EURO 2020

Μαντσίνι: "Θέλω να πάρω τις χαρές που δεν γεύτηκα ως παίκτης"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πανηγυρίζει τη νίκη της Ιταλίας επί της Αυστρίας στη φάση των "16" του Euro 2020
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πανηγυρίζει τη νίκη της Ιταλίας επί της Αυστρίας στη φάση των "16" του Euro 2020 @ 2021 LAURENCE GRIFFITHS/POOL PHOTO VIA AP

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι χαρακτήρισε τον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Αγγλία ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του ενώ εξέφρασε την ευχή να μπορεί να ακούει τις φωνές των Ιταλών φιλάθλων μετά το φινάλε του ματς.

Η εθνική Ιταλίας έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 53 χρόνια καθώς είναι στον τελικό του Euro 2020 απέναντι στην Αγγλία και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν θέλει με τίποτα να την αφήσει να φύγει, όπως κατέστησε σαφές το βράδυ του Σαββάτου (10/7) στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μουτ. Έχω παίξει σε μία εκπληκτική εθνική Ιταλίας Κ21 και σε μία φανταστική εθνική ανδρών, όμως δεν μπορέσαμε να πάρουμε ούτε το Euro K21 (σ.σ. ήττα στον τελικό από την Ισπανία το 1986) ούτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 που έγινε σπίτι μας αν και είχαμε την καλύτερη ομάδα.

Ελπίζω να μπορέσω να πάρω εκείνες τις χαρές που δεν είχα ως παίκτης, αν και είχα αγωνιστεί σε πολύ δυνατές ομάδες", τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της σκουάντρα ατζούρα, ο οποίος ανέφερε τα εξής για την Αγγλία:

"Είναι πολύ δυνατή, ακόμα και στον πάγκο έχει πολλά όπλα, αλλά δυνατοί είμαστε και εμείς. Ο Στέρλινγκ είναι ένας παίκτης που έχει ωριμάσει πάρα πολύ και είναι πολύ γρήγορος, θα πρέπει να το προσέξουμε πολύ.

Υπάρχει όμως και ο Κέιν και οποιοσδήποτε παίξει στη δεξιά πτέρυγα. Είναι όλοι τους γρήγοροι και προικισμένοι τεχνικά φορ".

Ερωτηθείς για το πώς φαντάζεται τον κυριακάτικο τελικό του "Γουέμπλεϊ, είπε μεταξύ άλλων: "Η Αγγλία ήταν πάντα άτυχη σε μεγάλα ραντεβού Euro και Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο ματς σε ένα γεμάτο στάδιο.

Εμείς θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Κατά τη διάρκεια του τελικού θα είναι δύσκολο να ακούσουμε τις φωνές των φιλάθλων μας (σ.σ. θα είναι μειονότητα σε σύγκριση με τους Άγγλους στις εξέδρες) αλλά ελπίζουμε να τους ακούσουμε στο τέλος..."

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ