ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: Οι λόγοι που είναι απίθανος ο δανεισμός του στην Μπαρτσελόνα

Ο Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι
Ο Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι 2023 AP PHOTO/WILFREDO LEE

Το Athletic παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους είναι απίθανος ο δανεισμός του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα από την Ίντερ Μαϊάμι.

Ο Λιονέλ Μέσι εξακολουθεί να είναι διακαής πόθος του Τζοάν Λαπόρτα και σύμφωνα με την καταλανική "Sport" μία ενδεχόμενη απουσία της Ίντερ Μαϊάμι από τα play offs του MLS θα ανοίξει την πόρτα για την επιστροφή του στους μπλαουγκράνα ως δανεικός.

Το Athletic με δημοσίευμά του εξηγεί τους λόγους που κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί. Η Μπαρτσελόνα πράγματι το καλοκαίρι ήθελε την επιστροφή του Pulga ωστόσο η οικονομική κατάσταση της ομάδας δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τη μεταγραφή. Γι' αυτό τον λόγο αποχώρησε κιόλας το 2021.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Μέσι αποφάσισε να μετακινηθεί στην Ίντερ Μαϊάμι, γνωρίζοντας πως η "πόρτα" της Μπαρτσελόνα είναι κλειστή. Πηγές από τον κύκλο του Αργεντινού τονίζουν πως ο Pulga δεν θα πάει πουθενά δανεικός και πρόθεσή του είναι να παραμείνει στο MLS.

Επιπλέον, ένας από τους λόγους που ο Μέσι δεν πήγε στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι είναι η άνεση της οικογένειάς του. Δεν ήθελε τα πλάνα του (π.χ. διαμονή και σχολείο παιδιών) να καθοριστούν την τελευταία στιγμή. Γι' αυτό τον λόγο μάλιστα δεν θέλει να αφήσει την σύζυγο και τα παιδιά του κατά τη διάρκεια της χρονιάς για να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Ένας ακόμη λόγος είναι οι σχέσεις μεταξύ του Τζοάν Λαπόρτα και της οικογένειας του Μέσι, οι οποίες δεν έχουν βελτιωθεί από το 2021. Το φετινό καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα άφηνε να εννοηθεί πως η μεταγραφή εξαρτιόταν από τον Αργεντινό. Η οικογένεια του Pulga θεωρούσε πως οι μπλαουγκράνα άφησαν τον Μέσι εκτεθειμένο, καθώς γνώριζαν πως υπήρχαν πολύπλευρες δυσκολίες.

Τέλος, η Μπαρτσελόνα παραμένει σε μία κατάσταση, όπου πρέπει να μειώσει τα έξοδά της, ώστε να εγγυηθεί ότι μπορεί να εγγράψει οποιονδήποτε παίκτη στη La Liga. Για όλους αυτούς τους λόγους η επιστροφή κρίνεται από το Athletic ως απίθανη.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΝΤΕΡ ΜΑΪΑΜΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ