ΓΑΛΛΙΑ

Μαρσέιγ - Ανσί 6-7 πέν. (2-2): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου για την ομάδα της Ligue 2

Μαρσέιγ - Ανσί 6-7 πέν. (2-2): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου για την ομάδα της Ligue 2
TWITTER

Ιστορία έγραψε η Ανσί, η οποία έκανε την ανατροπή μέσα στο "Βελοντρόμ" με αντίπαλο τη Μαρσέιγ και προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι στα ημιτελικά του Coupe de France.

Η Ανσί έγραψε ιστορία με την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Coupe de France και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Η νίκη στα πέναλτι με 7-6 μέσα στο "Βελοντρόμ" επί της Μαρσέιγ επετεύχθη έπειτα από ανατροπή της ομάδας της Ligue 2 και παρά την ισοφάριση στο τέλος, τα πέναλτι στάθηκαν σύμμαχός της.

Οι Μασσαλοί προέρχονταν από την ήττα με κάτω τα χέρια απ' την Παρί στο classique του πρωταθλήματος την προηγούμενη Κυριακή, με τον Ίγκορ Τούντορ να μην θέλει να διακινδυνεύσει νέο εντός έδρας πατατράκ και να χρησιμοποιεί τους βασικούς ποδοσφαιριστές του.

Ο Ζορντάν Βερτού άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, όμως η Ανσί άντεξε στο σφυροκόπημα του 1ου μέρους και αντεπιτέθηκε στο 2ο. Σε μία κόντρα στο 53' ο Μουάζ Σαΐ ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ εντός περιοχής και έξι λεπτά αργότερα ο Κεβίν Μουανγκά με κεφαλιά σε κόρνερ έφερε τα πάνω κάτω.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την ψυχραιμία τους, προσπάθησαν να απαντήσουν χωρίς σχέδιο και δεν κατάφεραν πολλά πράγματα, μέχρι το 85', όταν κέρδισαν πέναλτι. Ο Αλέξις Σάντσες ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τομά Καγένς τον νίκησε και κράτησε το 2-1.

Ο Τούντορ έπαιξε το τελευταίο χαρτί του και έριξε τον 18χρονο Φρανσουά Μουγκ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Καμερουνέζος επιθετικός έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα και στο 90+6' ισοφάρισε σε 2-2, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι (παράταση δεν διεξήχθη).

Η Ανσί άρχισε με χαμένη εκτέλεση (απέκρουσε ο Πάου Λόπεθ), όμως ο Νούνο Ταβάρες απέτυχε στο 3ο πέναλτι για την Μαρσέιγ. Οι δύο ομάδες έφτασαν μέχρι την 8η εκτέλεση, όπου ο Λεονάρντο Μπαλέρντι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και την Ανσί στα ημιτελικά.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

  • Λιόν - Γκρενόμπλ 2-1 (24' Μπαρκολά, 38' Ζεφίνιο / 74' Σμπαΐ)
  • Ναντ - Λανς 2-1 (31' πέν., 59' πέν. Ντελόρ / 28' Φοφανά)
  • Τουλούζ - Ροντέζ 6-1 (5' Αμπουκλάλ, 7' Φαν ντεν Μπόμεν, 10', 51' πέν. Ντάλινχα, 21' Σαϊμπί, 38' Σουάσο / 69' Γουνουσά)
  • Μαρσέιγ - Ανσί 1-2 (29' Βερτού / 53' Σαΐ, 59' Μουανγκά)
TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ