EURO

Μαρτίνς στον ΑΝΤ1: "Ο Ρονάλντο είναι σημαντικός, όμως η Πορτογαλία έχει και άλλους κορυφαίους παίκτες"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας © 2021 OLIVIER MATTHYS / ASSOCIATED PRESS

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Ο Δρόμος προς το Euro", μαζί με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και την Θωμαΐδα Βαρδαλή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εθνική Πορτογαλίας και τον Φερνάντο Σάντος.

Στη σημερινή (29/05) εκπομπή του ΑΝΤ1 "Ο Δρόμος προς το Euro" καλεσμένοι των Αντώνη Καρπετόπουλου και Γιώργου Λιώρη, ήταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, η παίκτρια του ΠΑΟΚ και της Εθνικής, Θωμαΐς Βαρδαλή, αλλά και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Οι τρεις καλεσμένοι ανέλυσαν τον αποψινό τελικό του Champions League, ανάμεσα στις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι (29/05, 22:00, Cosmote 1 - ΕΡΤ1- LIVE SPORT24), ενώ έκαναν και τις προβλέψεις τους για το Euro, το οποίο αρχίζει στις 11 Ιουνίου.

Αρχικά ο Στέλιος Γιανακόπουλος ανέφερε: Για τον τελικό του Champions League: "Ανυπομονώ να δω το παιχνίδι. Ο αποψινός τελικός για μας που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, είναι σαν ένα δωρεάν μάθημα. Δίκαια έχουν φτάσει εκεί, και θεωρώ ότι είναι οι πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτήν την στιγμή. Η Σίτι έχει το στοιχείο του προπονητή της, Πεπ Γκουαρντιόλα".

"Σε όποιες ομάδες έχει δουλέψει η σφραγίδα του είναι ανεξίτηλη. Το ποδόσφαιρο που παίζει είναι ξεκάθαρο. Είναι ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Από την άλλη ο προπονητής της Τσέλσι πήρε μία ήδη δουλεμένη ομάδα από τον Λάμπαρντ. Την δούλεψε λίγο παραπάνω και έδωσε ευκαιρίες σε παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής. Θα δούμε ένα ποιοτικό παιχνίδι".

Για την Αγγλία και το EURO 2020: "Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στην εθνική ομάδα της Αγγλίας για μία διάκριση. Υπάρχουν όμως και πολλά βαριά χαρτιά. Η Ισπανία, η Γερμανία, αλλά και η Πορτογαλία. Περιμένω να δω τον Εμπαπέ στην διοργάνωση, αλλά και τον Γκιντογκάν της Σίτι που έχει κάνει απίστευτα πράγματα. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία".

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Θωμαΐς Βαρδαλή, η οποία ανέφερε για το Champions League και το Euro τα εξής: Για τον τελικό του Champions League: "Σίγουρα έχει ενδιαφέρον που είναι δύο ομάδες από την ίδια χώρα. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και πιστεύω πως θα κερδίσει η Σίτι".

Για το EURO 2020: "Η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι από τα φαβορί, αν και εγώ θα ήθελα να κερδίσει η Ιταλία".

Τελευταίος μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος επικεντρώθηκε στο Euro και την εθνική Πορτογαλίας.

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, την Πορτογαλία και τον Φερνάντο Σάντος: "Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πολύ σημαντικός, όμως η Πορτογαλία αποτελείται από πολλούς και κορυφαίους παίκτες. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες διαθέτουν Πορτογάλους παίκτες και οι μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη έχουν ποδοσφαιριστές από την Εθνική.

Επομένως αυτό το σύνολο, με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έχει αποδείξει την ικανότητά του ως προπονητής, αλλά και η οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα, όπως και τα αποτελέσματα, αποδεικνύουν ότι η Πορτογαλία δεν στηρίζεται μόνο στον Κριστιάνο Ρονάλντο, παρότι πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές".

Για τα φαβορί του EURO 2020 : "Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία είναι κατά τη γνώμη μου οι πιο δυνατές ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση, πέρα από την Πορτογαλία. Σίγουρα πρόκειται για πολύ δυνατές ομάδες και είναι αυτές που θα ξεπεράσουν πιο εύκολα τις δυσκολίες της διοργάνωσης".

"Αυτές οι ομάδες είναι τα φαβορί, ωστόσο σε κάθε EURO πάντα εμφανίζεται μία ομάδα που κανείς δεν περιμένει και κανείς δεν φαντάζεται ότι μπορεί να προχωρήσει. Όλοι θυμόμαστε τη μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας, την οποία κανένας δεν θεωρούσε υποψήφια για τίτλο ή πίστευε ότι θα έφτανε τόσο μακριά στη διοργάνωση".

"Όμως τα κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να κατέκτησε δίκαια τον τίτλο το 2004. Σε όλες τις διοργανώσεις εμφανίζεται μία ομάδα που δεν την υπολογίζει κάποιος και μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό".

TAGS EURO ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ EURO 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ