ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρινάκης: "Καλή η κριτική αλλά οι υπερβολές βλάπτουν, θα το γυρίσουμε και θα είμαστε νικητές"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την παρουσίαση του Μίτσελ | 21 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την παρουσίαση του Μίτσελ | 21 Σεπτεμβρίου 2022 EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο τεχνικό του Ολυμπιακού, Μίτσελ, και μίλησε για τη δεύτερη θητεία του Ισπανού, την εκκίνηση της ομάδας και το μέλλον.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, σε εκδήλωση στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Ο μεγαλομέτοχος των πρωταθλητών Ελλάδας μίλησε για την εκκίνηση της ομάδας στη φετινή σεζόν και το πώς ο Ισπανός τεχνικός επιστρέφει στο σύλλογο για να βελτιώσει την κατάσταση.

"Γνωρίζουμε όλοι τον Μίτσελ από τη θητεία του στον Ολυμπιακό ως προπονητής, αλλά τον γνωρίζουμε και ως ποδοσφαιριστή. Με τον Μίτσελ ζήσαμε πολύ ωραίες στιγμές, ανεπανάληπτες ευρωπαϊκές βραδιές, με έναν Ολυμπιακό να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο κιαι να κοιτάζει στα μάτια τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πρωταθλήτριες Ισπανίας, Ιταλία, ακόμα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τις κοιτάξαμε στα μάτια, ευχαριστηθήκαμε όλοι μας αυτό που κατάφερε, η ψυχολογία των παικτών να είναι η κατάλληλη για να αντιμετωπίσουν αυτές τις ομάδες και να τις κερδίσουν", είπε αρχικά.

"Μας γνωρίζει καλά, αφού πολλοί άνθρωποι είναι μαζί μας για χρόνισα. Είχαμε μια καλή συνεργασία και όταν σταματήσαμε τη συνεργασία μας, παραμείναμε φίλοι και ο καθένας ήθελε το καλό του άλλου. Είχαμε επαφές. Άρα δεν υπάρχει περίοδος προσαρμογής. Αυτό που χρειάζεται είναι πολλή δουλειά και συγκέντρωση για να έχουμε καλή απόδοση μέσα στο γήπεδο".

Για τα γκολ στις καθυστερήσεις στην Ευρώπη

"Διαβάζουν διάφορα οι φίλαθλοι μας και πιστεύουν ότι μιλάμε για έναν κακό Ολυμπιακό, για έναν Ολυμπιακό που όπως έχουμε διαβάσει δεν τα πήγε καλά στην Ευρώπη και δεν τα έχει πάει καλά μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Αυτός ο κακός Ολυμπιακός, με παίκτες που δεν έπιασαν απόδοση που θα έπρεπε, έχει ισοφαριστεί ή έχουμε δεχθεί γκολ που άλλαξε αποτέλεσμα πέντε φορές στις καθυστερήσεις στην Ευρώπη. Αυτό είναι καλό; Όχι δεν είναι καλό. Είναι μια σύμπτωση και θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Θα μπορούσαμε με την ίδια απόδοση να έχουμε διαφορετική έκβαση και να μιλάμε για το Champions League τώρα".

Για τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα

"Ας πάμε στα τρία παιχνίδια στην Ελλάδα, όπου χάσαμε επτά βαθμούς. Σύμφωνα με τα νούμερα -και τα νούμερα δεν λένε ψέματα- και τα στατιστικά, η απόδοση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα ήταν μία από τις καλύτερες. Είχαμε κλασικές ευκαιρίες, έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Το ίδιο και με τον Βόλο, όπου είχαμε ευκαιρίες που δεν χάνονται. Ακόμα και με τον Άρη, όπου χάσαμε τρεις βαθμούς, αν δεν είχε γίνει ένα παιδαριώδες λάθος από τον τερματοφύλακα και τον αριστερό μπακ μας, το παιχνίδι δεν θα γυρνούσε".

Για την κριτική που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός

"Καλή η κριτική, τη δεχόμαστε και η κριτική γίνεται για να διορθώσεις τα λάθη, αλλά η υπερβολή βλάπτει. Αυτός ο Ολυμπιακός τυχαία έχασε επτά βαθμούς και όσον αφορά στην Ευρώπη, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα, αν δεν είχαμε δεχθεί γκολ στις καθυστερήσεις του 2ου ημιχρόνου. Όσον αφορά αυτές τις υπερβολές, έχουμε πολύ μεγάλους παίκτες που θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και να δούμε την απόδοσή τους στο γήπεδο. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα αλλάξει, πιο αισιόδοξος τώρα που έχουμε έναν άνθρωπο που του έχω εμπιστοσύνη. Θα δούμε καλύτερες ημέρες".

"Υπάρχει μια συγκεκριμένη εφημερίδα που θεωρεί ότι είναι εφημερίδα του Ολυμπιακού. Η ιδιοκτησία της έχει βγάλει εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό και μέχρι σήμερα δεν έχει ξοδέψει μία πορτοκαλάδα για ένα τμήμα του Ερασιτέχνη. Βλέπουμε λοιπόν και στα πρωτοσέλιδα και μέσα όπου γράφει ο ιδιοκτήτης ότι έχουν αποστολή με δημοσιεύματα που δεν έχουν υπόσταση, με μοναδικό σκοπό να να κάνουν ζημιά. Αφήνω στην κρίση των Ολυμπιακών αν θα πρέπει να διαβάζουν και να πιστεύουν ή όχι αυτήν την εφημερίδα. Για ένα άλλο σάιτ που ανήκει στον Ρώσο και γράφουν τα παιδιά του, έχει ο ίδιος ευθύνη, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μιλάμε για συνεχή λάσπη, η οποία δεν πρέπει να μας επηρεάζει. Εμείς στο τέλος καταγράφουμε νίκες και γι' άλλη μια φορά, θα είμαστε συγκεντρωμένοι και με σκληρή δουλειά θα το γυρίσουμε"

Για τον Ζοζέ Ανιγκό

"Θα ήθελα να παρουσιάσω και τον Ζοζέ Ανγικό ο οποίος είναι μαζί μας τέσσερα χρόνια, ο διευθυντής ποδοσφαίρου ένας άνθυρωπος με τεράστια εμπειρία, τεράστιες επιτυχίες, παίκτες που μαζί του μεγαλούργησαν. Θα είναι κοντά μας, κοντά και στον Μίτσελ και με την εμπειρία του και τις γνώσεις του να μας βοηθήσει. Ο Καρεμπέ που διαχρονικά είναι μαζί μας, ένας άνθρωπος που προσφέρει καθημερινά και αγαπάει τον σύλλογο.

Ένας άλλος συνεργάτης του Μίτσελ, που έχει ξεκινήσει φέτος μαζί μας, είναι ο Αβράαμ Παπαδόπουλος, που του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, λατρεύει το σύλλογο και θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια. Αυτοί είναι συνεργάτες που τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και καθημερινή επαφή έχουν και ξέρουν την ομάδα. Έχουμε δυνατή ομάδα και συνεχίζουμε να ονειρεύομαστε".

Για το πώς έπεισε τους Χάμες και Μαρσέλο να έρθουν στον Ολυμπιακό

"Για εμάς με την εμπειρία που έχουμε και με τις επαφές που έχουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο μας βοηθάει να μπορούμε να διαπραγματευτούμε, να πείσουμε ορισμένους μεγάλους παίκτες να ερθουν στην Ελλάδα και να παίξουν στον Ολυμπιακό.

Θεωρώ πως τα 12 χρόνια αυτά έχουν γίνει πάρα πολλά και έχουν γίνει πάρα πολλά όχι μόνο με τις επιτυχίες μας μέσα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Για αυτό πολλές βραδιές δικές μας ή πολλές μέρες δικές μας μπορεί να αποτελούν μια ολόκληρη ζωή για όλους ή δέκα ζωές.

Συνεχίσουμε να αξιοποιούμε αυτές τις επαφές καθώς επίσης και αυτό που έχει βοηθήσει αρκετά είναι η ενασχόληση μας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Είναι κάτι το οποίο βοηθάει τον Ολυμπιακό, βοηθάει και το Ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή που είναι στην Premier League βοηθάει ακόμα περισσότερο. Είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουν όλοι πως δουλεύει πάντα υπέρ του Ολυμπιακού.

Όταν μπορείς να μιλάς με διάφορους ανθρώπους σε όλη την ευρώπη από μια ομάδα της Premier League σίγουρα σου κάνει τη δουλειά σου ευκολότερη και στην Ελλάδα.

Όπως έλεγα στον Μίτσελ χαριτολογώντας όταν ήρθε έχουμε γίνει μια μικρή αποικία της Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκινώντας από τον Μίτσελ, τον Καρεμπέ, τον Μαρσέλο, τον Χάμες, να δούμε τι άλλο θα πάρουμε".


Η παρουσίαση του Μίτσελ

Η έκτακτη εκπομπή του Παντελή Διαμαντόπουλου για τον Μίτσελ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ