ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μαραντόνα: Το ιδιαίτερο στεφάνι του Πελέ στην κηδεία του Ντιέγκο

Ο Πελέ παρακολουθεί την κλήρωση της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσίας
Ο Πελέ παρακολουθεί την κλήρωση της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσίας AP PHOTO/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO, FILE

Ο Πελέ έδειξε τον απόλυτο σεβασμό του προς τον Ντιέγκο Μαραντόνα με το συγκλονιστικό μήνυμα που περιείχε το στεφάνι που έστειλε για να τιμήσει τη μνήμη του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Για πολλές δεκαετίες οι δύο τους διεκδικούσαν τον θρόνο για τον κορυφαίο παίκτη που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο, όμως εδώ και λίγα 24ωρα ο Πελέ έχασε το άλλο του μισό.

Ο Ντιεγκο Μαραντονα είπε το βράδυ της Τετάρτης αντίο αυτό τον κόσμο σε ηλικία μόλις 60 ετών, με τον μαύρο διαμάντι του βραζιλιάνικου και παγκοσμίου ποδοσφαίρου να του υπόσχεται πως θα παίξουν ξανά μπάλα μαζί όταν τον συναντήσει στους ουρανούς αλλά και να συγκινεί με το στεφάνι που έστειλε στην Casa Rosada όπου βρέθηκε για αρκετές ώρες την Πέμπτη η σορός του "Πίμπε Ντ'Όρο".

Αυτό ήταν στολισμένο με κίτρινα και μπλε λουλούδια με τα οποία σχηματιζόταν τρόπο τινά η σημαία της Βραζιλίας, ενώ στην κορδέλα που συνόδευε το στεφάνι προς τιμήν του θρυλικού Αργεντινού, ο Πελέ έγραφε:

"Ο Θεός σε έκανε ιδιοφυΐα, ο κόσμος σου έδωσε την αγάπη του. Πελέ". Μάλιστα, το συγκεκριμένο στεφάνι μεταφέρθηκε από τους ανθρώπους του Ντιέγκο Μαραντόνα και στο κοιμητήριο για να μπει δίπλα στον τάφο του Αργεντινού και να τον ξεπροβοδίσει, στο ταξίδι του προς τον παράδεισο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ