ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0: Στον τελικό του FA Cup με τη σφραγίδα του μαγικού Μαχρέζ

Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0: Στον τελικό του FA Cup με τη σφραγίδα του μαγικού Μαχρέζ
@2023 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης (και) απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τον Μαχρέζ να πετυχαίνει χατ-τρικ και να την οδηγεί σε ένα άνετο 3-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο "Γουέμπλεϊ" που της δίνει το εισιτήριο για τον τελικό του FA Cup.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι σε δαιμονιώδη φόρμα (11 νίκες - 1 ισοπαλία στα 12 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις) και από τη στιγμή που έκανε την Μπάγερν να εμφανίζεται λίγη μπροστά της, στην κόντρα των δύο ομάδων στα προημιτελικά του Champions League, ήταν σχεδόν σίγουρο πως το ματς με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2η στην βαθμολογία της Championship) θα ήταν κάτι σαν... παιχνιδάκι για αυτήν.

Όπως και ήταν. Οι "λεπίδες" είχαν κάνει ήδη την υπέρβασή τους με την παρουσία τους στο "Γουέμπλεϊ" για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπόρεσαν να αντέξουν για 40 λεπτά όμως κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Ριγιάντ Μαχρέζ.

Ο Αλγερινός διεθνής εξτρέμ άνοιξε το σκορ για τους πολίτες με εύστοχο πέναλτι στο 43ο λεπτό και στο δεύτερός "οργίασε", αφού στο 61' έγραψε το 2-0 με μία σόλο ενέργεια που έκλεψε τη μπάλα στη σέντρα και διέσχισε το μισό γήπεδο πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με θαυμάσιο πλασέ, ενώ στο 63' κούνησε το πλεκτό με εξαιρετικό σουτ εντός περιοχής έπειτα από ασίστ του Γκρίλις.

Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0: Στον τελικό του FA Cup με τη σφραγίδα του μαγικού Μαχρέζ
@2023 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Το 3-0 έμεινε μάλιστα μέχρι το φινάλε του αγώνα, με την Μάντσεστερ Σίτι να γίνεται η πρώτη ομάδα που φτάνει στον τελικό του FA Cup χωρίς να δεχτεί γκολ από την Έβερτον τη σεζόν 1965-66 και τον Μαχρέζ να γίνεται ο πρώτος που σκοράρει χατ-τρικ σε ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας στο "Γουέμπλεϊ" και ο πρώτος που σκοράρει συνολικά σε ημιτελικό μετά από τον Άλεξ Ντόουσον το 1958 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ).

Όσο για τον αντίπαλο της ομάδας του Γκουαρδιόλα, αυτή θα γίνει γνωστή το βράδυ της Κυριακής (23/4) όπου θα διεξαχθεί στο "Γουέμπλεϊ" και ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ Μπράιτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους πολίτες να έχουν κάθε λόγο να κάνουν όνειρα για τρεμπλ αφού βρίσκονται και στα ημιτελικά του Champions League και διεκδικούν την Premier League.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ, Ακάντζι, Λαπόρτ, Γκόμεζ, Γκιουντογκάν (75' Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα (81' Λιούις), Μαχρέζ, Άλβαρες, Γκρίλις (66' Πάλμερ), Χάλαντ (67' Φόντεν)
  • ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Φοδέρινχαμ, Αχμέντοτζιτς (76' Κουλιμπαλί), Ίγκαν, Ρόμπινσον, Μπάλντοκ (76' Μπογκλ), Μπέργκε (75' Μπάσαμ), Νόργουντ, Φλεκ (68' Σαρπ), Λόου, Τζέμπισον (58' Μακμπέρνι), Εντιαγέ

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

  • Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0 (43' πεν. 61' 66' Μαχρέζ)
  • 23/4 18:30 Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

* Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου (17:00) στο "Γουέμπλεϊ".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ