ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: Η μετακίνηση στην Παρί γεμίζει και τα ταμεία του γαλλικού κράτους

Ο Μέσι στην παρουσίασή του από την Παρί Σεν Ζερμέν
Ο Μέσι στην παρουσίασή του από την Παρί Σεν Ζερμέν © 2021 FRANCOIS MORI / AP IMAGES

Ο Λιονέλ Μέσι αναμένεται να εισπράξει πακτωλό χρημάτων από την Παρί, αλλά το ίδιο θα συμβεί και με το γαλλικό κράτος, εξαιτίας της μετακίνησής του στη Ligue 1.

Η μετακίνηση του Λιονέλ Μέσι στην Παρί περιλαμβάνει και μετακίνηση ενός τεράστιου τζίρου που εκπορεύεται από τον ίδιο και που μέχρι στιγμής απολάμβανε η Μπαρτσελόνα, το ισπανικό ποδόσφαιρο αλλά και το ισπανικό κράτος.

Ήδη η Παρί έχει αρχίσει να αξιοποιεί το brand του ποδοσφαιριστή, ακόμα κι αν δεν έχει αρχίσει να παίρνει κάτι αγωνιστικά, περιμένοντας να κάνει το ντεμπούτο του στο τέλος του μήνα ή από Σεπτέμβριο. Μπορεί τα έσοδα από τις πωλήσεις φανελών του Αργεντινού να τα καρπώνεται εξ ολοκλήρου η Nike (υπολογίζονται σε 140.000.000 δολάρια μέχρι στιγμής, με το 5% να καταλήγει στο Jordan Brand), ωστόσο sold out έχει σημειωθεί ήδη στα μπλουζάκια με το μήνυμα 'Ici c'est Paris', με το οποίο εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο, όταν πήγε στο Παρίσι για να υπογράψει.

Τα χέρια τους τρίβουν κι άλλοι στη Γαλλία, εκτός από την Παρί. Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Le Point, από το συμβόλαιο του Μέσι προκύπτουν ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές ύψους 38.200.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, οι φόροι που θα κληθεί να πληρώνει κάθε χρόνο ο 34χρονος επιθετικός θα ανέλθουν στα 10.900.000 και κατά συνέπεια κάθε χρόνο στα ταμεία του γαλλικού κράτους θα μπαίνουν 49.100.000 εξαιτίας της μετακίνησης του Μέσι στη Ligue 1.

Ο Αργεντινός διεθνής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, με προοπτική ανανέωσης για ακόμα ένα και αυτό σημαίνει ότι αν εξαντλήσει τη συμφωνία, τότε η Γαλλία θα επωφεληθεί άμεσα κατά 147.300.000.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ