ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Μαρκ Όφερμαρς: Ένας χρόνος αποκλεισμού για σεξουαλική παρενόχληση όσο βρισκόταν στον Άγιαξ

Ο Μαρκ Όφερμαρς σε αγώνα του Άγιαξ
Ο Μαρκ Όφερμαρς σε αγώνα του Άγιαξ PRINT SCREEN

Ο Μαρκ Όφερμαρς τιμωρήθηκε με εναν χρόνο απαγόρευσης δραστηριοποίησης στο ολλανδικό ποδόσφαιρο λόγω της σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζόμενης στον Άγιαξ, όταν ήταν διευθυντής ποδοσφαίρου.

Αθλητική δικαστική αρχή της Ολλανδίας έκρινε ένοχο τον Μαρκ Όφερμαρς για σεξουαλική παρενόχληση από τον καιρό που ήταν διευθυντής ποδοσφαίρου στον Άγιαξ.

Ο βετεράνος διεθνής εξτρέμ είχε καταγγελθεί στον τότε γενκό διευθυντή της ομάδας και πρώην συμπαίκτη του, Έντβιν φαν ντερ Σαρ, με τον "Αίαντα" να προσλαμβάνε έναν δικηγόρο για να ερευνήσει την υπόθεση.

Έπειτα από 300 σελίδες με μηνύματα WhatsApp που στάλθηκαν σε περίοδο 3,5 ετών και είχαν κυρίως σεξουαλικό περιεχόμενο, η δικαστική αρχή απεφάνθη πως ο Όφερμαρς είναι ένοχος και του επέβαλε απαγόρευση δραστηριοποίησης στο ολλανδικό ποδόσφαιρο μέσω της ομοσπονδίας ή συνεργαζόμενου φορέα για έναν χρόνο και για ακόμα έναν με διετή αναστολή.

Σύμφωνα με την αναφορά του Άγιαξ, ο 50χρονος είχε προσεγγίσει 10-15 γυναίκες με μηνύματα που δεν αφορούσαν τη δουλειά, ωστόσο καταδικάστηκε μόνο γι' αυτά που παρουσίασε μία γυναίκα στον Φαν ντερ Σαρ. Η ταυτότητα των υπολοίπων γυναικών δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ο Όφερμαρς αποχώρησε από τον Άγιαξ τον Φεβρουάριο του 2022 στη σκιά του σκανδάλου, ωστόσο μερικές εβδομάδες αργότερα συζήτησε με τον τότε πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου για πιθανή επιστροφή του. Δύο μήνες αργότερα προσελήφθη ως τεχνικός διευθυντής στην Άντβερπ, αν και προ ημερών κυκλοφόρησαν ξανά φήμες περί επιστροφής στον "Αίαντα".

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΓΙΑΞ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ