ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μαντσίνι: "Ο στόχος είναι να πάρουμε το Μουντιάλ του 2026"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Βέλγιο για το Nations League | 10 Οκτωβρίου 2021
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Βέλγιο για το Nations League | 10 Οκτωβρίου 2021 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι άφησε ήδη πίσω του την είσοδο της εθνικής Ιταλίας στο Final-4 του Nations League και έθεσε τον επόμενο στόχο για τους ατζούρι, τονίζοντας πως αυτός είναι η κατάκτηση της παγκόσμιας κορυφής το 2026.

Η Εθνική Ιταλίας δεν θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ αν και πρωταθλήτρια Ευρώπης και το γεγονός αυτό έχει πικράνει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, κάτι που δεν δίστασε να το ομολογήσει μετά από την εκτός έδρας νίκη επί της Ουγγαρίας και την πρόκριση της σκουάντρα ατζούρα στο Final-4 του Nations League.

Παρόλα αυτά, η καλή πορεία της ομάδας του σε αυτή τη διοργάνωση ανέβασε το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των παικτών του, με τον Ιταλό εκλέκτορα να ξεκαθαρίζει πως στόχος μέσα στην ερχόμενη τετραετία είναι η κατάκτηση του επόμενου Μουντιάλ, που θα φιλοξενηθεί το 2026 σε αμερικανικό έδαφος.

"Αξίζαμε την κατάκτηση αυτού του στόχου, νικήσαμε την Αγγλία που έχει δυνατότητες να πάρει το Μουντιάλ στο Κατάρ. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα σε μία περίπλοκη περίοδο από πλευράς φόρμας.

Θα πρέπει να περιμένουμε άλλα τέσσερα χρόνια αλλά ο στόχος είναι να πάμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και να πάρουμε το Μουντιάλ", τόνισε ο Μαντσίνι κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού φόρουμ που έλαβε χώρα στην Ρώμη, για να προσθέσει:

"Όλοι ήταν καλοί μαζί μου και αυτό με έπεισε να παραμείνω στην τεχνική ηγεσία μετά από την αποτυχία μας να πάμε στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Επιπλέον, το να κατακτήσεις κάτι με την εθνική ομάδα της χώρας σου, και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι το πιο ωραίο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον σε αυτή τη δουλειά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ