LIGUE 1

Μαρσέιγ - Λοριάν 4-1: Νίκη και τρίτη θέση στη μνήμη του Ταπί

Ο Μπουμπακάρ Καμαρά της Μαρσέιγ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λοριάν για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Ο Μπουμπακάρ Καμαρά της Μαρσέιγ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λοριάν για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 © 2021 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Η Μαρσέιγ επικράτησε με 4-1 της Λοριάν για τη 10η αγωνιστική της Ligue 1, σε ένα παιχνίδι όπου πρωταγωνίστησαν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Μπερνάρ Ταπί.

Το "Βελοντρόμ" είχε γεμίσει, όχι για τον αγώνα της Μαρσέιγ με τη Λοριάν, αλλά για έναν διαφορετικό λόγο. Ήταν ο πρώτος εντός έδρας αγώνας των Μασσαλών από το θάνατο του εμβληματικού πρώην ιδιοκτήτη τους, Μπερνάρ Ταπί, ο οποίος συνδυάστηκε με νίκη 4-1 για τη 10η αγωνιστική της Ligue 1.

Οι φίλαθλοι της Μαρσέιγ ανέβασαν μικρά και μεγάλα πανό στη μνήμη του Ταπί, ενώ ένα γράμμα από σύνδεσμο οπαδών διαβάστηκε από τα μεγάφωνα, όσο παιζόταν σχετικό βίντεο από τα μάτριξ. Στο κέντρο του γηπέδου υπήρξε ένα σεντόνι με τη φωτογραφία του "Αφεντικού", όπως ήταν το παρατσούκλι του, ενώ μία βιολίστρια έπαιξε το We Are The Champions την ώρα που οι φίλαθλοι κρατούσαν ενός λεπτού σιγή, λόγω των τίτλων που κατέκτησε η Μαρσέιγ του, με αποκορύφωμα το πρώτο Champions League, το 1993.

Σε έναν αγώνα με τέτοιο υπόβαθρο, η Μαρσέιγ δεν γινόταν να χάσει. Παρότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Αρμάν Λοριεντέ στο 13', οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μπουμπακάρ Καμαρά στο 27'. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, ωστόσο ανέλαβε δράση ο Ματέο Γκεντουζί. Ο Γάλλος μέσος είχε βγάλει αρχικά την ασίστ στον Καμαρά και στη συνέχεια έκανε το 2-1 και το 4-1. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Αρκάντιους Μίλικ, δίνοντας έναυσμα για να φουντώσει το πάρτι στις κερκίδες, με τον Ντμιτρί Παγέτ επίσης να ξεχωρίζει χάρη στο χατ τρικ των ασίστ του.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής της Ligue 1

Η βαθμολογία στη Ligue 1

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΡΣΕΙΓ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ