ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: Αδιαμφιβήτητος βασιλιάς στις ντρίμπλες, δεύτερος ο Αζάρ

FC Barcelona's Lionel Messi, from Argentina, background, embraces his teammate Neymar, from Brazil, left, after scoring against Deportivo Coruna during a Spanish La Liga soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, May 23, 2015. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi, from Argentina, background, embraces his teammate Neymar, from Brazil, left, after scoring against Deportivo Coruna during a Spanish La Liga soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, May 23, 2015. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Λιονέλ Μέσι έχει γράψει χρυσές σελίδες δόξας σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, με την τεράστια κλάση του να αποτυπώνεται και σε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που αφορά τον αριθμό ντριμπλών από το 2006-07 και μετά.

Σε συλλογικό επίπεδο ο Λιονέλ Μέσι τα κατέκτησε όλα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ατομικά σάρωσε τις Χρυσές Μπάλες ενώ από τον Δεκέμβριο του 2022 ανέβασε τον εαυτό του στο ύψος που βρίσκονται οι Πελέ και Μαραντόνα χάρη στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Αργεντινής.

Υπάρχει μάλιστα ένα στατιστικό που αποτυπώνει στον μέγιστο βαθμό το μεγαλείο του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή και αυτό αφορά τον αριθμό των πετυχημένων ντριμπλών σε επίπεδο πρωταθλήματος, με τον Pulga να έχει μία ξεχωριστή πρωτιά.

Συγκεκριμένα, από τη σεζόν 2006-07 που καταγράφει η Opta τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τον 36χρονο σούπερ σταρ να έχει να επιδείξει 2.358 ντρίμπλες, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αποτέλεσε το αντίπαλο δέος για πάρα πολλά χρόνια να βρίσκεται στην 6η θέση με 937 ντρίμπλες.

Ανάμεσά τους βρίσκονται τέσσερις ποδοσφαιριστές, με τον Εντέν Αζάρ, που πρόσφατα ανακοίνωσε το αντίο του στο ποδόσφαιρο στα 32 του χρόνια, να είναι στη 2η θέση της τιμητικής αυτής λίστας έχοντας 1.285 ντρίμπλες, και να τον ακολουθούν οι Φρανκ Ριμπερί (1.061), Νεϊμάρ (984) και Βιλφρίντ Ζαχά (972).

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΙΝΤΕΡ ΜΑΪΑΜΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ