ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Μέσι: Έκλεισε το 2022 με την καλύτερη επίδοση ασίστ ανά ματς στην καριέρα του

Μέσι: Έκλεισε το 2022 με την καλύτερη επίδοση ασίστ ανά ματς στην καριέρα του
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Το 2022 μας αποχαιρέτησε και ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε μία ακόμα κορυφή σε στατιστική κατηγορία κάνοντας παράλληλα την καλύτερή του επίδοση στην τεράστια καριέρα του.

Μια από τις πιο δύσκολες δουλειές που θα έχουν να κάνουν οι λάτρεις των αριθμών στο μέλλον θα είναι το να συγκεντρώσουν όλες τις κορυφαίες επιδόσεις του Λιονέλ Μέσι.

Ειδικά αν το πάνε ανά χρονιά τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αφού ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν με την ολοκλήρωση του 2022 κατέκτησε ακόμα μία.

Μέσα στο έτος μοίρασε συνολικά 20 ασίστ σε αγώνες των Παριζιάνων για τη Ligue 1. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο αριθμός εκτοξεύεται στις 30 ασίστ εάν υπολογίσουμε όλες τις διοργανώσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν και την Εθνική Αργεντινής.

Σύμφωνα με την Opta αυτή είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του μετά από τις 37 ασίστ που είχε δώσει ο Αργεντινός το 2011 και τις 31 που είχε το 2016.

Το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά τους στις ασίστ ανά ματς

Όλα τα παραπάνω είναι απλά η εισαγωγή για την τρομακτική επίδοση με την οποία έκλεισε ο Μέσι το 2022. Ποια είναι αυτή; Ότι τις 30 ασίστ τις έδωσε σε 51 αγώνες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έδινε μία ασίστ ανά 1,7 ματς κάτι που είναι η καλύτερη επίδοση της καριέρα του. Τις δύο προαναφερθείσες χρονιές έδωσε 1,9 ασίστ ανά ματς το 2011, ενώ το 2016 το ποσοστό του ήταν 1 ανά δύο παιχνίδια.

Όλα αυτά σε ηλικία έχοντας πλέον πατήσει τα 35 του χρόνια και οδεύοντας προς τα 36.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ