ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μαραντόνα: Οκτώ άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ο Ντιέγκο Μαραντόναα σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Γαλλία για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στην 'Καζάν Αρένα", Καζάν | Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
Ο Ντιέγκο Μαραντόναα σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Γαλλία για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στην 'Καζάν Αρένα", Καζάν | Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 © 2018 SERGEI GRITS/ASSOCIATED PRESS

Οκτώ άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και το αίτημα υποβλήθηκε την Τετάρτη (13/4) από εισαγγελείς και οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές που κυμαίνονται από 8 έως 25 χρόνια φυλάκισης.

Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ζήτησαν να δικαστεί το ιατρικό προσωπικό που περιέθαλψε τον Αργεντινό θρύλο του ποδοσφαίρου για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Θυμίζουμε ότι ο Ντιεγκίτο "έφυγε" σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020, ενώ ανάρρωνε από νευροχειρουργική επέμβαση.

Οι εισαγγελείς, όπως αναφέρεται στην δικαστική έκθεση που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων "Telam", ανέφεραν την Τετάρτη (13/4) ότι "οι παραλείψεις και οι κακοί χειρισμοί, οκτώ επαγγελματιών γιατρών που ήταν υπεύθυνοι για τον Μαραντόνα τον έφεραν σε κατάσταση ανημπόριας, εγκαταλείποντάς τον στην μοίρα του κατά την διάρκεια μιας σκανδαλώδους νοσηλείας στο σπίτι".

Ο νευροχειρουργός, Λεοπόλντο Λούκε και η ψυχίατρος, Αγκουστίνα Κοσατσόφ, θεωρούνται ως οι κύριοι υπεύθυνοι για την υγεία του διάσημου Αργεντινού. Κατηγορούνται ακόμα ο ψυχολόγος, Κάρλος Ντίας, η ιατρική συντονίστρια, Νάνσι Φορλίνι, ο συντονιστής νοσηλευτικής, Μαριάνο Περόνι, οι νοσηλευτές, Ρικάρντο Αλμιρόν και Νταϊάνα Μαντρίντ και ο κλινικός ιατρός, Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια. Οι κατηγορούμενοι, αντιμετωπίζουν ποινές που κυμαίνονται από 8 έως 25 χρόνια φυλάκισης.

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ