ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 1-0: Κακή εικόνα και φιλική ήττα με κορυφαίο τον Βλαχοδήμο

Ο Κώστας Τσιμίκας στο φιλικό της Εθνικής με το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα
Ο Κώστας Τσιμίκας στο φιλικό της Εθνικής με το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα INTIME

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα στη φιλική αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο έχοντας ως κορυφαίο παίκτη της τον Βλαχοδήμο και απειλώντας μόνος δύο φορές σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο σε μια κακή εμφάνιση από πλευράς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Ελλάδα από το Μαυροβούνιο σε φιλικό στην Ποντγκόριτσα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει ως κορυφαίο τον Βλαχοδήμο που με αρκετές σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το σκορ στο επίπεδο του 1-0 ενώ η Εθνική μπόρεσε να απειλήσει μόλις δύο φορές την εστία του Μαυροβουνίου σε 90+4' λεπτά αγώνα.

Στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα ο Γκουστάβο Πογέτ είχε ζητήσει ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και αυτό αντιμετώπισε κόντρα στο Μαυροβούνιο στο δεύτερο ματς του έμπειρου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας.

Και πλέον μετά την ήττα και την εικόνα της ομάδας της Εθνικής Ελλάδας σίγουρα ο Πογέτ έχει αρκετή δουλειά και αρκετά να αλλάξει στην εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Με τέσσερις αλλαγές η ενδεκάδα

Η Ελλάδα παρατάχθηκε με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Ρουμανία. Οι αλλαγές του ήταν οι Λύρατζης, Μπακασέτας, Δουβίκας και Παυλίδης αντί των Ρότα, Μάνταλου, Λημνιού και Γιακουμάκη. Χωρίς όμως ο έμπειρος τεχνικός να αλλάξει κάτι στη διάταξη με την οποία παρατάχθηκε η Ελλάδα τόσο κόντρα στη Ρουμανία όσο και στο φιλικό με το Μαυροβούνιο.

Σε αντίθεση με το πρώτο φιλικό με τον Πογέτ στον πάγκο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπήκε καλά στο πρώτο μέρος. Δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε μια φορά την εστία του Μιγιάτοβιτς ενώ αντίθετα το Μαυροβούνιο είχε αρκετές καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου.

Καλύτερο το Μαυροβούνιο σε όλο το ματς

Η πρώτη εξ αυτών η σέντρα σουτ του Κρστοβιτς από τα δεξιά στο 22' με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Βλαχοδήμο να διώχνει τελευταία στιγμή με τις γροθιές του.

Οκτώ λεπτά αργότερα το Μαυροβούνιο κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο εκτός περιοχής με τον Γιόβετιτς να στήνει τη μπάλα, πήρε φόρα εκτέλεσε στην ευθεία με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό μετά την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Όσμαζιτς ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ αναγκάζοντας εκ νέου τον Βλαχοδήμο σε εντυπωσιακή επέμβαση ώστε να κρατήσει το μηδέν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ελλάδα να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και να ψάχνει καλύτερα απ' ότι στο πρώτο 45λεπτο διαδρόμους προς την εστία του Μιγιάτοβιτς.

Οι παίκτες του Πογέτ μάλιστα είχαν ανέβει σε μέτρα προς την περιοχή του Μαυροβουνίου αλλά αυτό έπαιξε το ρόλο του ώστε να υπάρχουν περισσότερα κενά στην άμυνα της.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 59' της αναμέτρησης όταν ο Ράκοβιτς που είχε περάσει ως αλλαγή υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα, έκανε την κάθετη πάσα προς τον Όσμαζιτς, έκοψε την ελληνική άμυνα στα δύο και ο επιθετικός του Μαυροβουνίου πλάσαρε και άνοιξε το σκορ.

Στο επόμενο λεπτό ο Πογέτ προχώρησε στις πρώτες αλλαγές στο παιχνίδι καθώς έριξε στο ματς τους Χατζηγιοβάνη, Μάνταλο και Γιακουμάκη, στις πρώτες του παρεμβάσεις στον αγώνα.

Απείλησε μόνο δύο φορές η Ελλάδα

Η Ελλάδα είχε την πρώτη της ουσιαστικά φάση στην αναμέτρηση στο 67'. Σε ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Τσιμίκας έδωσε στον Μπακασέτα αυτός έφερε τη μπάλα όμορφα μπροστά του και νέκανε τη σέντρα, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα έξω χάνοντας τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα να ισοφαρίσει.

Δύο λεπτά αργότερα το Μαυροβούνιο έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Τομάσεβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να διώχνει και πάλι εντυπωσιακά.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στο 90+2' όταν ο Πέλκας έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστέρα, την υποδέχτηκε όμορφα, έκανε το σουτ με το δεξί με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μιγιάτοβιτς.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (62' Σίπσιτς), Βούγιατσιτς, Τομάσεβιτς, Ραίκοβιτς (90+2' Ντρέσκοβιτς), Γιάνκοβιτς (81' Γιάντσιτς), Μάρουσιτς, Όσμαζιτς (81' Ράκονιτς), Γιόβετιτς (46' Ράκοβιτς), Κρστόβιτς (62' Τζούρτζεβιτς).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75' Αλεξανδρόπουλος), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (61' Χατζηγιοβάνης), Μπουχαλάκης (75' Κουλούρης), Μπακασέτας, Δουβίκας (61' Μάνταλος), Πέλκας, Παυλίδης (61' Γιακουμάκης).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ