PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 2-3: Ο εκδικητής Κέιν ξέρανε την Σίτι και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα

Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ της Τότεναμ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι σε ματς της Premier League | 19 Φεβρουαρίου 2022
Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ της Τότεναμ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι σε ματς της Premier League | 19 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Με ηγέτη έναν συγκλονιστικό Χάρι Κέιν που σκόραρε δις πετυχαίνοντας μάλιστα το νικητήριο γκολ στο 90+5', η Τότεναμ έριξε στο καναβάτσο με 3-2 την Μάντσεστερ Σίτι στο Έτιχαντ και έβαλε ξανά φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου της Premier League ξαναρχίζει! Η Τότεναμ επικράτησε 3-2 της Σίτι το βράδυ του Σαββάτου στο Έτιχαντ στο μεγάλο ματς της 26ης αγωνιστικής και έβαλε ξανά στο κόλπο για την κούπα την Λίβερπουλ, με τη διαφορά πλέον των κόκκινων του Λίβερπουλ από τους γαλάζιους του Μάντσεστερ να είναι στους 6 πόντους έχοντας και ματς λιγότερο οι παίκτες του Κλοπ.

Μπροστάρης σε αυτή την απίστευτη νίκη των σπιρουνιών στο Μάντσεστερ (έκαναν νταμπλ επιτυχιών απέναντι στους πολίτες φέτος αφού είχαν επιβληθεί 1-0 στην πρεμιέρα, στο Λονδίνο) ήταν ο Χάρι Κέιν, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην καταφέρνει το περασμένο καλοκαίρι να κάνει το κόλπο γκρόσο αποκτώντας τον -παρά τα 150 εκατομμύρια ευρώ που έφτασε να προσφέρει η ομάδα του- και να... τιμωρείται.

Ο κάπτεν της εθνικής Αγγλίας πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, σε ένα ματς που σήμαινε πολλά για αυτόν, για να βρει δίχτυα για πρώτη φορά απέναντι σε ομάδα του Γκουαρδιόλα και να χαρίσει μία τεράστια νίκη στους Λονδρέζους με το γκολ του στο 90+5', στην προσπάθεια που κάνουν για έξοδο στο Champios League μέσω της 4ης θέσης.

Το εντυπωσιακό είναι πως η Τότεναμ γεύτηκε τη χαρά της νίκης μετά από τρεις σερί ήττες (οι δύο τελευταίες εντός έδρας από Σαουθάμπτον και Γουλβς), με την Σίτι στον αντίποδα να γνωρίζει μόλις την 2η ήττα της (η πρώτη ήταν από την Κρίσταλ Πάλας) εντός έδρας σε σύνολο 13 αγώνων (10 νίκες και 1 ισοπαλία τα άλλα αποτελέσματα για την πρωτοπόρο).

Το ματς

Η αναμέτρηση στο Μάντσεστερ πήρε φωτιά από τα πρώτα λεπτά και για αυτό φρόντισε η Τότεναμ που χτύπησε στην κόντρα τους πρωταθλητές στο 4', με τον Σον να βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και την κατάλληλη στιγμή να τροφοδοτεί τον Κουλουσέβσκι, που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία.

Ακολούθως, η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δοκάρι στο 20' με τον Γκιουντογκάν για να χρειαστεί ωστόσο ένα λάθος του Λορίς, που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από σέντρα του Στέρλινγκ από τα αριστερά, για να γίνει το 1-1 με σουτ του Γκιουντογκάν που καιροφυλακτούσε (έφτασε τα 5 γκολ σε 9 ματς κόντρα στην Τότεναμ)

Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με το δεύτερο μέρος να βρίσκει την Σίτι να έχει την κατοχή και να πιέζει στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά την Τότεναμ να είναι πολύ πιο αποτελεσματική και ουσιαστική και να βρίσκει δίχτυα με τον διακαή πόθο της Σίτι τα τελευταία χρόνια, Χάρι Κέιν.

Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε κυκλοφόρησαν γρήγορα τη μπάλα και αυτή έφτασε στον Σον από τα αριστερά που έβγαλε σέντρα συστημένη για το κεφάλι του Κέιν, με τον κάπτεν της εθνικής Αγγλίας να εκτελεί τον Έντερσον με σουτ στην κίνηση και να γράφει το 2-1 για τα σπιρούνια με το πρώτο γκολ στην καριέρα του απέναντι σε ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Λίγα λεπτά αργότερα οι Λονδρέζοι άγγιξαν το 1-3 με τον Κέιν που νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Έντερσον, ενώ στη συνέχεια βρήκε ξανά δίχτυα όμως η χαρά του δεν κράτησε πολύ, με το VAR να παρεμβαίνει και να μη μετράει το γκολ αφού ήταν σε θέση οφσάιντ στο χτίσιμο της φάσης ο Κουλουσέβσκι.

Εκείνη η φάση κράτησε "ζωντανή" την Σίτι και έδωσε δύναμη στους παίκτες του Γκουαρδιόλα να πιέσουν για να σώσουν μερικώς την παρτίδα (κορυφαία στιγμή τους στο δεύτερο μέρος ήταν το φαλτσαριστό σουτ του Γκιουντογκάν στο 66' όπου ο Λορίς απογειώθηκε στην αριστερή γωνία του για να κάνει την απόκρουση του αγώνα) κάτι που φάνηκε να πετυχαίνουν λίγο πριν το φινάλε.

Τότε που ένα απλωμένο χέρι του Ρομέρο στη μεγάλη περιοχή της Τότεναμ έστειλε το διαιτητή στο μόνιτορ, με αποτέλεσμα να δείξει τη βούλα και τον Μαχρέζ να κάνει το 2-2 με ένα ασύλληπτο χτύπημα που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Λορίς

Εκεί όμως που κάποιοι πίστευαν πως θα μιλούσε η καρδιά του πρωταθλητή και θα γινόταν η ανατροπή, μίλησε η τεράστια κλάση του Κέιν και το μέταλλο που αρχίζει να δίνει στην ομάδα του ο Κόντε, με τον Κουλουσέβσκι να βγάζει σέντρα λουκούμι από τα δεξιά στο 90+5' και τον Κέιν να βάζει στα δίχτυα όλη την Σίτι, για να σκοράρει με τρομερή κεφαλιά και να υπογράψει την τεράστια νίκη της Τότεναμ με 3-2 στο άντρο των πρωταθλητών.

Μάλιστα, η ομάδα του Βορείου Λονδίνου έγινε μόλις η τέταρτη που πανηγυρίζει νταμπλ νικών στην Premier League την ίδια σεζόν απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά από τις Τσέλσι (2016-17), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2019-20) και Γουλβς (2019-20).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Στέρλινγκ (68' Μαχρέζ)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον (83' Ντόχερτι), Μπεντανκούρ, Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν (94' Σάντσες), Κουλουσέβσκι, Κέιν, Σον (80' Μόουρα)

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ