ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: Εκνευρισμός στη Σαουδική Αραβία για την απόρριψη, τον περίμεναν τζετ στο Παρίσι για να πάει στο Ριάντ

Ο Λιονέλ Μέσι με το Κύπελλο του Μουντιάλ, ενώ φοράει τον βασιλικό τήβεννο
Ο Λιονέλ Μέσι με το Κύπελλο του Μουντιάλ, ενώ φοράει τον βασιλικό τήβεννο © 2022 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Ο Λιονέλ Μέσι απέρριψε την πρόταση της Αλ Χιλάλ και κατ' επέκταση της Σαουδικής Αραβίας αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου, απόφαση που δεν αρέσει στα υψηλά κλιμάκια της χώρας, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο Λιονέλ Μέσι επέλεξε την Ίντερ Μαϊάμι για να συνεχίσει την καριέρα του και ως εκ τούτου απέρριψε την πρόταση χρυσάφι της Αλ Χιλάλ. Ο σύλλογος από τη Σαουδική Αραβία του προσέφερε περίπου 1.000.000.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια και δικά του τα έσοδα από τα δικαιώματα προβολής, όμως ο Αργεντινός προτίμησε τα εκατοντάδες εκατομμύρια των Αμερικανών.

Η απόρριψη δεν ήταν το πιο ευχάριστο συναίσθημα για τους Άραβες, οι οποίοι είχαν στρώσει... χαλί στον 35χρονο διεθνή για να κάνει το ταξίδι στο Ριάντ και να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στο πρωτάθλημα όπου τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται αστέρες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Ενγκολό Καντέ και πολλοί ακόμα.

Το αμερικανικό CBS Sports υποστηρίζει ότι οι Άραβες ήταν τόσο βέβαιοι για το "ναι" του Μέσι που είχαν προσγειώσει ιδιωτικά τζετ σε αεροδρόμιο του Παρισιού, ώστε να μεταφέρουν τον ίδιο και τον πατέρα του που εκτελεί καθήκοντα ατζέντη, Χόρχε Μέσι, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Για τον τελευταίο φέρεται να υπήρχε κι ένα μπόνους ύψους 25.000.000 για την υπογραφή του γιου του, ο οποίος είχε την ευχέρεια να επιλέξει τόσο τον σύλλογο όπου θα εντασσόταν (η Αλ Χιλάλ είναι η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας και γι' αυτό ήταν η επιλογή των Σαουδαράβων), όσο και τους συμπαίκτες, αφού ο πακτωλός χρημάτων που επενδύει το κράτος στο εγχώριο ποδόσφαιρο θα διοχετευόταν σε μεταγραφές.

Πιθανή η ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών

Οι Σαουδάραβες εμπιστεύονταν απόλυτα τον Μέσι, τον οποίο είχαν ορίσει πρεσβευτή τουρισμού από τις αρχές του 2022. Ο Αργενινός είχε κάνει ταξίδια στην αραβική χερσόνησο και το πιο πρόσφατο εξ αυτών του κόστισε την τιμωρία δύο εβδομάδων από την καταριανή διοίκηση της Παρί.

Ο Αργεντινός δεν αναφέρθηκε στους λόγους που απέρριψε την Αλ Χιλάλ στην εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε σε Mundo Deportivo και Sport, όμως η Equipe και ορισμένες πηγές του CBS Sport υποστηρίζουν ότι βασική αιτία ήταν και η επιθυμία της οικογένειάς του και δη της συζύγου του, Αντονέλα Ροκούζο, να μην μετακομίσουν στο Ριάντ, επειδή δεν θα της άρεσε να ζήσει εκεί.

Ιθύνοντες του πρότζεκτ θεωρούν ότι η άρνηση ενός επ' αμοιβή πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας να διαμείνει στη χώρα αποτελεί "κόκκινη γραμμή" και δεν αποκλείεται επίπτωση αυτής της επιλογής να είναι η διακοπή των επαγγελματικών σχέσεων των δύο πλευρών.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ