PREMIER LEAGUE

Με έξι παίκτες της Σίτι και κανέναν της Τσέλσι η κορυφαία 11άδα της Premier

Ο Κέβιν Ντε Μπράινε πανηγυρίζει μαζί με τους Φόντεν και Μαχρέζ γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Έβερτον (23 Μαΐου 2021)
Ο Κέβιν Ντε Μπράινε πανηγυρίζει μαζί με τους Φόντεν και Μαχρέζ γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Έβερτον (23 Μαΐου 2021) @ 2021 DAVE THOMPSON/ASSOCIATED PRESS

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στο Νησί ψήφισε για την κορυφαία 11άδα της Premier League για τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι να κυριαρχεί έχοντας έξι εκπροσώπους.

Η Τσέλσι κέρδισε (με το σπαθί της) τις εντυπώσεις στο φινάλε, νικώντας 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League και κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν μπορεί να διαγράψει μονοκοντυλιάς την εξαιρετική πορεία των παικτών του Πεπ Γκουαρδιόλα εντός των συνόρων καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Ενγκολό Καντέ με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας
Ο Ενγκολό Καντέ με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας © 2019 FRANCOIS MORI / ASSOCIATED PRESS

Πορεία που τη βρήκε στο φινάλε να πανηγυρίζει τον τίτλο της πρωταθλήτριας, τρίτο την τελευταία τετραετία, έχοντας μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες της, με μία ακόμα επιβράβευση για τους γαλάζιους της πόλης του Μάντσεστερ να έρχεται την Παρασκευή (4/6).

Οι έξι της Σίτι

Συγκεκριμένα, μέσω της ψηφοφορίας για την κορυφαία 11άδα της χρονιάς στην Premier League στην οποία πήραν μέρος τα μέλη της PFA (Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στο Νησί), με τους έξι από τους έντεκα καλύτερους της σεζόν να προέρχονται από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτοί ήταν οι Έντερσον Μοράες (τερματοφύλακας), Ζοάο Κανσέλο, Τζον Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας (αμυντικοί), Κέβιν Ντε Μπράινε και Ιλκάι Γκιουντογκάν (μέσοι), ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως από την υπόλοιπη πεντάδα που επιλέχτηκε δεν υπάρχει παίκτης της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσέλσι.

Χωρίς παίκτη της Τσέλσι

Αντίθετα υπάρχουν δύο παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι Μπρούνο Φερνάντες και Λουκ Σο, δύο της Τότεναμ, οι Χάρι Κέιν και Σον, καθώς και ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ, με το δίδυμο Κέιν - Σαλάχ να συνιστά μάλιστα τα πρώτα κανόνια στη φετινή Premier League με 23 και 22 γκολ αντίστοιχα.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ