ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-0: Ο Σίλβα την έστειλε στον τελικό του FA Cup για 13η φορά

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Τσέλσι για τα ημιτελικά του FA Cup 2023-2024 στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Τσέλσι για τα ημιτελικά του FA Cup 2023-2024 στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Σάββατο 20 Απριλίου 2024 © 2024/IAN WALTON/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι άφησε πίσω τον αποκλεισμό στο Champions League και υπέταξε την Τσέλσι χάρη σε γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα στο τέλος, περνώντας στον τελικό του FA Cup.

Η Μάντσεστερ Σίτι συνήλθε από τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Champions League κι έστρεψε το βλέμμα της στους εγχώριους τίτλους, αρχής γενομένης από το FA Cup. Με το 1-0 κόντρα στην Τσέλσι προκρίθηκε στον τελικό για 13η φορά στην ιστορία της, ψάχνοντας την 8η κατάκτηση.

Οι "πολίτες" παρατάχθηκαν χωρίς τον Έρλινγκ Χάλαντ, αλλά με αρκετά βασικά όπλα και πήραν τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς, δίχως να καταφέρουν να κάνουν τη διαφορά. Οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο εξουδετέρωσαν αναίμακτα τους περισσότερους κινδύνους και μάλιστα είχαν αρκετές ευκαιρίες για να χτυπήσουν στην κόντρα.

Ο Νικολάς Τζάκσον που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης των "μπλε" βρέθηκε σε κακή μέρα και καμία από τις φορές που έφυγε στην κόντρα σε τετ α τετ με τον Στέφαν Ορτέγκα δεν κατάφερε να απειλήσει. Κάποιες φορές δε απέτυχε να κάνει τελική. Παρ' όλα αυτά, οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να έχουν μια πιο καθαρή ευκαιρία αν ο διαιτητής καταλόγιζε πέναλτι σε εκτέλεση φάουλ του Κόουλ Πάλμερ που κατέληξε στο χέρι του Τζακ Γκρίλις ο οποιός βρισκόταν στο τείχος.

Όταν ο τελευταίος αποχώρησε τραυματίας στο 2ο μέρος και τη θέση του πήρε ο Τζέρεμι Ντόκου, η Σίτι αναστάτωσε ακόμη περισσότερο την άμυνα της Τσέλσι, μέχρι το 84ο λεπτό και το γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα, που εν μέρει εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι κόντρα στη Ρεάλ.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς (46' Ντίας), Ακάντζι, Άκε, Σίλβα, Ρόδρι, Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (65' Ντόκου), Άλβαρες (88' Μπομπ)
  • ΤΣΕΛΣΙ: Πέτροβιτς, Γκουστό (79' Ντισασί), Τσάλομπα, Σίλβα, Κουκουρέγια (88' Τσίλγουελ), Καϊσέδο, Φερνάντες (88' Στέρλινγκ), Γκάλαχερ, Πάλμερ, Μαντουέκε (79' Μούντρικ), Τζάκσον

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

  • Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-0 (84' Σίλβα)
  • 21/04 17:30 Κόβεντρι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το πρόγραμμα του τελικού (Γουέμπλεϊ)

  • 25/05 Μάντσεστερ Σίτι - Κόβεντρι ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ