ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μαντσίνι: "Θέλω να κερδίσω το Μουντιάλ, δεν υπάρχει χώρος για πειραματισμούς"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σε αγώνα της εθνικής Ιταλίας απέναντι στην Βουλγαρία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 | 2 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σε αγώνα της εθνικής Ιταλίας απέναντι στην Βουλγαρία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 | 2 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι εξήγησε τους λόγους που έκοψε τον Μπαλοτέλι από την 33μελή αποστολή της Ιταλίας για τα μπαράζ του Μουντιάλ, τονίζοντας πως θα στηριχτεί στους παίκτες που κέρδισαν το Euro έχοντας ως στόχο την κορυφή στα γήπεδα του Κατάρ.

Η εθνική Ιταλίας έκανε υπερήφανους δεκάδες εκατομμύρια οπαδούς της το καλοκαίρι του 2021 με την κατάκτηση του Euro, ωστόσο τώρα καλείται να ξεφύγει από μία άβολη στιγμή που έχει βρεθεί και που την έχει φέρει να κυνηγάει την παρουσία της στο προσεχές Μουντιάλ μέσα από αγώνες μπαράζ.

Πρώτος αντίπαλος για την σκουάντρα ατζούρα θα είναι η Βόρεια Μακεδονία την ερχόμενη Πέμπτη (24/3) στο Ρέντσο Μπαρμπέρα του Παλέρμο ενώ σε περίπτωση νίκης θα ακολουθήσει ο τελικός της 29ης Μαρτίου με τη νικήτρια στο ζευγάρι Τουρκία - Πορτογαλία για ένα εισιτήριο για τα γήπεδα του Κατάρ.

"Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε και πήρα μαζί μου στην τελική αποστολή τους παίκτες που θεωρώ ότι θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν περισσότερο", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (21/3) στο Κοβερτσάνο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, για να αναφερθεί και στο "κόψιμο" της τελευταίας στιγμής για τον Μπαλοτέλι, αν και ήταν στην προεπιλογή.

"Δεν έχουμε χώρο για να δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Επέλεξα τον Ζοάο Πέδρο αντί του Μπαλοτέλι γιατί μπορεί να παίξει επίσης και ως δεύτερος επιθετικός ή και στα πλάγια.

Η βάση μας είναι οι παίκτες που κατέκτησαν το Euro, πλην του Μπερναρντέσκι που δεν είναι στα καλύτερά του και μερικών ακόμα παικτών αφού δεν μπορώ να καλέσω 40 ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να προσέξουμε την Βόρεια Μακεδονία, δεν θα είναι απλή υπόθεση το ματς".

Και κατέληξε ο "Μάντσιο" αναφερόμενος στο στόχο της Ιταλίας: "Θέλουμε να βρεθούμε αρχικά στα τελικά του Μουντιάλ. Υπάρχουν δύο σενάρια, αλλά το Plan B το σκέφτεστε εσείς οι δημοσιογράφοι. Εγώ έχω μόνο το θετικό σενάριο στο μυαλό μου επειδή έχουμε γερές βάσεις ως ομάδα.

Ο απώτερος στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει πρώτα να πάρουμε τις νίκες στα δύο ματς που έρχονται. Είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμάσουμε το ματς με την Βόρεια Μακεδονία αλλά είμαι ήρεμος.

Έχω άξιους παίκτες και επαγγελματίες που από το τίποτα έφτασαν στην κατάκτηση του Euro, όταν ουδείς πίστευε σε εκείνους. Πραγματικά ουδείς".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ