ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μαραντόνα: Η φανέλα του από το Αργεντινή - Αγγλία βγαίνει σε δημοπρασία σε εξωπραγματική τιμή

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα της Αργεντινής σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Αγγλία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986 στο "Αζτέκα", Πόλη του Μεξικού | Κυριακή 22 Ιουνίου 1986
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα της Αργεντινής σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Αγγλία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986 στο "Αζτέκα", Πόλη του Μεξικού | Κυριακή 22 Ιουνίου 1986 © 1986 ASSOCIATED PRESS

Η φανέλα από το γνωστότερο παιχνίδι στην καριέρα του Ντιέγκο Μαραντόνα, τον προημιτελικό της Αργεντινής με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1986, βγαίνει σε δημοπρασία, με την τιμή της να φτάνει σε εξωπραγματικά επίπεδα.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή το 2020 όμως οι συμβολισμοί του παραμένουν αναλλοίωτη και κυρίως ανεκτίμητης αξίας, όπως επιβεβαιώνει ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's, ο οποίος ετοιμάζεται να δημοπρατήσει μία φανέλα του, την πιο διάσημη όλων των εποχών.

Ύστερα απ' το παιχνίδι της Αργεντινής όπου σημείωσε το περίφημο γκολ όπου πέρασε τη μισή εθνική Αγγλίας και το εξίσου περίφημο γκολ με το χέρι, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986, ο Μαραντόνα αντάλλαξε τη φανέλα του με τον Στιβ Χοτζ.

Ο διεθνής Άγγλος μέσος είχε στην κατοχή του αυτό το κειμήλιο για 18 χρόνια, μέχρι να το παραχωρήσει στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου στο Μάντσεστερ, όπου αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία εκθέματα. Πλέον, αποφάσισε να το πουλήσει μέσω του διεθνούς οίκου, σε μια δημοπρασία που θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου.

Η φανέλα του Ντιέγκο Μαραντίνα από τον αγώνα της Αργεντινής με την Αγγλία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986 στο "Αζτέκα" εκτείθεται στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου, Μάντσεστερ | Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
Η φανέλα του Ντιέγκο Μαραντίνα από τον αγώνα της Αργεντινής με την Αγγλία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986 στο "Αζτέκα" εκτείθεται στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου, Μάντσεστερ | Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 © 2020 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS


"Ήταν μία από τις στιγμές στην ιστορία που ο αθλητισμός μπορεί να ξεπεράσει τα όρια ενός απλού αγώνα. Μπορεί να υπάρξει μεγάλη ζήτηση γι' αυτήν τη φανέλα. Μπορεί να καταλήξει σε ένα μουσείο, ένα σύλλογο, ένα συλλέκτη ή, ίσως, κάποιον που θέλει το καλύτερο απ' τον καλύτερο", δήλωσε ο αξιωματούχος του Sotheby's, Μπραν Βάχτερ.

Η τιμή πώλησης θα αρχίσει από τις 4.000.000 λίρες (περίπου 5.000.000 ευρώ) και εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τις 6.000.000 λίρες. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ, που ανήκει σε μια φανέλα του Μπέιμπ Ρουθ από το 1928-1930, εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του μπέιζμπολ, η οποία πωλήθηκε τον Ιούνιο του 2019 για 4.440.000 λίρες.

Οι φανέλες της εθνικής Αργεντινής σε εκείνον τον αγώνα δεν ήταν οι αυθεντικές που είχαν προμηθευτεί για τη διοργάνωση. Τα παράπονα των παικτών λόγω της ζέστης στην Πόλη του Μεξικού σε συνδυασμό με το βαμβάκι της εμφάνισης που ανέβαζε ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία οδήγησε έναν φροντιστή να προμηθευτεί από ένα μαγαζί στη χώρα πιο λεπτές φανέλες. Στη συνέχεια, έραψε τα σήματα της Αργεντινής πάνω τους και σιδέρωσε τους αριθμούς, φτιάχνοντας μια εμφάνιση που πλέον στοιχίζει εκατομμύρια.

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ VIRAL ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ