ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: Η ανατριχιαστική ομιλία στα αποδυτήρια πριν από τον τελικό Αργεντινή - Βραζιλία στο Copa América

Μέσι: Η ανατριχιαστική ομιλία στα αποδυτήρια πριν από τον τελικό Αργεντινή - Βραζιλία στο Copa América
TWITTER

Ο Λιονέλ Μέσι εμψύχωσε τους συμπαίκτες του πριν από τον τελικό της Αργεντινής με τη Βραζιλία στο Copa América με μία ανατριχιαστική ομιλία που αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ του Netflix.

Η Αργεντινή κατέκτησε το Copa América του 2021, με τον Λιονέλ Μέσι να πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο του με το εθνόσημο στο στήθος σε επίπεδο ανδρών. Για να συμβεί αυτό συνεισέφερε τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου, ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης εκείνης της ομάδας, όπως προκύπτει και από το σχετικό ντοκιμαντέρ του Netflix.

Το Sean eternos: Campeones de América παρακολουθεί την πορεία της "αλμπισελέστε" μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου και στριμάρει από την Πέμπτη. Σε αυτό φωτίζονται διάφορες άγνωστες πτυχές εκείνης της επιτυχίας και μεταξύ άλλων παρουσιάζεται σε κάμερα και η περίφημη ομιλία του Μέσι στους συμπαίκτες του πριν από τον τελικό του "Μαρακανά" με αντίπαλο τη Βραζιλία.

Η αποστολή της Αργεντινής είχε απομονωθεί για 45 ημέρες λόγω και της πανδημίας και ο Μέσι θύμισε στους συμπαίκτες του όλα όσα πέρασαν μαζί αυτό το διάστημα. Ο Γκουίντο Ροντρίγκες είχε μιλήσει γι' αυτήν την ομιλία τον περασμένο Μάρτιο, ενώ στο ντοκιμαντέρ μιλάει γι' αυτήν ο Άνχελ ντι Μαρία: "Πριν από τη σέντρα κάθε αγώνα, μας μιλούσε ο Μέσι. Όμως η τελευταία ομιλία του ήταν διαφορετική, έχασε το μυαλό του".

Η ομιλία του Μέσι

"Γνωρίζουμε ήδη τι συμβαίνει το Αργεντινή - Βραζιλία. Δεν θέλω να πω κάτι απόψε, απλά να σας ευχαριστήσω παιδιά. Σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτές τις 45 ημέρες. Σας το είπα και στα γενέθλιά μου. Φτιάξαμε ένα όμορφο σύνολο και το απόλαυσα πολύ. Ήταν 45 ημέρες που ταξιδέψαμε, φάγαμε, κλειδωθήκαμε στα ξενοδοχεία. Ήταν 45 ημέρες χωρίς να βλέπουμε τις οικογένειες, παιδιά.

Ο Ντίμπου (σ.σ. Εμιλιάνο Μαρτίνες) έκανε κόρη και δεν μπορούσε να τη δει, δεν μπορούσε να την κρατήσει στα χέρια του. Ο Τσίνο έκανε ένα γιο και τον είδε μόνο για λίγο. Όλα αυτά γιατί; Γι' αυτήν τη στιγμή. Επειδή είχαμε ένα στόχο και είμαστε πολύ κοντά στο να τον πετύχουμε.

Και ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο απ' αυτά; Πώς όλα εξαρτώνται από εμάς. Γι' αυτό θα βγούμε έξω στο γήπεδο και θα σηκώσουμε αυτό το τρόπαιο. Θα το πάρουμε πίσω στην Αργεντινή για να το απολαύσουμε με την οικογένεια, τους φίλους μας και όσους πάντα μας υποστήριζαν.

Και κάτι τελευταίο και με αυτό τελειώνω. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις παιδιά. Αυτό το τουρνουά θα διεξαγόταν στην Αργεντινή, όμως ο Θεός ήθελε να διεξαχθεί στη Βραζιλία, ώστε να το κατακτήσουμε στο Μαρακανά και να γίνει πιο όμορφο για εμάς.

Οπότε, βγείτε έξω στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία. Θα πάρουμε στο σπίτι αυτό το τρόπαιο".

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ