ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Σε δημοπρασία η φανέλα του Αγκουέρο από το ιστορικό ματς-τίτλου με την ΚΠΡ

Μάντσεστερ Σίτι: Σε δημοπρασία η φανέλα του Αγκουέρο από το ιστορικό ματς-τίτλου με την ΚΠΡ
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ LITTLE HERO ΣΤΟ YOUTUBE

Δέκα χρόνια μετά από το γκολ του κόντρα στην ΚΠΡ που χάρισε τον τίτλο της Premier League στην Μάντσεστερ Σίτι την τελευταία αγωνιστική, η φανέλα του Σέρχιο Αγκουέρο από εκείνο το ιστορικό ματς βγαίνει σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα θεωρείται πλέον μία πολύ μεγάλη δύναμη στο αγγλικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που διεκδικεί τίτλους στην Αγγλία και στην Ευρώπη, ωστόσο για να φτάσει εκεί που είναι τώρα έπρεπε να λάβει χώρα ένα ματς που άλλαξε το ρου της ιστορίας της.

Αυτό δεν είναι άλλο από το τελευταίο της σεζόν 2011-12, μέσα από το οποίο η ομάδα τότε του Ρομπέρτο Μαντσίνι μπόρεσε να σπάσει την κατάρα και να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο πρωταθλήτριας έπειτα από 44 χρόνια.

Ήταν με αντίπαλο την ΚΠΡ στο Έτιχαντ, με την Σίτι να χρειάζεται μόνο τη νίκη για να έπαιρνε το πρωτάθλημα στη διαφορά γκολ έναντι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το γκολ της ανατροπής, της λύτρωσης και της έκστασης να έρχεται στο 94ο λεπτό.

Δράστης ο -μετέπειτα πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου- Σέρχιο Αγκουέρο που έγραψε το τελικό 3-2 απέναντι στους Λονδρέζους, με εκείνη τη φανέλα του Αργεντινού, που εξακολουθεί να έχει σημάδια σαμπάνιας από τους εορτασμούς τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος της, να βγαίνει σε δημοπρασία.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η "Sun", με την αγγλική εφημερίδα να αναφέρει πως θα τεθεί σε πώληση μέσω δημοπρασίας στις 24-25 Μαΐου και πως οι ειδικοί στις δημοπρασίες εκτιμούν πως η τιμή της μπορεί να φτάσει και το 1 εκατομμύριο σε λίρες. Ποσό απίστευτα υψηλό που έχει πολύ μεγάλη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως όλα τα έσοδα από τη συγκεκριμένη δημοπρασία θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όσο για το ποια είναι η διαδρομή της ιστορικής φανέλας του Αγκουέρο μέσα σε αυτά τα τα 10 χρόνια; Ο παλαίμαχος πλέον φορ είχε δώσει τη φανέλα σε έναν φροντιστή της Μάντσεστερ Σίτι, που με τη σειρά του την είχε δώσει σε έναν από τους κορυφαίους συλλέκτες αναμνηστικών της χώρας.

Με τη σειρά του ο πολυεκατομμυριούχος συλλέκτης αποφάσισε να βγάλει τη φανέλα σε δημοπρασία, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν για φιλανθρωπικό σκοπό από τη στιγμή που εταιρία δημοπρασιών "Graham Budd Auctions" συμφώνησε να μη καρπωθεί το παραμικρό ποσό για τη μεσολάβηση που κάνει ώστε να βρεθεί αγοραστής της φανέλας.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ