CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ 4-3: Οι πολίτες πήραν τη νίκη στο ματς της χρονιάς και μαζί το μικρό προβάδισμα για τον τελικό

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Ρεάλ | 26 Απριλίου 2022
Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Ρεάλ | 26 Απριλίου 2022 @2022 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Σε ένα ματς διαφήμιση για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που θέλεις να βλέπεις και να ξαναβλέπεις, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 4-3 την Ρεάλ στο Έτιχαντ και απέκτησε αβαντάζ πρόκρισης στον τελικό του Champions League ενόψει της ρεβάνς στο Μπερναμπέου.

Ο πρώτος ημιτελικός του Champions League που έλαβε χώρα στο χορτάρι του Έτιχαντ το βράδυ της Τρίτης και έφερε απέναντι τις Μάντσεστερ Σίτι και Ρέαλ τα είχε όλα: γκολ, θέαμα, μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, σπουδαίους παίκτες, απίστευτο σασπένς και αμέτρητες συγκινήσεις.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, προηγήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό με 2-0, όμως παρά το γεγονός πως άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια του 90λεπτου απέκτησε προβάδισμα δύο γκολ, δεν θα πάει με μεγάλο μαξιλάρι ασφαλείας στην Μαδρίτη.

Και αυτό γιατί οι Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους τράβηξαν για άλλη μία φορά από το χέρι την Ρεάλ πετυχαίνοντας τα τρία γκολ της (2 ο Γάλλος, 1 ο Βραζιλιάνος) για να διαμορφωθεί έτσι το 4-3 μετά από ένα ονειρεμένο παιχνίδι και να δημιουργεί προσδοκίες για τους φίλους και των δύο ομάδων ενόψει της δεύτερης γιγαντομαχίας στην Μαδρίτη.

Το ματς

Την τέλεια εκκίνηση στον ημιτελικό έκανε η Μάντσεστερ Σίτι αφού 93 δευτερόλεπτα μετά από την σέντρα βρήκε δίχτυα. Ο Μαχρέζ ελίχτηκε εξαιρετικά από τα δεξιά και έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ρεάλ, με τον Ντε Μπρόινε να κινείται κάθετα και να παίρνει θαυμάσια την κεφαλιά, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κουρτουά παρά την προσπάθεια του Καρβαχάλ να τον σταματήσει (1-0).

Η ψυχολογία των παικτών του Γκουαρδιόλα ανέβηκε και πήραν με το καλημέρα τα ηνία, για να έρθει στο 11ο λεπτό και δεύτερο γκολ στη δεύτερη μεγάλη τους ευκαιρία. Ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αλάμπα απέτυχε να καθαρίσει τη φάση και ο Ζεσούς τον απέφυγε σαν να μην... υπήρχε, για να εκτελέσει με ψύχραιμο πλασέ τον Κουρτουά μέσα σε αποθέωση (2-0).

Η συνέχεια βρήκε την Σίτι να κυριαρχεί στο χορτάρι, έχοντας φέρει το ματς στα μέτρα της και επιβάλλοντας απόλυτα τον καταιγιστικό ρυθμό της, την ώρα που η Ρεάλ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει και αδυνατούσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην αμυντική λειτουργία της.

Μέχρι να συμπληρωθεί μάλιστα το πρώτο ημίωρο, οι μερένγκες γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια, με τον Ντε Μπρόινε να είναι αφιονισμένος και την Σίτι να αγγίζει και τρίτο γκολ. Δεν τα κατάφερε όμως, με τον Μαχρέζ να αστοχεί στο 26' στο σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή εξοργίζοντας τον Πεπ Γκουαρδιόλα (επειδή δεν έδωσε στον Φόντεν) και τον Ντε Μπρόινε να βγάζει υπέροχη πάσα στον Φόντεν στο 29' αλλά το διαγώνιο σουτ του Άγγλου να φεύγει άουτ.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 30ο λεπτό για να έχει η Ρεάλ την πρώτη καλή ευκαιρία της στον ημιτελικό, ωστόσο η κεφαλιά του Αλάμπα που έφυγε άουτ (από σέντρα του Μπενζεμά) φαίνεται πως "ξύπνησε" την ομάδα του Αντσελότι, για να βρει και γκολ τρία αργότερα με τον φύλακα-άγγελό της.

Ο Μόντριτς με τάκλιν αυτοθυσίας κέρδισε τη μπάλα, ο Μεντί έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπενζεμά με σουτ στην κίνηση με το αριστερό νίκησε τον Έντερσον, για να μειώσει σε 2-1 με το γκολ Νο 40 τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις με τους μερένγκες και 13ο στο Champions League (πρώτος σκόρερ).

Στο 35ο λεπτό η Ρεάλ απείλησε και με ισοφάριση, με το σουτ του Ροντρίγκο να αναγκάζει τον Έντερσον να αποκρούσει σε κόρνερ με γροθιές, για να ακολουθήσει ένα δεκάλεπτο που η Σίτι ξαναπήρε τον έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια καθαρή ευκαιρία, με το 2-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών σε ένα καθόλα συναρπαστικό πρώτο μέρος.

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο η Σίτι μπήκε με το πόδι στο γκάζι και στο 48ο λεπτό είχε τεράστια διπλή ευκαιρία για το 3-1, όμως πρώτα ο Μαχρέζ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι με πλασέ και στη συνέχεια ο Φόντεν έκανε το πλασέ που σταμάτησε στο πόδι του Καρβαχάλ.

Η φάση αυτή ήταν προειδοποίηση από τους γηπεδούχους και στο 53' βρήκαν το τρίτο γκολ, με τον Φερναντίνιο να βγάζει σέντρα λουκούμι από τα δεξιά και τον Φόντεν να ακολουθεί τρέιλερ τη φάση για να εκτελέσει με κεφαλιά τον Κουρτουά (3-1).

Το εντυπωσιακό πάντως είναι το προβάδισμα των δύο γκολ δεν το χάρηκε για πολύ αφού στο 55' ο Βινίσιους έκανε φανταστική ενέργεια αδειάζοντας με ντρίμπλα τον Φερναντίνιο, για να διασχίσει το μισό γήπεδο και να νικήσει με πλασέ τον Έντερσον (3-2).

Παρά την ψυχρολουσία από το γκολ του Βινίσιους, η Σίτι ξαναπήρε τα ηνία και αφού έχασε στο 68' μεγάλη ευκαιρία με τον Λαπόρτ, στο 74' βρήκε το πολυπόθητο τέταρτο γκολ, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή (με τον διαιτητή να έχει δώσει πλεονέκτημα σε φάουλ πάνω στον Ζιντσένκο) και με ένα ασύλληπτο σουτ να αφήνει άγαλμα τον Κουρτουά για το 4-2.

Ούτε όμως και αυτή τη φορά μπόρεσε η πρωταθλήτρια Αγγλίας να κρατήσει αυτή τη διαφορά δύο γκολ αφού προδώθηκε από τους αμυντικούς της, με τον Λαπόρτ να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι στη μεγάλη περιοχή και τον Μπενζεμά να στήνει τη μπάλα στην άσπρη βούλα για να νικήσει με εκτέλεση αλά Πανένκα τον Έντερσον και να μειώσει σε 4-3 με το 41ο φετινό του γκολ.

Το έβδομο γκολ στη ματσάρα του Έτιχαντ ήταν και το τελευταίο της βραδιάς, με την Σίτι να είναι καλύτερη στα τελευταία λεπτά και να απειλεί περισσότερο με ένα ακόμα γκολ, αλλά αυτό να μην έρχεται και έτσι να αναμένεται μία καυτή ρεβάνς την ερχόμενη Τετάρτη στο Μπερναμπέου, με την Σίτι να έχει αβαντάζ αλλά την Ρεάλ να είναι ικανή για την ανατροπή.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (36' Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Ζεσούς (83' Στέρλινγκ), Φόντεν

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα (46' Νάτσο), Μεντί, Μόντριτς (79' Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (70' Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (88' Ασένσιο)

Οι πρώτοι ημιτελικοί του Champions League

Οι δεύτεροι ημιτελικοί του Champions League

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ