόπαιο, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται μία υπερυψωμένη Χρυσή Μπάλα και μία πλατφόρμα που αποτελείται από μικρότερες μπάλες, με πολλούς να φαντάζονται ήδη τον Pulga να το αγγίζει.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ