ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μαντσίνι: "Ήταν σωστό που χτύπησε το πέναλτι ο Ζορζίνιο"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας στο ματς με την Ελβετία για τα προκριματικά του Μουντιάλ | 12 Νοεμβρίου 2021
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας στο ματς με την Ελβετία για τα προκριματικά του Μουντιάλ | 12 Νοεμβρίου 2021 @2021 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κάλυψε απόλυτα τον Ζορζίνιο για το άστοχο πέναλτι που είχε στο φινάλε του αγώνα με την Ελβετία ενώ τόνισε πως η Ιταλία εξακολουθεί να έχει αβαντάζ έναντι της αντιπάλου της για απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Η Ιταλία δεν μπόρεσε να λυγίσει την αντίσταση της Ελβετίας μένοντας στο 1-1 στο Ολίμπικο της Ρώμης και έτσι οδηγούμαστε σε ένα σκηνικό θρίλερ στον 3ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν τώρα στην πρώτη θέση με 15 πόντους, με την σκουάντρα ατζούρα να έχει +2 στη διαφορά τερμάτων έναντι των Ελβετών αλλά να αγωνίζεται εκτός έδρας στο φινάλε των προκριματικών κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία την ώρα που η αντίπαλός της θα υποδεχτεί εντός έδρας την Βουλγαρία.

"Ακόμα έχουμε το πλεονέκτημα" έσπευσε να δηλώσει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα στην Ρώμη, με τον προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης να απλώνει ασπίδα προστασίας γύρω από τον Ζορζίνιο για το χαμένο πέναλτι που είχε στο 90ο λεπτό όπου θα μπορούσε να δώσει απευθείας την πρόκριση στην ομάδα του.

"Αστοχήσαμε σε ένα πέναλτι στο εκτός έδρας ματς με τους Ελβετούς και αστοχήσαμε και στο εντός έδρας, αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν.

Είναι σωστό που χτύπησε το πέναλτι ο Ζορζίνιο, εάν αισθανόταν καλά. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο και το γκολ που δεχτήκαμε νωρίς μάς επηρέασε, στο δεύτερο ημίχρονο αξίζαμε πάντως το δεύτερο γκολ".

Και κατέληξε ο "Μάντσιο" λέγοντας για το ματς αλλά και αυτό που θα ακολουθήσει για την ομάδα του την ερχόμενη Δευτέρα (15/11) στην Βόρεια Ιρλανδία:

"Θα κάνουμε ένα ωραίο παιχνίδι και ελπίζουμε να έρθουν τα γκολ που δεν ήρθαν απόψε. Κόντρα στην Ελβετία, πέρα από το χαμένο πέναλτι, μας έλειψε το δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο που παίξαμε καλά, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο όπου αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες και υποφέραμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ