ΑΡΗΣ

Μαζίνιο έλυσε, Κούπερ δένει

Μαζίνιο έλυσε, Κούπερ δένει
μαζινιο

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Άρη αποτελεί και τυπικά την Δευτέρα ο Μαζίνιο. Ανοίγει ο δρόμος για Κούπερ

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ για περίπου μια ώρα και εκεί του ανακοινώθηκε πως η συνεργασία τους τελείωσε. Ο Μαζίνιο πέρασε και από τις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου και αποχαιρέτησε τους παίκτες.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: "Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την συμφωνία για λύση της συνεργασίας κοινεί συναινέσει με τον Ιομάρ Μαζίνιο και το Ντονάτο Γκάμα Ντα Σίλβα. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ τους ευχαριστεί για την μέχρι τώρα προσφορά τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στην καριέρα τους. Οι δύο προπονητές βρέθηκαν στην σημερινή προπόνηση της ομάδας και αποχαιρέτησαν τους ποδοσφαιριστές και τους υπόλοιπους πρώην συνεργάτες τους".

Οι διοικούντες είχαν πάρει την απόφαση τους μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ και ήταν θέμα χρόνου να το μάθει και ο ίδιος ο Μαζίνιο. Την Δευτέρα τελικά έμαθε τα κακά μαντάτα και πλέον ανοίγει διάπλατα η πόρτα για να περάσει ο... επόμενος. Και το όνομα αυτού; Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονται σε επαφές με τον διάσημο Αργεντινό τεχνικό και πλέον είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση της συμφωνίας. Την Δευτέρα άλλωστε αναμένεται να ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ να λύσει το συμβόλαιο του με την Εθνική Γεωργίας και όλα θα είναι έτοιμα για τον "γάμο".

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τον Μαζίνιο τον δρόμο της εξόδου θα ακολουθήσει όπως είναι λογικό και ο Ντονάτο.

Το who is who του Έκτορ Ραούλ Κούπερ



Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1955 στην περιοχή Τσαμπάς της επαρχίας Σάντα Φε στην Αργεντινή.

Ο Κούπερ στην ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός με δωδεκαετή καριέρα στη Φέρο, ενώ πέρασε και από τις Ιντεπεντιέντε και Ουρακάν, στην οποία έκλεισε την καριέρα του το 1992. Την τριετία 1984-86 είχε πέντε συμμετοχές και με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής ο Κούπερ ήταν η Ουρακάν το 1993, στην οποία έμεινε μέχρι το 1995. Εκείνη τη χρονιά μετακόμισε στη Λανούς, στην οποία επίσης έμεινε για δύο σεζόν, προτού μεταπηδήσει στην Ευρώπη.

Η πρώτη του ομάδα στη "γηραιά ήπειρο" ήταν η Μαγιόρκα, την οποία στην πρώτη του χρονιά (1997) στον πάγκο οδήγησε μέχρι τον τελικό του "Copa del Rey". όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα. Την αμέσως επόμενη χρονιά η νησιωτική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Αργεντινού, έφτασε μέχρι τον τελικό του τελευταίο Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου γνώρισε την ήττα από την ιταλική Λάτσιο. Επίσης εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας επικρατώντας της Μπαρτσελόνα, ενώ η Μαγιόρκα κατέλαβε την υψηλότερη θέση της ιστορίας της στην Πριμέρα Ντιβισιόν, καθώς τερμάτισε τρίτη και κέρδισε μία θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Ωστόσο δεν έμεινε στη Μαγιόρκα, αλλά ανέλαβε άλλη μία ισπανική ομάδα που συμμετείχε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, τη Βαλένθια. Μάλιστα κατάφερε να την οδηγήσει σε δύο διαδοχικούς τελικούς, το 2000 όταν ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0, αλλά και το 2001 όταν έχασε τον τίτλο στα πέναλτι από την Μπάγερν Μονάχου.

Το 2001 ο Κούπερ άλλαξε πρωτάθλημα, καθώς η φιλόδοξη Ίντερ ήθελε τον Αργεντινό να κουμαντάρει το πανάκριβο ρόστερ της. Ο Κούπερ δεν χάρισε κανένα τίτλο στους "νερατσούρι", καθώς έχασε το σκουντέτο του 2002 την τελευταία αγωνιστική, ενώ αποκλείστηκε και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ 2002-03 από τη... μισητή Μίλαν, με συνέπεια να απολυθεί το 2003.

Ένα χρόνο αργότερα κι αφού είχε μείνει άνεργος, επέστρεψε στην αγαπημένη του Μαγιόρκα και τη γλίτωσε από τον υποβιβασμό. Τη σεζόν 2005-06, παρά τις καλές μεταγραφές της ομάδας, η Μαγιόρκα βρισκόταν στον "πάτο" της βαθμολογίας, με αποτέλεσμα ο Κούπερ να παραιτηθεί.

Το 2007 ανέλαβε την Μπέτις, από την οποία απολύθηκε το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ τρεις μήνες αργότερα αντικατέστησε τον Ντομένικο Ντι Κάρλο στον πάγκο της Πάρμα. Στους "τζαλομπλού" έμεινε μόλις δύο μήνες, καθώς είχε μόλις δύο νίκες σε 10 αγώνες, με συνέπεια η Πάρμα να υποβιβαστεί στη Serie B.

Τον Αύγουστο του 2008 ανέλαβε τα ηνία της εθνικής ομάδας της Γεωργίας, αλλά επειδή δεν σημείωσε ούτε μία νίκη στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2010, το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης.

Στην Ουρουγουάη ο Αμπρέου

Βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής Ουρουγουάης ο Σεμπάστιαν Αμπρέου δεν θα μπορούσε να μην κληθεί για τους κρίσιμους αγώνες μπαράζ των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου 2010.

Ιδού και η ανακοίνωση: "Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουρουγουάης ενημέρωσε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ για κλήση του Σεμπάστιαν Αμπρέου για τα παιχνίδια μπαράζ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ κλήθηκε για τα δύο παιχνίδια της πατρίδας του κόντρα στην Κόστα Ρίκα στις 14 και 18 Νοεμβρίου. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη στις 20 Νοεμβρίου".






























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ