ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Ο Μασεράνο κρέμασε τα παπούτσια του

Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής στο ματς με την Κροατία στο Μουντιάλ του 2018
Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής στο ματς με την Κροατία στο Μουντιάλ του 2018 AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Ο 36χρονος Χαβιέρ Μασεράνο ανακοίνωσε μετά την ήττα της Εστουδιάντες από την Αρχεντίνος ότι αποσύρεται από τη δράση.

Λίγες ημέρες μετά από τον Φερνάντο Γκάγκο, ένας ακόμη Αργεντινός κρέμασε τα παπούτσια του. Το ματς της Εστουδιάντες με την Αρχεντίνος - στο οποίο η πίντσα γνώρισε την εντός έδρας ήττα (0-1) - ήταν το τελευταίο στην καριέρα του Χαβιέρ Μασεράνο.

"Θέλω να ανακοινώσω ότι αποσύρομαι από τη δράση. Θέλω να ευχαριστήσω την Εστουδιάντες που μου έδωσε την ευκαιρία να τελειώσω την καριέρα μου στην Αργεντινή", υποστήριξε ο 36χρονος Αργεντινός ο οποίος αγωνίστηκε τόσο ως αμυντικός μέσος, όσο και ως κεντρικός αμυντικός.

Ο "χεφεσίτο", όπως είναι το παρατσούκλι που τον συνοδεύει, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρίβερ και το 2005 πήγε στη Βραζιλία για την Κορίνθιανς. Το 2006 ήλθε στην Ευρώπη για τη Γουέστ Χαμ.

Στο Λονδίνο έμεινε μία σεζόν, καθώς τον απέκτησε η Λίβερπουλ. Συνέχισε στην Μπαρτσελόνα και μετά από μία οκταετία πήγε στην Κίνα για τη Hebei Fortune.

Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα με τη Ρίβερ (Κλαουσούρα), ένα πρωτάθλημα με την Κορίνθιανς, πέντε με την Μπαρτσελόνα.

Με τους μπλαουγκράνα επίσης κατέκτησε ισάριθμα κύπελλα, τρία ισπανικά Σούπερκαπ, δύο Champions League, δύο ευρωπαϊκά Σούπερκαπ και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Με την εθνική Αργεντινής, της οποίας διατέλεσε και αρχηγός, δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και του 2008.

Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της γενιάς δεν κατάφερε το Παγκόσμιο Κύπελλο (φιναλίστ το 2014) ή το Κόπα Αμέρικα (φιναλίστ 2004, 2007, 2015, 2016).

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ