ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με πέντε αλλαγές μέχρι και το 2022

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 κόντρα στην Ουκρανία (14 Μαρτίου 2021)
Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 κόντρα στην Ουκρανία (14 Μαρτίου 2021) @ 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Την απόφασή της για διατήρηση των πέντε αλλαγών σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι το τέλος του 2022 ελέω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία, ανακοίνωσε η IFAB.

H πανδημία έχει αλλάξει τη ζωή όλων και φυσικά τους ρυθμούς στο ποδόσφαιρο και από τη στιγμή που συνεχίζει να υπάρχει ανάμεσά μας, υπαγορεύει ειδικό καθεστώς για τη διαχείρισή της. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής, το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB) έκανε γνωστό πως οι ομάδες θα εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα για πέντε αλλαγές, σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Αυτό σημαίνει πως ο κανονισμός των πέντε αλλαγών που εφαρμόστηκε παντού πλην Premier League θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε ισχύ και τη νέα σεζόν ενώ θα ισχύσει και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα γίνει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο εκείνου του έτους στο Κατάρ.

"Κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της IFAB που πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/5) μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέλη συμφώνησαν να επεκτείνουν την προσωρινή τροποποίηση του νόμου 3 - Οι παίκτες, που επιτρέπει στις ομάδες να χρησιμοποιούν έως και πέντε αναπληρωματικούς ανά αγώνα, για όλους τις διοργανώσεις υψηλού επιπέδου που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η απόφαση προκύπτει μετά από μία παγκόσμια ανάλυση του συνεχιζόμενου αντίκτυπου του COVID-19 στο ποδόσφαιρο, καθώς και μετά από σχετικές παρουσιάσεις που έγιναν από διάφορους βασικούς ενδιαφερόμενους από όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η IFAB θα συνεχίσει να επανεξετάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας στο ποδόσφαιρο και να διαβουλεύεται με τους ενδιαφερόμενους για αυτό το σημαντικό ζήτημα ευημερίας", ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η IFAB.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA PREMIER LEAGUE LA LIGA SERIE A BUNDESLIGA LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ