EURO 2020

Μαντσίνι: "Αυτή η Ιταλία θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πανηγυρίζει τη νίκη της Ιταλίας επί της Αυστρίας στη φάση των "16" του Euro 2020
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πανηγυρίζει τη νίκη της Ιταλίας επί της Αυστρίας στη φάση των "16" του Euro 2020 @ 2021 LAURENCE GRIFFITHS/POOL PHOTO VIA AP

Την ευαρέσκειά του για το γεγονός πως η Ιταλία κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης μέσω του Euro 2020 εξέφρασε σε γερμανική ιστοσελίδα ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, τονίζοντας πως η ομάδα του μπορεί να συγκριθεί με την πρωταθλήτρια κόσμου του 2006.

Έχουν περάσει σχεδόν 10 ημέρες από την κατάκτηση του ποδοσφαιρικού Έβερεστ από την Ιταλία μέσω της κατάκτησης του Euro 2020, παρόλα αυτά η σκουάντρα ατζούρα παραμένει στην επικαιρότητα και στο προσκήνιο, με μίντια από όλο τον κόσμο να εξακολουθούν να κυνηγούν τους πρωταγωνιστές της ώστε να ακούσουν τη δική τους εκδοχή για όσα έγιναν στο τουρνουά.

Φυσικά, το άτομο που έχει συγκεντρώσει -και δικαιολογημένα- τα περισσότερα βλέμματα είναι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τον αρχιτέκτονα της σπουδαίας αυτής ομάδας που χτίζεται μεδοθικά και οργανωμένα εδώ και μία τριετία να δηλώνει υπερήφανος για το επίτευγμά της μέσω συνέντευξής του στην "Sport1.de".

"Αισθάνομαι πολύ όμορφα ως πρωταθλητής Ευρώπης. Είναι μία πραγματικά όμορφη αίσθηση και είμαι απόλυτα ευτυχισμένος, ειδικότερα για όλους τους Ιταλούς στην πατρίδα και στον κόσμο.

Πήρε το αίμα του πίσω για την ήττα του 1992

Είμαστε όλοι χαρούμενοι επειδή πετύχαμε κάτι το εξωπραγματικό. Αυτή η Ιταλία θα παραμείνει στα βιβλία της ιστορίας", τόνισε στην γερμανική ιστοσελίδα ο έμπειρος προπονητής, για να συμπληρώσει πως "ο χαμένος τελικός του 1992 με την Σαμπντόρια στο Γουέμπλεϊ (σ.σ. ήττα με 1-0- από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών) είναι κάτι που θυμάμαι καλά αλλά τώρα οι πληγές έχουν αρχίσει να γιατρεύονται".

Και συνέχισε ο "Μάντσιο" λέγοντας: "Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν συγκρίσεις μεταξύ της Ιταλίας του Λίπι το 2006 και αυτής επειδή χρειάζεται να κάνεις σπουδαία πράγματα για να κερδίσεις τίτλους και αυτά τα παιδιά το πέτυχαν.

Γιορτάσαμε, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα, σαν να ήμασταν σε ταινία. Δεν είχαμε προετοιμάσει κάτι. Μας υποδέχτηκε πάρα πολύς κόσμος στους δρόμους της Ρώμης και ήταν όλα πολύ όμορφα.

Αυτή η χαρά αξίζει στους παίκτες μου και είχαν δίκιο που ήθελαν να την ζήσουν. Τώρα είναι όλοι πρωταθλητές Ευρώπης και αξίζουν να απολαύσουν τις διακοπές τους".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ