ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: Η προθυμία του Αλμάντα να παραχωρήσει το περιβραχιόνιο και γιατί είναι δύσκολο να συμμετάσχει ο "Πούλγκα" στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε @ 2023 GUSTAVO GARELLO / AP IMAGES

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο διακαής πόθος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής για να οδηγήσει την Ολυμπιακή ομάδα στους προσεχείς αγώνες στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024. Η προθυμία του Τιάγκο Αλμάντα να παραχωρήσει το περιβραχιόνιο και οι δυσκολίες που παρουσιάζει η επιστροφή του "Πούλγκα" στην "Πόλη του Φωτός".

Η εθνική Αργεντινής Κ23 κέρδισε το βράδυ της Κυριακής (12/2) την αντίστοιχη ομάδα της Βραζιλίας με 1-0, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Τα σενάρια περί επιστροφής του Λιονέλ Μέσι στο Παρίσι, αυτή τη φορά για να οδηγήσει την Ολυμπιακή ομάδα της Αλμπισελέστε στο τουρνουά της μεγαλύτερης γιορτή του αθλητισμού έχουν "φουντώσει" ξανά, με τον Τιάγκο Αλμάντα, αρχηγό της Κ23 της Αργεντινής, να δηλώνει:

"Ελπίζω ο Μέσι να έχει την επιθυμία και να μπορέσει να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ήταν όνειρο. Εάν έρθει ο "Λίο" θα του δώσω προφανώς το περιβραχιόνιο", ανέφερε ο 22χρονος μεσοεπιθετικός και συμπαίκτης του Γιώργου Γιακουμάκη στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ.

Οι δυσκολίες της παρουσίας του Μέσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Copa America και οι υποχρεώσεις της Ίντερ Μαϊάμι στο MLS είναι αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα εμπόδια στην επιστροφή του Μέσι στο Παρίσι μετά το καλοκαίρι του 2023 και σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων μετά το 2008, όταν παρέα με τους Σέρχιο Αγουέρο, Άνχελ Ντι Μαρία και Χουάν Ραμόν Ρικέλμε κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Το τουρνουά των χωρών της Νότιας Αμερικής είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε ΗΠΑ και Μεξικό από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουλίου, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν από 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου στο Παρίσι.

Χρόνος μεταξύ των δύο διοργανώσεων ναι μεν υπάρχει, αλλά ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις της Ίντερ Μαϊάμι στην Αμερική θα "τρέχουν" κανονικά και είναι από δύσκολο έως απίθανο η διοίκηση του συλλόγου να χάσει τον καλύτερό της παίκτη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ