ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαραντόνα: Ο Στιβ Χοτζ δεν πουλάει την φανέλα του Ντιέγκο ούτε για 2 εκατομμύρια λίρες

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα της Αργεντινής κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα της Αργεντινής κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 AP PHOTO

Τι απέγινε η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγο Μαραντόνα στον ιστορικό προημιτελικό με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986; Είναι στα χέρια του παλαίμαχου παίκτη των λιονταριών, Στιβ Χοτζ, που αποκαλύπτει πως δεν πρόκειται να την πουλήσει ποτέ.

Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 60 ετών από ανακοπή καρδιάς σόκαρε και βύθισε σε πένθος όλη την ποδοσφαιρική υφήλιο, με τον κορυφαίο κατά πολλούς παίκτη που έβγαλε ο βασιλιάς των σπορ να φεύγει από κοντά μας.

Δεν θα φύγουν πάντως ποτέ οι υπέροχες θύμησες που έχουμε από αυτόν και τα ανδραγαθήματά του στο χορτάρι, με μία από τις πιο συγκλονιστικές αναμνήσεις για τους περισσότερους να έχει να κάνει με το ματς του 1986 μεταξύ της Αργεντινής και της Αγγλίας.

Ήταν ο νοκ-άουτ προημιτελικός για το Μουντιάλ του Μεξικού, με την αλμπισελέστε να παίρνει την πρόκριση με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του "Πίμπε Ντ'Όρο". Στο πρώτο ξεγέλασε τους πάντες καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του για να νικήσει στον αέρα τον Σίλτον και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και στο δεύτερο πέρασε όλους σχεδόν τους αντιπάλους του μέχρι να χριστεί σκόρερ.

Είναι το ματς που δεν θα ξεχάσουν ούτε οι Άγγλοι, ούτε οι Αργεντινοί, ούτε οι ουδέτεροι ποδοσφαιρόφιλοι. Είναι το ματς που ο Μαραντόνα συστήθηκε σε όλους ως η απόλυτη ιδιοφυία έχοντας σκοράρει με το "χέρι του Θεού" και έχοντας πανηγυρίσει το ομορφότερο τέρμα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από εκείνο το ματς υπάρχει πάντως μία ιστορία που οι περισσότεροι την αγνούν και τα τελευταία 24ωρα αναδύθηκε μετά από χρόνια στην επιφάνεια και έχει να κάνει με τη φανέλα που φορούσε σε εκείνο το παιχνίδι ο Μαραντόνα και η οποία βρίσκεται σε... αγγλικά χέρια.

Για την ακρίβεια σε αυτά του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Στιβ Χοτζ, που ήταν βασικός μέλος των τριών λιονταριών σε εκείνη την αναμέτρηση (έπαιξε σε όλο το ματς ο τότε μέσος της Άστον Βίλα) και που φρόντισε στο φινάλε να ανταλλάξει τη φανέλα του με εκείνη του Ντιέγκο.

Τη συγκεκριμένη φανέλα την έχει στην κατοχή του εδώ και 34 χρόνια και σε συνέντευξή του στο "BBC" ξεκαθάρισε πως διάφορες αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πώλησης της φανέλας έναντι ποσού έως και 2 εκατομμυρίων λιρών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με αντίπαλο τον Τρέβορ Στίβεν κατά τη διάρκεια του Αργεντινή - Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με αντίπαλο τον Τρέβορ Στίβεν κατά τη διάρκεια του Αργεντινή - Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 AP PHOTO

"Έχω ρεπόρτερς να χτυπούν ασταμάτητα την πόρτα του σπιτιού μου για δύο ημέρες. Έχω το τηλέφωνο να χτυπάει από αγγλικούς και ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς και για να είμαι ειλικρινής αισθάνομαι λίγο άβολα με όλη αυτή την κατάσταση.

Δεν είναι ωραίο και θέλω να το ξεκαθαρίσω άμεσα. Έχω δει άρθρα στο διαδίκτυο και κυκλοφορεί η φήμη πως θέλω 1 με 2 εκατομμύρια λίρες για να πουλήσω τη φανέλα.

Το βρίσκω τελείως ασεβές προς το πρόσωπό μου και εντελώς λάθος. Δεν είναι προς πώληση η φανέλα. Δεν προσπαθώ να την πουλήσω.

Κάποια μέρα στο μέλλον, ουδείς μπορεί να πει. Αυτή τη στιγμή την έχω στην κατοχή μου εδώ και 34 χρόνια και δεν προσπάθησα ούτε μία φορά να την πουλήσω. Έχει απίστευτη συναισθηματική αξία για μένα", τόνισε με δηλώσεις του.

Σημειώνεται πως παρά το γεγονός πως δεν θέλει να αποχωριστεί τη φανέλα, ο Χοτζ δεν είχε πρόβλημα να εκτεθεί αυτό το σπάνιο ποδοσφαιρικό κειμήλιο, με τη φανέλα του Μαραντόνα από τον αγώνα της Αργεντινής με την Αγγλία να την έχει δανείσει από το 2003 στο Εθνικό Ποδοσφαιρικό Μουσείο που βρίσκεται στο Μάντσεστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ