Μαρκάνο και Γέστε μιλούν στο Sport24.gr για τη νέα χρονιά

Το 2011 φεύγει και το Sport24.gr ρώτησε και έμαθε από τους Μαρκάνο και Γέστε τι περιμένουν από τη νέα χρονιά. Δείτε videos!
Μαρκάνο και Γέστε έχουν τόσα κοινά μεταξύ τους, μα και τόσες διαφορές. Ας ξεκινήσουμε με τα απλά… Είναι και οι δύο Ισπανοί και σχετικά νέοι στον Ολυμπιακό, αφού ήρθαν το καλοκαίρι.
Επίσης και οι δύο ήρθαν μετά από εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε ( δείτε τι δήλωσε για μεταγραφές και Europa League ), ενώ δεν ξέρουν αν και την επόμενη σεζόν θα είναι στον Πειραιά (ο ένας είναι δανεικός μέχρι το καλοκαίρι από την Βιγιαρεάλ και ο άλλος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2012).
Οι διαδρομές του όμως μέχρι τώρα στο Λιμάνι είναι εντελώς διαφορετικές. Ο πρώτος ήρθε στην Ελλάδα δίχως να γνωρίζουμε πολλά για την καριέρα του, ενώ ο δεύτερος έχει ένα παρελθόν γεμάτο επιτυχίες και σπουδαίο ποδόσφαιρο.
Παρόλα αυτά, ο Μαρκάνο είναι αυτός που έχει αγωνιστεί πολύ περισσότερες φορές (18 συμμετοχές, 1 γκολ), ενώ ο Βάσκος έχει παίξει μόλις σε τέσσερα παιχνίδια και συνολικά ο χρόνος συμμετοχής του είναι ελάχιστος.
Συγκεκριμένα, ο αριστεροπόδαρος αμυντικός που αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Βιγιαρεάλ, είχε κάποιες δυσκολίες στην αρχή και κάποια λάθη (ειδικά στο εκτός έδρας ματς με την Άρσεναλ), όμως τώρα αρχίζει να προσαρμόζεται και αποδεικνύεται σπουδαία λύση για την οπισθοφυλακή.
Από την άλλη, ο Γέστε είναι σίγουρα ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστές με εξαιρετική τεχνική, έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Φετφατζίδη στην Μασσαλία, μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, όμως οι ατυχίες και οι συνεχόμενοι τραυματισμοί τον αφήνουν μονίμως εκτός πλάνων.
Και οι δύο πάντως έζησαν τους πρώτους τους μήνες στην Ελλάδα και την ομάδα του Πειραιά και περιμένουν ένα καλύτερο μέλλον. Η κάμερα του Sport24.gr τους εντόπισε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) και τους ρώτησε για τη χρονιά που τελειώνει σε 12 ημέρες και τι περιμένουν από το 2012.
Τόσο ο Ιβάν Μαρκάνο, όσο και ο Φραν Γέστε εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη νέα χρονιά, δίχως βέβαια να ξεχνούν τα όσα κατάφερε να πετύχει μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός και τα θετικά που έδειξε εντός αγωνιστικού χώρου.
“Είμαι ικανοποιημένος, γιατί είχαμε καλή ευρωπαϊκή παρουσία. Όσο για το πρωτάθλημα, βρισκόμαστε στη μάχη με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και πιστεύω πως στο δεύτερο γύρο, αν συνεχίσουμε να είμαστε στην ίδια καλή κατάσταση, μπορούμε να κερδίσουμε τίτλο”, δήλωσε στο Sport24.gr ο Ισπανός αμυντικός.
Από την πλευρά του, ο Φραν Γέστε έκανε ευχές στον εαυτό του και μίλησε στο Sport24.gr για τις ατυχίες που τον βρήκαν τους πρώτους μήνες στον Ολυμπιακό: “Η αλήθεια είναι πως δεν στάθηκα πολύ τυχερός με το θέμα των τραυματισμών και ελπίζω ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος για μένα. Η ομάδα αποδίδει πραγματικά πολύ καλά και εγώ έχω όρεξη να αρχίσω να παίζω, να έχω συνεχόμενους αγώνες στα πόδια μου και να μπορέσω να προσφέρω πολλά πράγματα στην ομάδα”.