ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Μαρόκο - Γκάνα 1-0: Χρυσό τρίποντο με την υπογραφή του Μπουφάλ

Ο Σοφιάν Μπουφάλ πανηγυρίζει το γκολ του με το Μαρόκο απέναντι στην Γκάνα στο Κόπα Άφρικα | 10 Ιανουαρίου 2022
Ο Σοφιάν Μπουφάλ πανηγυρίζει το γκολ του με το Μαρόκο απέναντι στην Γκάνα στο Κόπα Άφρικα | 10 Ιανουαρίου 2022 @2022 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Ο Σοφιάν Μπουφάλ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα επτά λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου και χάρισε σπουδαία νίκη με 1-0 στο Μαρόκο απέναντι στην Γκάνα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Κόπα Άφρικα.

Η σύγκρουση του Μαρόκου με την Γκάνα είχε πολλές μονομαχίες και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ωστόσο το καλύτερο έμεινε για το τέλος στην μεταξύ τους κόντρα στην Γιαουντέ για τον 3ο όμιλο του Κόπα Άφρικα.

Για την ακρίβεια λίγο πριν το φινάλε, με τον Σοφιάν Μπουφάλ να έρχεται σε επαφή με τη μπάλα στο 83ο λεπτό και με άπιαστο δυνατό δεξί σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, για να υπογράψει τη νίκη με 1-0 για τους τυπικά γηπεδούχους που τους έφεραν σε θέση ισχύος στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση με το καλημέρα του τουρνουά.

Το ματς

Το ματς είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι αφού και οι δύο ομάδες είναι μεταξύ των φαβορί για να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου στο φετινό Κόπα Άφρικα, ωστόσο στο πρώτο 45λεπτο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του φίλαθλου κοινού, με τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι μηδενικές εξαιτίας των κακών επιλογών στο τρίτο μισό του γηπέδου τόσο από το Μαρόκο όσο και από την Γκάνα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε και αμφότερες οι ομάδες είχαν καλές στιγμές, με την Γκάνα να αγγίζει το γκολ με το δυνατό σουτ του Πάιντσιλ αλλά τον Μπούνου να προχωράει σε μία σπουδαία επέμβαση κρατώντας το μηδέν. Λίγο αργότερα σημειώθηκε το μοναδικό γκολ του ματς και είχε την υπογραφή του Σοφιάν Μπουφάλ, που με δυνατό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0 για το Μαρόκο, πανηγυρίζοντας έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του το δεύτερο γκολ στη διεθνή καριέρα του.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να γίνει και το 2-0, με τον Τισουντάλι να έχει μία μεγάλη ευκαιρία να δώσει ακόμα μεγαλύτερο εύρος στην επιτυχία της ομάδας του αλλά τον κίπερ Γουόλακοτ να τον σταματάει με μία θεαματική επέμβαση.

ΜΑΡΟΚΟ: Μπούνου, Χακίμι, Σαΐς, Αγκέρντ, Μασίνα, Εμνάε, Ουνάχι (90' Άμραμπατ), Αμαλάχ, Λούζα (78' Τισουντάλι), Μπουφάλ, Αμπουκάλ (90' Ραχίμι)

ΓΚΑΝΑ: Γουόλακοτ, Γιαντόμ, Αμαρτέι, Τζίκου, Αμπντούλ Μπαμπά, Παρτέι (90' Μποάκιε), Ιντρίσου Μπαμπά, Πάιντσιλ (86' Ισακάκου), Αντρέ Αγιού, Σουλεμάνα (86' Κέρεχ), Τζόρνταν Αγιού (86' Τετέ)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ