LIGUE 1

Μαρσέιγ - Παρί 0-0: Οι Μασσαλοί δεν έκαμψαν την αντίσταση δέκα Παριζιάνων

Ο Λιονέλ Μέσι της Παρί σε προσπάθεια κόντρα στη Μαρσέιγ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι της Παρί σε προσπάθεια κόντρα στη Μαρσέιγ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 © 2021 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Η Παρί έπαιζε από το 57' με παίκτη λιγότερο, όμως κατάφερε να κρατήσει το 0-0 με αντίπαλο τη Μαρσέιγ στο Classique. Εκρηκτική ατμόσφαιρα με διακοπές στο "Βελοντρόμ".

Η πρώτη γεύση του Λιονέλ Μέσι από το Classique δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Η Μαρσέιγ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Παρί στο εκρηκτικό "Βελοντρόμ" για την 11η αγωνιστική της Ligue 1, όμως οι Μασσαλοί θα μπορούσαν να φτάσουν στη νίκη, παίζοντας για μεγάλο μέρος του αγώνα με παίκτη παραπάνω και χάνοντας πολλές ευκαιρίες.

Υπό τον κίνδυνο αφαίρεσης ενός βαθμού (η Μαρσέιγ έχει τιμωρηθεί με αναστολή για προηγούμενα επεισόδια), ο δήμαρχος της Μασσαλίας, ο πρόεδρος του συλλόγου και ο αρχηγός Ντμιτρί Παγέτ προειδοποίησαν τους φιλάθλους, που δημιούργησαν μία πανέμορφη ατμόσφαιρα, χάρη και σε ένα τεράστιο πανό.

Παρ' όλα αυτά, όταν άρχισε ο αγώνας, άρχισε και η ένταση, ειδικά από τη στιγμή που οι δύο ομάδες έστειλαν από μία φορά την μπάλα στα δίχτυα, με το σύστημα VAR να μην επιτρέπει να ανοίξει το σκορ. Στο 26' άνοιξε ο χορός των διακοπών όμως, αφού ο Νεϊμάρ δεν κατάφερε να εκτελέσει κόρνερ λόγω αντικειμένων. Σε αυτό το χρονικό σημείο συστήθηκε και το... κινητό δίχτυ, που φύλακες μετακινούσαν μπροστά από τους φανατικούς οπαδούς της Μαρσέιγ, ώστε να μπορούν να εκτελούν τα κόρνερ οι φιλοξενούμενοι.

Μία καλή ευκαιρία του Μέσι και μία του Νεϊμάρ ξεχώρισαν από το 1ο ημίχρονο, ενώ το 2ο άρχισε με τον Ασράφ Χακιμί να ανατρέπει τον Τσενγκίζ Ουντέρ έξω από την περιοχή και μέσω VAR να αποβάλλεται. Με παίκτη παραπάνω, η Μαρσέιγ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με μεγαλύτερο όλων το τσαφ του αμαρκάριστου Κόνραντ ντε λα Φουέντε από τη μικρή περιοχή στο 77'.

Ο ρυθμός έπεσε στα τελευταία λεπτά (σε αυτό βοήθησε και μία εισβολή φιλάθλου για να αγκαλιάσει τον Μέσι), με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με στημένα του Παγέτ. Δεν τα κατάφεραν και δέκατο χρόνο να νικήσουν στο "Βελοντρόμ" τη μεγάλη αντίπαλό τους.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής στη Ligue 1

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στη Ligue 1


TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ