ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γκουαρδιόλα απηύδησε με το πρόγραμμα-βουνό σε σχέση με τις ημέρες ξεκούρασης της Ρεάλ

Manchester City's head coach Pep Guardiola reacts during the FA Cup quarterfinal soccer match between Manchester City and Newcastle at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, March 16, 2024. (AP Photo/Dave Thompson, Pool)
Manchester City's head coach Pep Guardiola reacts during the FA Cup quarterfinal soccer match between Manchester City and Newcastle at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, March 16, 2024. (AP Photo/Dave Thompson, Pool) @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Το ντέρμπι με την Άρσεναλ είναι το πρώτο από τα πολλά ματς που θα κληθεί να δώσει η Σίτι μέσα σε έναν μήνα για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να κάνει παράπονα και... συγκρίσεις με τις 9 ημέρες ξεκούρασης της Ρεάλ.

Μετά από διάλειμμα δύο εβδομάδων λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων η Premier League επέστρεψε στη δράση για τα ματς της 30ης αγωνιστικής αυτό το Σαββατοκύριακο, με την Μάντσεστερ Σίτι να μετράει αντίστροφα για το κρας-τεστ κόντρα στην Άρσεναλ που θα κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου.

Ωστόσο, μετά από αυτό τον αγώνα με τους κανονιέρηδες, οι πολίτες θα δώσουν τουλάχιστον οκτώ παιχνίδια μέσα στον Απρίλιο, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να κάνει λόγο για ένα εξοντωτικό πρόγραμμα και να εκφράζει έντονα παράπονα με δηλώσεις του, έχοντας στο μυαλό του πως η αντίπαλος των πολιτών στους "8" του Champions League, Ρεάλ, έχει ευνοϊκή μεταχείριση από τις ισπανικές ποδοσφαιρικές αρχές.

"Παίζουμε μεσοβδόμαδα με την Άστον Βίλα στις 20:15 και μετά στις 12:30 με την Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο, 12:30! Μετά πάμε στη Μαδρίτη την Τρίτη. Η Ρεάλ έχει εννέα ημέρες στη διάθεσή της για να κάνει προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι, εννέα ημέρες!

Παίζουν αυτή την Κυριακή με την Αθλέτικ και δεν θα παίξουν ξανά μέχρι το μεταξύ μας παιχνίδι. Θα ήθελα να σκεφτώ και να ζητήσω μια μέρα ακόμα, γιατί η διαφορά είναι μεγάλη. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση", τόνισε ο Καταλανός προπονητής και πρόσθεσε στο ίδιο μήκος κύματος,

"Στη Γαλλία, η Παρί δεν παίζει μεταξύ των προημιτελικών. Στην Πορτογαλία, συνήθως παίζουν την Παρασκευή πριν από το Champions League. Εμείς δίνουμε Τετάρτη τον δεύτερο προημιτελικό κόντρα στην Ρεάλ και μετά υπάρχει περίπτωση να αγωνιστούμε Σάββατο ή Κυριακή στα ημιτελικά του FA Cup.

Η Κόβεντρι, η Γιουνάιτεντ ή η Τσέλσι κάνουν διακοπές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Γιατί εμείς παίζουμε το Σάββατο; Γιατί δεν μας δίνουν μια μέρα παραπάνω όταν οι άλλες ομάδες δεν παίζουν στην Ευρώπη; Θα τσακωθούμε με τις τηλεοράσεις; Η απάντησή τους είναι ότι μας πληρώνουν πολλά χρήματα.

Δεν πρόκειται καν να ρωτήσω γιατί θα έχουν τα δικά τους προβλήματα, τις δικές τους αποφάσεις. Θα ήθελα μόνο να πάρω μία απάντηση, γιατί παίζουμε πάντα Σάββατο και όχι Κυριακή; Μια μέρα κάνει μεγάλη διαφορά σε αυτή τη φάση με τραυματισμένους παίκτες και συσσώρευση αγώνων".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ