ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Ήταν απαραίτητο να κάνουμε μια πλήρη αναδιάρθρωση"

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Άρη
Ο Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς παραχώρησε δύο συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας, στις οποίες μίλησε μεταξύ άλλων για την αναδιάρθρωση του ρόστερ του Ολυμπιακού, τις δυσκολίες που συνάντησε, τον κορονοϊό, ακόμα και τον Ρούμπεν Βινάγκρε.

Η μαθηματική κατάκτηση της Super League Interwetten από τον Ολυμπιακό έκανε περιζήτητο τον Πέδρο Μαρτίνς στα ΜΜΕ της πατρίδας του για ακόμα μία σεζόν. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έδωσε δύο συνεντεύξεις τις τελευταίες ώρες, στις οποίες μίλησε για θέματα όπως η αναδιάρθρωση της ομάδας στην οποία προχώρησε κυρίως την 1η σεζόν του στο λιμάνι, τις δυσκολίες που συνάντησε, τον κορονοϊό, ακόμα και τον Ρούμπεν Βινάγκρε.

Μάλιστα, στο περιθώριο των δηλώσεών του στο ραδιοφωνικό σταθμό "TSF", αναφέρεται σε ρεπορτάζ ότι "θέλει να μείνει μέχρι το 2022", χωρίς ο Πορτογάλος τεχνικός να μιλάει γι' αυτό το θέμα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ "TSF"

Για την πρώτη του σεζόν

"Ήταν απαραίτητο να κάνουμε μια πλήρη αναδιάρθρωση, να δημιουργήσουμε μια νέα φιλοσοφία για τον σύλλογο και την ομάδα. Δημιουργήθηκε το 'μεγάλο σχέδιο', το οποίο μας επέτρεψε να κατακτήσουμε αυτά που πετύχαμε. Πολλοί νέοι παίκτες, πολλές αποχωρήσεις και μια νέα φιλοσοφία, ένα εντελώς διαφορετικό έργο. Η ομάδα έπαιξε καλά και τους προηγούμενους 6 μήνες και έδειξε σημάδια ότι δημιουργείται ένα πολύ δυνατό γκρουπ. Το είχαν καταλάβει όλοι. Ο πρόεδρος, οι οπαδοί που είναι πάντα απαιτητικοί και μας υποστήριζαν. Υπήρχε υπομονή γιατί η ομάδα ανταποκρινόταν και έδινε αγώνες με μεγάλη ποιότητα, είχε εξέλιξη".

Για τη φετινή σεζόν

"Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Παίζουμε σχεδόν δύο χρόνια ασταμάτητα. Παρότι έχουμε μακροπρόθεσμο πλάνο, μπορώ να πω ότι το σχεδιάζουμε ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα επί 18 μήνες. Είναι μια υπέροχη εμπειρία γνώσης, έχουμε μεγαλώσει πολύ μαζί της. Έχουμε ένα σταθερό σύνολο, στο οποίο οι παίκτες ξέρουν τον προπονητή και ο προπονητής τους παίκτες".

Για την πορεία στο φετινό Champions League

"Η ομάδα χτυπήθηκε από κορονοϊό σε κρίσιμες στιγμές στο Champions League. Αυτό ήταν που δεν μας επέτρεψε να μονομαχήσουμε με την Πόρτο για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Σίτι και η Πόρτο ήταν οι καλύτερες ομάδες στον όμιλο και με την αξία τους κατάφεραν να περάσουν. Με την Άρσεναλ είχαμε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει το έργο μας. Ήταν θετική πορεία, αλλά θέλαμε περισσότερα και θα προσπαθήσουμε τη νέα σεζόν".

"Ο ΒΙΝΑΓΚΡΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ"

Σε μία αντίστοιχη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Canal 11, ο 50χρονος τεχνικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της αποτυχίας του Ρούμπεν Βινάγκρε στην Ελλάδα, σχολιάζοντας:

"Πάντα έβλεπα ότι είχε μεγάλες δυνατότητες και ικανότητες για να είναι ένας εκλεκτός μπακ. Είναι αυτό που ελπίζω. Ο Ρούμπεν έφτασε στην Ελλάδα λίγο αργά. Είχαμε ξεκινήσει ήδη το πρωτάθλημα όταν ήρθε, ενώ προερχόταν από τραυματισμό. Ήρθε τραυματίας από τη Γουλβς και από την εθνική ομάδα. Επί δύο μήνες δεν ήταν σε θέση να δουλέψει και τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Δεν προσαρμόστηκε και γι' αυτό δεν πήγαν καλά τα πράγματα, αλλά κυρίως λόγω του τραυματισμού του. Όταν στη συνέχεια ήθελε να παίζει, αποφασίσαμε ότι το καλύτερο γι' αυτόν θα ήταν να ακολουθήσει ένα νέο πρότζεκτ".

Photo Credits: Eurokinissi Sports

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ