CHAMPIONS LEAGUE

Μαρσέιγ - Παναθηναϊκός: Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε το ταξίδι φίλων των πρασίνων στη Μασσαλία την Τρίτη

Μαρσέιγ - Παναθηναϊκός: Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε το ταξίδι φίλων των πρασίνων στη Μασσαλία την Τρίτη
Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ INTIME SPORTS

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας κατέθεσε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να απαγορεύσει πιθανό ταξίδι φίλων του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία για τον αγώνα με τη Μαρσέιγ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας πέρασε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου διάταξη που απαγορεύει τη μετακίνηση φίλων του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία την Τρίτη, ημέρα του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (15/08, 22:00).

Η απαγόρευση δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο Φύλλο της Κυβερνήσεως και τέθηκε άμεσα σε ισχύ, με στόχο να αποτρέψει την παρουσία φιλοξενουμένων φιλάθλων στην πόλη.

"Από τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα, η ατομική ή ομαδική μετακίνηση, με κάθε μέσο, οποιουδήποτε υποστηρίζει ότι είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού ή συμπεριφέρεται ως τέτοιος, απαγορεύεται να μεταβεί από τα σύνορα οδικώς, με τρένο, με πλοίο ή αεροπλάνο από τη μία πλευρά και να φτάσει στη Μασσαλία", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι υπάρχει "πραγματικό και σοβαρό ρίσκο συγκρούσεων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων" και ότι "οι μετακινήσεις του Παναθηναϊκού συνήθως αποτελούν πηγή διατάραξης της δημόσιας τάξης", εξαιτίας της "βίαιης συμπεριφο΄ρας ορισμένων φιλάθλων αυτής της ομάδας".

Από το Υπουργείο αναφέρεται δε, σύμφωνα με την Parisien, ότι ο αγώνας στο "Βελοντρόμ" συνιστά "μια ευκαιρία να εξοστρακίσουμε τέτοιες συμπεριφορές". Μάλιστα, προσθέτει ότι "τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν και από ορισμένους φιλάθλους της Μαρσέιγ, που συχνά γίνονται βίαιοι".

Σημειώνεται ότι για την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο "Βελοντρόμ", η UEFA έχει απαγορεύσει ήδη τη μετακίνηση των φιλάθλων και δεν προβλέπεται να υπάρχουν φιλοξενούμενοι στο γαλλικό γήπεδο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ