ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Αν πιστεύεις στην πρόκριση, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να τα καταφέρεις"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, δεν έκρυψε την πίστη του στην πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επί της Άρσεναλ αρκεί η ομάδα του να δώσει τον καλύτερο της εαυτό.

Αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να καταφέρει ότι και πέρυσι, να αποκλείσει δηλαδή την Άρσεναλ, εμφανίστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (10/3) για τον αγώνα της Πέμπτης (11/3).

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα του να δώσει τον καλύτερο της εαυτό και να έχει πίστη πως μπορεί να τα καταφέρει, καθώς μόνο έτσι θα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση.

Η περσινή πρόκριση επί της Άρσεναλ είναι ένα εξώφυλλο από την τριετία του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, για όλους εμάς, ήταν ένα μικρό θαύμα. Η ερώτηση είναι τέτοια θαύματα γίνονται και δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο;

"Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θαύματα, ούτε μικρά, ούτε μεγάλα. Αυτό που έχει συμβεί τα τελευταία τρία χρόνια με την ευρωπαϊκή μας παρουσία είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, της καλής νοοτροπίας. Είναι δυνατός αντίπαλος όπως είπατε αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε με τη δική μας ταυτότητα, να παίζουμε σαν Ολυμπιακός. Να παίζουμε με έναν δικό μας τρόπο, που είναι ο τρόπος του Ολυμπιακού. Και για αυτούς τους λόγους πιστεύουμε πως μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση".

Ο Ολυμπιακός έχει γενέθλια, συμπληρώνει 96 χρόνια, το παιχνίδι είναι αύριο, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στον κόσμο τόσο για το σύλλογο όσο και για το ματς;

"Ποτέ δεν θα κουραστώ να λέω πως το "Γ. Καραϊσκάκης" χωρίς τους φιλάθλους μας δεν είναι το ίδιο, ιδίως στις Ευρωπαϊκές βραδιές. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα παίξουμε δίνοντας τα πάντα και έχοντας σεβασμό στον αντίπαλο. Αλλά θα παίξουμε με τον τρόπο μας, τον χαρακτήρα μας και σαν Ολυμπιακός".

Ο Ολυμπιακός κοντεύει να γίνει έξτρα μέλος της Premier League με τόσες φορές που έχει παίξει με αγγλικές ομάδες, την ίδια ώρα στην κλήρωση υπήρχαν και ευκολότεροι αντίπαλοι, είναι όμως το συναίσθημα μετά την περσινή πρόκριση αυτό που δίνει στον Ολυμπιακό να θέλει να παίξει με τις κορυφαίες ομάδες;

"Ξέρουμε όλοι πως η κλήρωση είναι αυτή που είναι, δεν μπορείς να διαλέξεις. Μας έπεσε η Άρσεναλ αν και όντως υπήρχαν ευκολότεροι αντίπαλοι. Εμείς ασχολούμαστε μόνο με την Άρσεναλ, ξέρουμε ότι δεν τα έχει πάει καλά στο πρωτάθλημα και η βαθμολογία της δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα του ρόστερ της όμως στην Ευρώπη έχει επτά νίκες και μια ισοπαλία. Η πρόκριση δεν θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι, θα κριθεί στο Λονδίνο. Ξέρουμε πως θα παίξουμε κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και νομίζω πως το σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να είναι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που θα έχει. Αυτό είναι το κλειδί.

Αυτό που θέλω να συμπληρώσω είναι πως την Πέμπτη δεν θέλω να δούμε δύο καλές ομάδες, αλλά τρεις καλές ομάδες. Τις δύο ομάδες αλλά και το γκρουπ των διαιτητών να είναι αρκετά καλό".

Μπορείτε να μας ενημερώσετε για την κατάσταση του Μπα; Είναι έτοιμος και δεύτερον ποιο θεωρείτε το κλειδί για το αυριανό παιχνίδι;

"Για τον Μπα θα πρέπει να περιμένουμε 24ώρες για την τελική εκτίμηση αλλά είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρει. Όσο για το κλειδί να είμαστε ο καλός εαυτός μας, που θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα μέχρι το τέλος του αγώνα και να πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε απέναντι και σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Άρσεναλ. Αν πιστεύεις τότε είσαι ένα βήμα ποιο κοντά στο να τα καταφέρεις".

Σε δύο μέρες συμπληρώνουμε ένα χρόνο από την πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς κόσμο λόγω κορονοϊού. Μέσα σε λίγες λέξεις πείτε μας τα συναισθήματα σας για αυτό;

"Έχουμε πει πολλές φορές πως το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν είναι τίποτα. Τα γεμάτα γήπεδα φέρνουν πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζουμε σύντομα ο κόσμος να επιστρέψει στο γήπεδο με το πάθος που το χαρακτηρίζει και να μην περιμένουμε πολύ καιρό ακόμα για αυτό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ