ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: "Δεν έχω αποφασίσει, θα περιμένω να τελειώσει η σεζόν"

Μέσι: "Δεν έχω αποφασίσει, θα περιμένω να τελειώσει η σεζόν"

Ο Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε και μεταδόθηκε από κανάλι της Ισπανίας το βράδυ της Κυριακής (27/12) δεν μίλησε ανοιχτά για το μέλλον του λέγοντας πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει αλλά τόνισε πως θα τον ενδιέφερε η προοπτική της Αμερικής.

Την Κυριακή (27/12) μεταδόθηκε η συνέντευξη του Λιονέλ Μέσι στον Τζόρντι Έβολε για τη "La Sexta" που περίμεναν όλοι εδώ και καιρό θέλοντας να μάθουν το ποδοσφαιρικό μέλλον του Αργεντινού. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα όμως τα άφησε όλα ανοιχτά λέγοντας πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει το καλοκαίρι.

Δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση και θα περιμένει να τελειώσει η σεζόν, να πάρει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί με την Μπαρτσελόνα και εν συνεχεία να πάρει την απόφαση του. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει στην Αμερική ενώ αναφέρθηκε τόσο στο θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, στη σχέση του με τον Μπαρτομέου αλλά και σε ένα σωρό ακόμη θέματα στα 80 λεπτά που μίλησε.

Διαβάστε τα κυριότερα κομμάτια της συνέντευξης:

"Όταν ήμουν μικρός θυμάμαι μπάλες ή παπούτσια σαν δώρα σχετικά με το ποδόσφαιρο. Θυμάμαι και μια μπάλα που ήταν πανάκριβη και ήταν η επίσημη της La Liga. Οι γονείς μου πάντα έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να γιορτάζουμε καλά τα Χριστούγεννα. Ο Άγιος Βασίλης πάντα φέρθηκε καλά μαζί μου".

Και σε ερώτηση για το αν θαυμάζει άλλους αθλητές είπε:
"Όταν έγινε επαγγελματίας, άφησα στην άκρη τον οπαδό που είχα μέσα μου. Τώρα το πάθος είναι τα παιδιά μου, τα οποία πρέπει να κυνηγάω παντού. Όσο για αθλητές, θαυμάζω πολλούς. Τον Ράφα Ναδάλ, τον Φέντερερ, τον Λεμπρόν... Σε όλα τα αθλήματα υπάρχουν αθλητές θαυμαστοί για την δουλειά τους. Ο Κριστιάνο στο ποδόσφαιρο επίσης".

Σε ερώτηση για το τι νιώθει για τη Μπαρτσελόνα:
"Νιώθω τα πάντα γι' αυτή την φανέλα. Η Μπάρτσα είναι η ζωή μου. Είμαι εδώ από τα 13, έζησα περισσότερο στην Βαρκελώνη απ' ότι στην Αργεντινή και ο σύλλογος μου τα έδωσε όλα ακόμα και ως άνθρωπος. Έχω μια σχέση αγάπης για όσα έζησα από τότε που ήρθα εδώ. Τα παιδιά μου επίσης γεννήθηκαν εδώ".

Για όσα έγιναν το καλοκαίρι:
"Σήμερα είμαι καλά. Είναι αλήθεια ότι πέρασα άσχημες στιγμές για όσα έγιναν το καλοκαίρι και πριν, για το πώς τελείωσε η σεζόν. Μετά ήρθε το burofax... Αλλά τώρα είμαι καλά και με όρεξη να παλέψω για όλα όσα έχουμε μπροστά μας. Είμαι ενθουσιασμένος αν και ο σύλλογος περνάει δύσκολες στιγμές. Ο σύλλογος είναι σε άσχημη, σε πολύ άσχημη κατάσταση, θα είναι δύσκολο να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν".

Για το γιατί είχε αντιδράσει έτσι τότε:
"Πάντα κάνω ότι βγαίνει από την καρδιά μου, εκείνη την στιγμή, στην καθημερινότητα. Δεν μπορώ να σκέφτομαι τι σκέφτεται ο καθένας γιατί θα τρελαινόμουν. Πολύς κόσμος μιλάει χωρίς να ξέρει. Σήμερα μπορούν να πουν οποιοδήποτε ψέμα και ο κόσμος το πιστεύει. Αυτό δεν μπορώ να το ελέγξω".

Σε ερώτηση για το αν έχει κλάψει:
"Δεν έχω κλάψει για αθλητικά θέματα, αν και υπέφερα πολύ, αλλά για άλλα θέματα έχω κλάψει, αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέρειες".

Για την μετακόμιση του στη Βαρκελώνη:
"Η άφιξή μου ήταν μια δύσκολη στιγμή, γιατί ήμουν 13 ετών και τα άφηνα όλα πίσω μου. Ερχόμουν σε ένα μέρος όπου κανείς δεν με γνώριζε. Όταν μείναμε μόνοι μας, ο πατέρα μου με ρώτησε τι να κάνουμε, αν θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε το όνειρό μου ή θα γυρίσουμε στην προηγούμενη ζωή. Ήταν ξεκάθαρο πως ήθελα να μείνω, αλλά τους πρώτους μήνες υπέφερα πολύ, γιατί δεν μπορούσα να παίξω λόγω προβλήματος με τα χαρτιά μου".

Και συνέχισε: "Όλα όσα έζησα με σημάδεψαν και με βοήθησαν να μεγαλώσω ως άνθρωπος. Στην αρχή ήμουν ντροπαλός, κλεισμένος σε ένα καβούκι. Σκεφτόμουν μόνο να πετύχω το όνειρό μου".

Για τα προβλήματα του κόσμου:
"Κάποιες φορές ο κόσμος πιστεύει ότι ζούμε σε μια φούσκα, αλλά γνωρίζουμε όλα τα προβλήματα του κόσμου. Είναι αλήθεια ότι νιώθω προνομιούχος, αλλά κάποιες φορές θα μου άρεσε να είμαι πιο ανώνυμος και να μην έχω 300 μάτια (σ.σ. μόνο;) να με παρακολουθούν. Πάντα θα είμαι ευγνώμον για την αγάπη που μου δίνει όλος ο κόσμος. Είναι απίστευτη".

Για το θάνατο του Μαραντόνα:
"Ήμουν στο σπίτι μου όταν έμαθα για τον θάνατό του. Μου έστειλε μήνυμα ο πατέρας μου. Άνοιξα την τηλεόραση και δεν μπορούσα να το πιστέψω, κανείς δεν μπορούσε. Ξέραμε ότι είχε προβλήματα, όμως κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Ήταν φυσιολογικό όλο αυτό που έγινε για εκείνον" ήταν το σχόλιο του ηγέτη της Μπαρτσελόνα που πρόσθεσε: "Την φανέλα που έβγαλα για την αφιέρωση στον Ντιέγκο, μου την χάρισαν άνθρωποι της Νιούελς. Ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρω".

Για την επιστροφή στα γήπεδα μέσω κορονοϊού:
"Εμάς μας είπαν να γυρίσουμε στα γήπεδα και πιστεύω ότι αυτό έκανε καλό στον κόσμο που ήταν σε καραντίνα, ώστε να περνάει λίγο η ώρα του με το ποδόσφαιρο. Το να παίζω σε ένα άδειο γήπεδο είναι άθλιο. Αυτό κάνει να υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία. Δεν είναι το ίδιο να πηγαίνεις σε ένα κατάμεστο «Καμπ Νόου» και να βγαίνει η ομάδα και να μην υπάρχει κανείς".

Και συνέχισε:
"Αυτό που έχει σημασία είναι να παίξεις και να καλύψεις τα τηλεοπτικά συμβόλαια, τα χορηγικά... Κοιτούν περισσότερο για το οικονομικό ενδιαφέρον απ' ότι για το ίδιο το άθλημα. Αλλά εμάς μας αρέσει να παίζουμε και να προπονούμαστε και αυτό κάνουμε. Δεν ξέρω αν μας χρησιμοποιούν ή οχι, αλλά μας αρέσει αυτό που κάνουμε".

Για τις ήττες που έχει δεχτεί και πως αντιδρά:
"Είμαι πολύ ευέξαπτος και όταν ξεσπάω μετά μετανιώνω. Δεν μου αρέσει να χάνω. Και το 8-2 από τη Μπάγερν ήταν σκληρή στιγμή για το πώς χάσαμε. Προερχόμασταν από μια πολύ δύσκολη σεζόν και μπορούσαμε να χάσουμε, αλλά όχι όπως το κάναμε. Εγώ δεν παίζω για να είμαι ο καλύτερος στον κόσμο, ούτε για το τι θα πουν. Εγώ παίζω για να νικάω και να δίνω το καλύτερο στην ομάδα μου, το καλύτερο σε κάθε ματς".

Και συνέχισε: '"Επρεπε να είχα πάει στον ψυχολόγο. Έπρεπε να είχα κάνει αυτό το βήμα, ακόμα και η Αντονέλα (σ.σ. η σύζυγός του) μου το λέει, αλλά δεν το κάνω. Ξέρω ότι το χρειάζομαι γι' αυτό που κάνω, αλλά είμαι πολύ μαζεμένος".

Για τον Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου και το burofaz που έστειλε το καλοκαίρι:
"Θα ξαναέστελνα burofaz. Το είχα πει τόσες φορές στον πρόεδρο τους τελευταίους μήνες και μου έλεγε όχι, το έκανα για να δείξω ότι σοβαρά ήθελα να φύγω. Με κορόιδεψε σε πολλά πράγματα ο Μπαρτομέου, τα οποία δεν θέλω να πω. Πολλά πράγματα και σε πολλά χρόνια.

Εγώ θα είμαι πάντα ευγνώμον στον σύλλογο. Όλα όσα μου έδωσε ο σύλλογος το κέρδισα και το άξιζα για όσα έκανα. Μετά ήρθε η στιγμή που σκέφτηκα ότι είχα κλείσει έναν κύκλο, ότι άξιζα μια αλλαγή, ότι χρειαζόμουν να βγω από όλο αυτό. Εγώ ήξερα ότι θα είναι μια μεταβατική σεζόν, με νεαρούς παίκτες, αλλά εγώ ήθελα να συνεχίσω να παλεύω και για άλλους τίτλους, για το Champions League, για το πρωτάθλημα. Μετά έγινε όλος ο εκείνος ο χαμός, με τον πρόεδρο που άρχισε να διαρρέει πράγματα για να με παρουσιάσει ως τον κακό της ταινίας, αλλά αυτό ήταν που ένιωθα.

Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί ήθελα να αφήσω τον σύλλογο της ζωής μου. Ούτε η οικογένειά μου ήθελε να φύγω, τα παιδιά μου μου έλεγαν να μην φύγω, αλλά εγώ αυτό ένιωθα εκείνη την στιγμή.

Ο Μπαρτομέου με εξαπάτησα σε πολλά πράγματα. Είχα πάρει την απόφαση πριν φύγει ο Σουάρες. Μαζεύτηκαν πολλά πράγματα. Αν πήγαινα σε δίκη, οι δικηγόροι μου έλεγαν ότι είχα δίκιο, αλλά δεν ήθελα να φύγω έτσι από την Μπαρτσελόνα".

Για το μέλλον του:
"Δεν έχω τίποτα ξεκάθαρο μέχρι να τελειώσει η σεζόν, θα περιμένω να τελειώσει η σεζόν, εάν όχι θα τηρούσα αυτό που σου λέω τώρα. Το σημαντικό είναι να σκέφτομαι την ομάδα και να προσπαθήσω να κατακτήσω τίτλους. Πάντα είχα τον ενθουσιασμό να απολαύσω την εμπειρία να ζήσω στις ΗΠΑ, να ζήσω αυτό το πρωτάθλημα, αυτή τη ζωή, αλλά δεν ξέρω να αν θα συμβεί".

Για την Εφορία και τα οικονομικά θέματα που είχε:
"Δεν ξέρω αν με ερευνούν ή όχι πια. Είχα ένα πρόβλημα με την Εφορία στο οποίο με συμβούλευσαν οι δικηγόροι και εντέλει λύθηκε. Συνέβησαν όλα αυτά και δεν παραπονιέμαι, γιατί πιστεύω ότι ήταν υπερβολικό, αλλά παραπονιέμαι από την αντιμετώπιση της οποίας έτυχα, κυρίως από μέρος του Τύπου της Μαδρίτης, αν και στην Βαρκελώνη υπήρξαν αρκετοί που μου επιτέθηκαν και με πόνεσε αυτή η αντιμετώπιση".

Για τον Γκουαρδιόλα:
"Με τον Γκουαρδιόλα μιλάμε για το πώς μας πάνε τα πράγματα, αλλά όχι για το αν θα ξαναβρεθούμε μαζί. Για εμένα είναι ο καλύτερος. Μου προκαλούσε εντύπωση πώς προετοίμαζε τα παιχνίδια, μου έλεγε πώς έπρεπε να επιτίθεμαι για να τους νικάω. Είχα την «ατυχία» να έχω λίγο τον Γκουαρδιόλα και τον Λουίς Ενρίκε μετά. Σκεφτόμουν ότι με τον Πεπ τα ήξερα όλα, αλλά ο Λουίς Ενρίκε μου έμαθε ακόμα περισσότερα".

Και συνέχισε: "Είπαν ότι στην Εθνική Αργεντινής έβαζα προπονητές τους φίλους μου. Αυτό είναι κάτι που ενοχλεί. Ο κόσμος πιστεύει όλα όσα βγαίνουν στις εφημερίδες ή στην τηλεόραση. Πιστεύει ότι εγώ βάζω παίκτες και προπονητές και δεν υπάρχει τίποτε πιο μακριά από την πραγματικότητα.

Για την δήλωση του υπηρεσιακού προέδρου Κάρλες Τουσκέτς ότι αυτός θα τον πουλούσε:
"Δεν χρειαζόταν να το πει αυτό, ειδικά όντας ένας υπηρεσιακός πρόεδρος. Έπρεπε να έχει άποψη περισσότερο γι' αυτά που έρχονται και όχι γι' αυτά που πέρασαν."

Για τους υποψήφιους προέδρους:
"Προτιμώ να μην τοποθετηθώ για κανέναν υποψήφιο, γιατί φαντάσου τι θα πουν. Μόνο όποιος αναλάβει, να κάνει καλά τα πράγματα για να βάλει τον σύλλογο εκεί που του αξίζει, τόσο μεγάλος που είναι. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Δεν σου λέω ψέματα. Τώρα πρέπει να γίνουν οι εκλογές και να δούμε τι θα γίνει".

Για την ατάκα του Νεϊμάρ πως θα παίξουν συμπαίκτες:
"Στον Νεϊμάρ θα έπρεπε να ρωτήσουν εκείνον για αυτό που είπε ότι θα παίξουμε μαζί. Έχουμε ένα γκρουπ στο WhatsApp με εκείνον και τον Λουίς Σουάρες. Το τελευταίο μήνυμα που αντάλλαξα με τον Νεϊμάρ ήταν για την κλήρωση του Champions League. Δεν ήθελα να τον αντιμετωπίσω τώρα".

Για τη σχέση του με τον Γκρϊεζμάν:
"Η σχέση μου με τον Γκριεζμάν είναι καλή. Ποτέ δεν έκανα όσα γράφτηκαν, ότι δεν ήθελα τη μεταγραφή του. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί του, κάποιες φορές μάλιστα πίνουμε μάτε μαζί"

Για τον κόσμο της Μπάρτσα που θέλει να μείνει:
"Ξέρω ότι υπάρχει πολύς κόσμος της Μπάρτσα που ακόμα με θέλει, αλλά θα κάνω το καλύτερο για τον σύλλογο και για εμένα. Συν τοις άλλοις, θέλω να ζήσω στην Βαρκελώνη και να είμαι στον σύλλογο με κάποιον τρόπο όταν θα αποσυρθώ.

Δεν ξέρω αν θα φύγω ή όχι, θα ήθελα αν φύγω να γίνει με τον καλύτερο τρόπο πάντα μιλώντας υποθετικά, θα ήθελα μια μέρα να επιστρέψω στην πόλη και να δουλέψω στην ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε παίκτη, ακόμη κι από εμένα. Μακάρι ο πρόεδρος που θα έρθει να βοηθήσει να κατακτήσουμε σημαντικούς τίτλους".

Για το αν θα μπορούσε να γίνει προπονητής ή κάτι άλλο:
"Δεν με βλέπω προπονητή, ίσως τεχνικό διευθυντή για να φέρνω εγώ τους παίκτες που θέλω ή νομίζω ότι χρειάζεται η ομάδα. Θα δούμε".

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ