ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μαντσίνι: "Η κλήση του Μπαλοτέλι δεν είναι ένδειξη απελπισίας"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σε αγώνα της εθνικής Ιταλίας απέναντι στην Βουλγαρία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 | 2 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σε αγώνα της εθνικής Ιταλίας απέναντι στην Βουλγαρία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 | 2 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι υπεραμύνθηκε της απόφασής του να καλέσει τον Μπαλοτέλι για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και τόνισε πως θα έχει την ευκαιρία μέσα σε τρεις ημέρες να τεστάρει τους Ιταλούς διεθνείς του ενόψει των play offs του Μουντιάλ.

Ο δρόμος της Ιταλίας για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ περνάει μέσα από αγώνες μπαράζ τον ερχόμενο Μάρτιο, με την Βόρεια Μακεδονία να είναι το πρώτο εμπόδιο και σε περίπτωση πρόκρισης να την περιμένει ο τελικός με τη νικήτρια του Πορτογαλία - Τουρκία.

Ενόψει αυτών των μεγάλων αγωνιστικών προκλήσεων, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κάλεσε 35 παίκτες στην αποστολή που θα έχει μαζί του από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή στο Κοβερτσάνο, με τον προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης να έχει ως στόχο να δει την κατάσταση των ποδοσφαιριστών τους οποίους έχει στο μυαλό του για τη συνέχεια.

"Έχουμε κάποιες προπονήσεις αυτές τις ημέρες και ένα διπλο το πρωί της Παρασκευής. Θα δουλέψουμε πάνω σε κάποια ζητήματα τακτικής αφού δύο ημέρες δεν είναι πολλές για να δουλέψουμε. Ίσως όμως είναι ευκαιρία να αξιολογήσουμε παίκτες που δεν είχαμε μαζί μας εδώ και καιρό, όπως τον Μπαλοτέλι και άλλους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι πόρτες της εθνικής ομάδας είναι πάντα ανοιχτές για όλους και αν υπάρχουν παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν, τότε είμαστε χαρούμενοι", δήλωσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Τετάρτη (26/1), για να κάνει πάντως ειδική αναφορά στην περίπτωση του Μάριο Μπαλοτέλι.

Και αυτό γιατί υπήρχαν δημοσιεύματα που χαρακτήριζαν την επιστροφή του Super Mario στην σκουάντρα ατζούρα μετά από τρία χρόνια, ως ένδειξη απόγνωσης από πλευράς Μαντσίνι, από τη στιγμή που ο Μπελότι είναι τραυματίας και ο Ιμόμπιλε της εθνικής Ιταλίας δεν είναι ο δεινός μπόμπερ που βλέπουν όλοι στην Λάτσιο.

"Εάν είχαμε απελπισία πριν από το Euro, τότε αυτό δούλεψε για εμάς... Ίσως δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας όταν νιώθουμε λίγη απελπισία, αλλά λέγοντας αυτό, δεν νομίζω πως αυτή είναι κατάσταση απελπισίας για εμάς.

Ο Μπαλοτέλι ήταν πάντα ένας παίκτης με σπουδαία τεχνική, αυτό που έχουμε να δούμε είναι η φυσική του κατάσταση. Χάσαμε λίγο τα ίχνη του πρόσφατα, οπότε το να τον δούμε για μερικές ημέρες είναι κάτι που θα μας βοηθήσει.

Είμαστε περίεργοι να δούμε αν θα ανταποκριθεί και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι μέσω της προπόνησης. Δεν χρειάζεται να μας υποσχεθεί κάτι, όπως και εμείς δεν του δίνουμε κάποια υπόσχεση.

Νομίζω πως είναι ευτυχισμένος που είναι εδώ και θα τον αξιολογήσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και τους άλλους, αυτό είναι όλο", δήλωσε μεταξύ άλλων ο "Μάντσιο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ