ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Πιθανό να υποβιβαστεί στην πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας αν αποβληθεί από την Premier League

Ο Έρλινγκ Χάλαντ απογοητευμένος
Ο Έρλινγκ Χάλαντ απογοητευμένος @ 2023 KIN CHEUNG / AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει με αποβολή από την Premier League λόγω των οικονομικών παραβιάσεων από το 2009, ωστόσο αν τελικά επιβληθεί η έσχατη ποινή, δεν έχει εγγυημένη θέση στις κατηγορίες του EFL.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στο σκαμνί για δεκάδες οικονομικές παραβάσεις από το 2009 έως και την τρέχουσα σεζόν μετά από τετραετή έρευνα της Premier League.

Μια από τις ποινές με τις οποίες κινδυνεύουν οι πολίτες είναι της αποβολής από την πρώτη κατηγορία της Αγγλίας. Σε τέτοια περίπτωση δεν είναι εγγυημένη η συμμετοχή της στην English Football League, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph.

Η EFL που έχει στις τάξεις την Championship, τη League One και τη League Two (ήτοι τη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη εθνική κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου) και στο φορμάτ της περιλαμβάνει 72 ομάδες και δεν μπορεί να χωρέσει παραπάνω.

Σε περίπτωση που αποβληθεί η Μάντσεστερ Σίτι δεν υπάρχει τρόπος να "χωρέσει" σε αυτές τις κατηγορίες. Για τον πειθαρχικό κώδικα της Premier League είναι ανεξάρτητη η αποβολή από τον υποβιβασμό.

Βέβαια για να φτάσουμε σε αυτό το σενάριο πρέπει να επιβληθεί η πιο ακραία ποινή και προηγούνται κάποια στάδια της διαδικασίας μέχρι και την τελική έκβαση της υπόθεσης.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ