ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέλη προσωπικού της εθνικής Ουαλίας μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ του Κατάρ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ
Ο Γκάρεθ Μπέιλ © 2022 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Ο διευθύνων συμβουλός της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουαλίας, σε δηλώσεις του στο BBC ανέφερε ότι μέλη της ομοσπονδίας θα μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ στο Κατάρ, λόγω της στάσης του κράτους στα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας.

Το Μουντιάλ στο Κατάρ έχει προκαλέσει τη σφοδρή κριτική της παγκόσμιας κοινής γνώμης για δύο λόγους. Αφενός για τα εργασιακά δικαιώματα των εργατών που δούλεψαν στα εργοτάξια για την κατασκευή των γηπέδων και των εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετήσουν όλους όσους θα βρεθούν στο τουρνουά, αφετέρου για τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας που καταπατώνται σε μεγάλο βαθμό στο Κατάρ.

Αρκετές ομάδες μπήκαν σε σκέψεις να μποϊκοτάρουν το τουρνουά, με τη Νορβηγία και τους ποδοσφαιριστές της να είναι αυτοί που έδειξαν μεγαλύτερη "θέληση" να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη ενέργεια (εφόσον είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση). Την ίδια ενέργεια αναμένεται να κάνουν μέλη προσωπικού της εθνικής Ουαλίας, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ουαλίας, Νόελ Μούνεϊ, στο BBC.

Ο Μούνεϊ επεσήμανε ότι μέσω το Μουντιάλ πρέπει να αξιοποιηθεί ως μια ευκαιρία βελτίωσης των συνθηκών στο Κατάρ και ότι είναι λάθος επιλογή το μποϊκοτάζ, ωστόσο είναι σεβαστή η επιλογή όσων των κάνουν, όπως και των μελών προσωπικού της Ομσοπονδίας.

"Κάποιοι φίλοι μου και κάποια μέλη προσωπικού της ομοσπονδίας δεν θα ταξιδέψουν στο Κατάρ, λόγω της στάσης της χώρας στα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας. Δεν θα πάνε στο τουρνουά, κάτι που είναι δικαίωμά τους να το κάνουν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων θα πάει και καταλαβαίνει ότι η θέση μας είναι ότι το τουρνουά είναι μια πλατφόρμα που θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη ζωή εκεί και να έχει διάλογο σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νόελ Μούνεϊ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ