ΜΑΡΣΕΙΓ

Μαρσέιγ: Ο πρόεδρος και τρία μέλη της διοίκησης εγκατέλειψαν προσωρινά τα καθήκοντά τους

Ο Πάμπλο Λονγκόρια
Ο Πάμπλο Λονγκόρια @ 2021 DANIEL COLE / AP IMAGES

Μπάχαλο στη Μαρσέιγ, καθώς ο πρόεδρος Πάμπλο Λονγκόρια και τρία μέλη της διοίκησης εγκατέλειψαν έστω και προσωρινά τα καθήκοντά τους, μετά τις απειλές που δέχθηκαν από οπαδούς της ομάδας.

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στις τάξεις της Μαρσέιγ, αντιπάλου της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, καθώς εκτός από τον προπονητή Μαρθελίνο, εγκατέλειψαν προσωρινά τα καθήκοντά τους ο πρόεδρος Πάμπλο Λονγκόρια, ο αθλητικός διευθυντής Χαβιέρ Ριμπάλτα, ο οικονομικός διευθυντής Στέφαν Τισιέρ και ο CEO και διευθυνής στρατηγικής Πέδρο Ιριόντο, όπως μεταδίδει η Equipe και το RMC.

Οι τέσσερις άνδρες δε θα συνοδέψουν την ομάδα στο Άμστερνταμ, όπου οι φωκαείς αντιμετωπίζουν τον Άγιαξ για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και θα αποφασίσουν αν θα αποχωρήσουν οριστικά από την ομάδα ή θα παραμείνουν.

Η Μαρσέιγ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργεί υπό το καθεστώς απειλών και εκφοβισμού, ωστόσο δεν αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα μέλη παραιτούνται.

"Το διοικητικό συμβούλιο της Μαρσέιγ πιστεύει σε μια διαφανή και τακτική σχέση με τους φιλάθλους της και όλοι στο σύλλογο – παίκτες, προσωπικό και διοίκηση – θεωρούν ότι η κριτική είναι αναπόσπαστο μέρος του ρόλου και της τιμής να εκπροσωπείς της Μαρσέιγ εντός και εκτός γηπέδου.

Από την άλλη πλευρά, ο σύλλογος δεν μπορεί να δεχτεί προσωπικές απειλές. Τα μέλη του δεν μπορούν να ανεχθούν μεμονωμένες επιθέσεις και οποιαδήποτε μορφή αβάσιμης δημόσιας δυσφήμισης. Μια σχέση που βασίζεται στον εκφοβισμό δεν μπορεί να εγγυηθεί τις ελάχιστες αποδεκτές προϋποθέσεις για το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου το οποίο θα μπορεί να συνεχίσει να επενδύει στη μεταμόρφωση της Μαρσέιγ".

TAGS ΜΑΡΣΕΙΓ LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ