ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με Grexit φεύγει από τον ΠΑΟ ο Αλαφούζος!

Με Grexit φεύγει από τον ΠΑΟ ο Αλαφούζος!
INTIME SPORTS

Πολύ πιθανό το ενδεχόμενο της αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε περίπτωση “Grexit”, λόγω των ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων που θα προκύψουν στο Τριφύλλι.

Η ολική καταστροφή του πλάνου εξυγίανσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που θα προκύψει από το Grexit οδηγεί τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζο στην... “Panathinaikos Exit”!

Κι αν πολλοί θεωρούν πως πρόκειται για κάποιου είδους επικοινωνιακό “τρικ” ή για μέσο άσκησης πίεσης προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, η απάντηση είναι η εξής... Επικοινωνιακό “κόλπο” δεν είναι. Μέσο πίεσης προς τον Υφυπουργό, ενδεχομένως και να είναι, μπας και... αποφευχθεί η τελική κόντρα με την UEFA.

Ομως το απολύτως βέβαιο είναι τούτο: ΟΝΤΩΣ ο Γιάννης Αλαφούζος λύση στο πρόβλημα που θα προκύψει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΕΧΕΙ και ΟΝΤΩΣ το πιθανότερο ενδεχόμενο σε περίπτωση αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι η παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και η... παράδοση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την “Παναθηναϊκή Συμμαχία”. Αυτά είναι τα δεδομένα ΣΗΜΕΡΑ. Και δεν αποτελούν προϊόν... σημερινού προβληματισμού του Αλαφούζου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε η – άκαμπτη ως τώρα – στάση του Σταύρου Κοντονή, τα έβαλε κάτω. Και διαπίστωσε πως όχι μόνο τινάζεται στον αέρα το σχέδιο εξυγίανσης της ΠΑΕ (ήδη τα χρέη έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό, από 30 σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ), αλλά λόγω της απώλειας εσόδων, η ΠΑΕ δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Στα χρέη της δηλαδή. Τι θα χάσει ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση Grexit;

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

  1. Τα έσοδα από την Ευρώπη (που εφέτος μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 10 εκατομμύρια ευρώ συνολικά με καλή πορεία στο Europa League, λόγω της αύξησης των χρημάτων από την UEFA).

  2. Μεγάλο μέρος εσόδων από τα τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα, καθώς αναμένεται ότι ειδικά για τις ομάδες που θα μετείχαν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Νοva θα δώσει λιγότερα χρήματα.

  3. Απώλεια εσόδων από ενδεχόμενες πωλήσεις, λόγω απαγόρευσης διεθνών “συναλλαγών”. Μην ξεχνάμε ότι από τις μεταγραφές των Καρνέζη, Μαυρία, Φιγκερόα, Καπίνο, ο Παναθηναϊκός έβαλε στο ταμείο του συνολικά 7 εκατ. Ευρώ!

  4. Απώλεια παικτών... γενικώς. Κυρίως των ξένων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από την 22α Μαϊου 2012, όταν υπεγράφη η συμφωνία της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στο “Σωματείο” που εξελίχθηκε σε “Παναθηναϊκή Συμμαχία” με επικεφαλής τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο Παναθηναϊκός δεν διέπρεψε. Αλλά στάθηκε στα πόδια του. Είτε με πάμπολλα σφάλματα, στραβοτιμονιές, κινήσεις άγνοιας και απειρίας την πρώτη σεζόν (αλλαγή τεσσάρων προπονητών, άστοχες μεταγραφές, αποκλεισμός από την Ευρώπη), είτε με σούπερ επιλογές και πορεία τη δεύτερη σεζόν (11/12 επιτυχημένες μεταγραφές, δίδυμο Αναστασίου – Νταμπίζα, ωραίο ποδόσφαιρο στον β΄ γύρο, Κύπελλο και ιστορικό 0-3 στο “Γ. Καραϊσκάκης”), είτε με στασιμότητα, σκαμπανεβάσματα και “μεταβατικό στάδιο” στην εφετινή τρίτη σεζόν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τώρα, αν επιμείνει ο Σταύρος Κοντονής, ο Παναθηναϊκός μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζεται για νέα... βάσανα. Με άνοιγμα νέου κύκλου στο “ιδιοκτησιακό” του. Τι θα συμβεί σ' αυτή την περίπτωση, ουδείς μπορεί να προβλέψει. Αν, ασφαλώς, δεν αποφευχθεί προηγουμένως το “ατύχημα” του Grexit, καθώς UEFA και FIFA πιέζουν ασφυκτικά πλέον.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ